Merhaba.
Amacım tartışma ortamı yaratmak değil, yanlış anlaşılma olmasın.6.Mesajınızda sizin yaptığınızı söylediğiniz gibi üşenmedim, mesajlarınızı bi araya getirdim.Yazdığınız mesajları sırasıyla okuyup ilk mesajınızda istediğinizle (sorduğunuzla) ilerleyen mesajlarınızdakileri karşılaştırır mısınız rica etsem...
1.
Arkadaşlar bu forma yeni üye oldum... Bi sorum var bu sorudan önce konuyla ilgili gerek bu sitede gerek internette geniş bir araştırma yaptım ama net bir yanıt yok....
Chat proramlarında, internet üzerinde iki bilgisayar ADSL üzerinden çıkış yapıyorsa, ADSL portu acmadan tanımlı portalardan (şu DEMOS içindeki gibi) basit bir chat programı yapamazmıyız.
Bu kadar mı zor ? Yardım ederseniz sevinirim...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
2.
Teşekkürler hoşbulduk.....
Benim sorunum ADSL router aşmak 192.168.1.1 diye genelede tanımlı olan onun üzerinden internete cıkan network yapılarında uzaktan erişim, veri iletişimi, yada chat benzeri programlar nasıl yazılıyor, ADSL'in bir protunu acmadan acık portlardan birini kullanarak(default acık gelenleri) bir şey yapamazamıyız.(local deki makinenin güvenlik duvarı muhim değil)
messenger bu işi nasıl yapar ? bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen
------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.
http://www.hypothetic.org/docs/msn/reso ... ojects.php
web sitesinde olduğu gibi opensourcleri var..ama cok karışık delphi başlığı altında olanlarıda component istiyor..Cevap yazan arkadaşlar ya beni anlamıyor yada ben kendimi anlatamıyorum.Local ağda yada 56K modem olduğu gibi bi IP direct bir makinadan cıkıyor olsaydı ben taklalar atırırımdım, ama ADSL durum farklı ... Sayın kardeşim ADSL gecsem Localdeki makinanın güvenlik duvarı muhim değil kullancıya vereceğin hata mesajlarıyla ne yapması gerektiğini anlatırsın (yada güvenlik duvarı seni tanır izin veriyim diye sorar) benim derdim ADSL 'in herhangi bir ayar yapmadan default ayarlarından hadiseyi cözmek cünkü ileri düzey bir kullanıcı değil se kişi bu portlar üzerinde oynayamaz... bu chat programı olur, uzaktan erişim olur, dosya sistemi olur.........
Bilmiyorum anlatabildim mi ?
4.
Hepiniz dehşetsiniz ...... Şu na cevap verecek biri yok mu ?
Uzak bilgisayar 88.168.58.12 (salıyorum internet çıkış İP si ADSL in) altında ondan internet cıkışı alan 192.168.1.11 diye bir local makina olsun.....
Yaptığınız bir program local makinada çalışsın client modunda istediğiniz portu size acsın (ama 192.168.1.11 de) herhan gi bir uzak noktadaki bir bilgisayar 192.168.1.11 tanımlı default portları kullanarak ADSL (80-21-23 portları olur genelde) ulaşabilir mi ?.Bu yazışma programı olur, aktarım programı olur vs bi şey olur...
Lütfen Cevabı Bilmiyorsanız, rica ediyorum fikir yürütmeyin (bu arada messenger bi örnek, yapısyla ilgili ayrıntılı bilgi için acık kaynak kodlu messengerlar var inceleyebilirler)
Evet yada hayır ... Ben Evet olabilir diyen varsa bunun nasıl olabileceğini soruyorum........
5.
Herkeze cok teşekkürler ... Benim kızmam herkezin bildiği şeyleri tekrar tekrar yazılması....
Upnp bi çıkış yolu olabilir herkeze tşk....
6.
Üşenmedim resmini yaptım daha iyi anlaşılsın diye... Zira konu hakkında bi başkası araştırma yaparsa en azından bu yolla doyurucu bir bilgiye sahip olsun... Şimdi Baştan beri sorduğum soruyu tekrar soruyum bu şekil üzerinden ...
x kuracağımız bir client programı ile y kuracağımız bir server program vasıtasıyla (üstüne basa basa söylüyom ADSL nat mat falan portlarını kurcalamadan) bir birleriyle bağlantı kurmaları mümkün mü daha doğrusu y ----> x herhangi bir veri gönderebilirmi ... Ben klasik client server mantığını kullanarak yaptığım bir programla x---y veri gönderdim fakat y-- >x gönderdiklerim boşlukta yankılandı (tıpkı bazı dediklerim gibi)
Upnp araştırdım pek türkçe kaynak olmasada hakkında doyurcu bir bilgiye ulaşamadım..Bildiğim windows uzaktan erişimi uzaktan yardım ve messengerın bu protokolu kullandığı....Yukarıda (enson yazan kardeşim) bu işin mümkün olmadığını söylemiş işte duymak istediğim cevaplardan biri "mümkün şu yolla , mümkün değil bu nedenden".... Ama benim karşımda oturan bi şahısta mümkün olmadığını idea ediyo)kendisi linux geliştiricilerinden) zaten bu bir tartışmayla başladı...Ben ise bi şekilde mümkün olacağını yoksa uzaktan erişim programı yazanların aclıktan öleceğini düşünüyorum...Birde son olarak işkembey-i kübradan salamayın sözüne kızan admine selam ve sevgilerimi gönderiyorum (ben atıfa hep diyom (karşımda oturan şahıs) ama o bu kadar kızmıyor..)
7.
Yaw bide bana kaba diyonuzzzzzzzzz. bin bilsende bir bilene sor ......... senin cözümün en mantıklı olanıydı(ilk verdiğin yanıt da) burdaki arkadaşlarında dediği o ... Fakat imkanlar kısıtlı güclü bir server kurup clientlerı onun üzerinden haberleştirmek gibi bir lüx yok...
8.
iyide canım kardeşim formda cevap yazanları cok iyi okuyorum . Cok da iyi anlıyorum insanlar bu formu bi şeyler öğrenmek bilgilerini paylaşmak icin kullanmalı ben tutup sorduğum soruyla aslında alakısız olduğunu (1 cevap haric) uzun uzun anlatabilirim.Ama bunu ifade etmekle kalıyorum insanlar yazılanları anlamamakla sucluyor beni git firewall ne onu öğren diyo... beliki (benim gibi kullaktan duyduğu) bazı şeyler var onu söylüyor... Sen otur Upnp + Delphi diye bi arat bir tane mantıklı sonuc cıkıyormu... internette konuyla alakalı bir site biliyorsan paylaş, bu formun amacı o (herhalde) yoksa ukalalak değildir herhal... Azizim benim sözüm sana değildi message kutuma adminin atığı mesaja yanıttı....