ADSL agda tanımlı local makinalar

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
absal
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen absal »

Resim

Üşenmedim resmini yaptım daha iyi anlaşılsın diye... Zira konu hakkında bi başkası araştırma yaparsa en azından bu yolla doyurucu bir bilgiye sahip olsun... Şimdi Baştan beri sorduğum soruyu tekrar soruyum bu şekil üzerinden ...
x kuracağımız bir client programı ile y kuracağımız bir server program vasıtasıyla (üstüne basa basa söylüyom ADSL nat mat falan portlarını kurcalamadan) bir birleriyle bağlantı kurmaları mümkün mü daha doğrusu y ----> x herhangi bir veri gönderebilirmi ... Ben klasik client server mantığını kullanarak yaptığım bir programla x---y veri gönderdim fakat y-- >x gönderdiklerim boşlukta yankılandı (tıpkı bazı dediklerim gibi)
Upnp araştırdım pek türkçe kaynak olmasada hakkında doyurcu bir bilgiye ulaşamadım..Bildiğim windows uzaktan erişimi uzaktan yardım ve messengerın bu protokolu kullandığı....Yukarıda (enson yazan kardeşim) bu işin mümkün olmadığını söylemiş işte duymak istediğim cevaplardan biri "mümkün şu yolla , mümkün değil bu nedenden".... Ama benim karşımda oturan bi şahısta mümkün olmadığını idea ediyo)kendisi linux geliştiricilerinden) zaten bu bir tartışmayla başladı...Ben ise bi şekilde mümkün olacağını yoksa uzaktan erişim programı yazanların aclıktan öleceğini düşünüyorum...Birde son olarak işkembey-i kübradan salamayın sözüne kızan admine selam ve sevgilerimi gönderiyorum (ben atıfa hep diyom (karşımda oturan şahıs) ama o bu kadar kızmıyor..)
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Sorunuza verilen cevaplar ya da yazılan yorumlar forum kuralları çerçevesinde olduğu sürece sizin istediğiniz kalıpta olmak zorunda DEĞİL!
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Öncelikle NAT nedir? Ne işe yarar? Firewall nedir? Port forwarding nedir? Gibi sorulara yanıt arayıp, haklarında epey bilgi sahibi olduktan sonra bu araştırmaya girişmeni öneriyorum. Çünkü anladığım kadarıyla fazla olmayan bilgin ile, kafanda "illa ki bir yolu var.." gibi bir fikir ile kimsenin yöntemini ve açıklamasını beğenmiyorsun.

Sana neden yapılamayacağını anlattım. Nasıl yapabileceğini de söyledim. Daha ötesi sana kalmış.

Bu forumdakilerin bilgi seviyesine güvenmiyorsan, Linux geliştiricisi arkadaşına sor ve öğren.
Kullanıcı avatarı
absal
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen absal »

Yaw bide bana kaba diyonuzzzzzzzzz. bin bilsende bir bilene sor ......... senin cözümün en mantıklı olanıydı(ilk verdiğin yanıt da) burdaki arkadaşlarında dediği o ... Fakat imkanlar kısıtlı güclü bir server kurup clientlerı onun üzerinden haberleştirmek gibi bir lüx yok...
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Tavrın nasılsa öyle yanıt alırsın. Bundan hiç gocunmaman gerekli. UPNP ile bu iş yapılıyor. ADSL modem UPNP destekliyorsa, gerekli komutlarla modem'e şu portu şu IP ye yönlendir diyebiliyorsun.

UPNP için windows API'leri mevcut. Sitesinden bulabilirsin.
ertug
Üye

Mesaj gönderen ertug »

absal yazdı:Birde son olarak işkembey-i kübradan salamayın sözüne kızan admine selam ve sevgilerimi gönderiyorum (ben atıfa hep diyom (karşımda oturan şahıs) ama o bu kadar kızmıyor..)
Beni yanlış anladınız, ben size kızmadım, kızmadığımı da açıkça belirttim sanıyordum. Ayrıca bu forumun admini de değilim, forumu kuran ve yöneten kişileri de tanımam. Dolayısıyla görüşlerim forumu bağlamaz.

Benim anlatmaya çalıştığım şuydu; siz sanki hiçbirimizin sizin sorunuzu anlamadığınımızı düşünüyorsunuz, ancak malesef cevapları anlamayan kişi sizsiniz. Bu olabilir, herkes anlatılanları hemen anlayacak diye bir kural yok, zamanla siz de cevapların neden böyle olduğunu anlayacaksınız. Ancak sorun cevapları anlamadığınızın farkında dahi olmamanız. Eğer iyi bir yazılımcı olmak istiyorsanız olaylara bir çok açıdan bakmayı öğrenmelisiniz.

Ben kendimi tanıyorum, beni tanıyanlar da beni tanıyorlar. Siz benim hakkımda ne söylerseniz söyleyin veya düşünürseniz düşünün, benim açımdan değişen birşey olmayacak. Ama beni yanlış anlarsanız tabii ki üzülürüm. Bu mesajı da sizin için yazıyorum. Siz de kendiniz için insanları tanıyınız, herkes arkadaşınız Atıf veya bu forumdakiler gibi sabırlı ve anlayışlı değildir.
Kullanıcı avatarı
absal
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen absal »

iyide canım kardeşim formda cevap yazanları cok iyi okuyorum . Cok da iyi anlıyorum insanlar bu formu bi şeyler öğrenmek bilgilerini paylaşmak icin kullanmalı ben tutup sorduğum soruyla aslında alakısız olduğunu (1 cevap haric) uzun uzun anlatabilirim.Ama bunu ifade etmekle kalıyorum insanlar yazılanları anlamamakla sucluyor beni git firewall ne onu öğren diyo... beliki (benim gibi kullaktan duyduğu) bazı şeyler var onu söylüyor... Sen otur Upnp + Delphi diye bi arat bir tane mantıklı sonuc cıkıyormu... internette konuyla alakalı bir site biliyorsan paylaş, bu formun amacı o (herhalde) yoksa ukalalak değildir herhal... Azizim benim sözüm sana değildi message kutuma adminin atığı mesaja yanıttı....
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Merhaba.
Amacım tartışma ortamı yaratmak değil, yanlış anlaşılma olmasın.6.Mesajınızda sizin yaptığınızı söylediğiniz gibi üşenmedim, mesajlarınızı bi araya getirdim.Yazdığınız mesajları sırasıyla okuyup ilk mesajınızda istediğinizle (sorduğunuzla) ilerleyen mesajlarınızdakileri karşılaştırır mısınız rica etsem...

1.
Arkadaşlar bu forma yeni üye oldum... Bi sorum var bu sorudan önce konuyla ilgili gerek bu sitede gerek internette geniş bir araştırma yaptım ama net bir yanıt yok....

Chat proramlarında, internet üzerinde iki bilgisayar ADSL üzerinden çıkış yapıyorsa, ADSL portu acmadan tanımlı portalardan (şu DEMOS içindeki gibi) basit bir chat programı yapamazmıyız.

Bu kadar mı zor ? Yardım ederseniz sevinirim...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
2.
Teşekkürler hoşbulduk.....

Benim sorunum ADSL router aşmak 192.168.1.1 diye genelede tanımlı olan onun üzerinden internete cıkan network yapılarında uzaktan erişim, veri iletişimi, yada chat benzeri programlar nasıl yazılıyor, ADSL'in bir protunu acmadan acık portlardan birini kullanarak(default acık gelenleri) bir şey yapamazamıyız.(local deki makinenin güvenlik duvarı muhim değil)

messenger bu işi nasıl yapar ? bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen
------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.
http://www.hypothetic.org/docs/msn/reso ... ojects.php

web sitesinde olduğu gibi opensourcleri var..ama cok karışık delphi başlığı altında olanlarıda component istiyor..Cevap yazan arkadaşlar ya beni anlamıyor yada ben kendimi anlatamıyorum.Local ağda yada 56K modem olduğu gibi bi IP direct bir makinadan cıkıyor olsaydı ben taklalar atırırımdım, ama ADSL durum farklı ... Sayın kardeşim ADSL gecsem Localdeki makinanın güvenlik duvarı muhim değil kullancıya vereceğin hata mesajlarıyla ne yapması gerektiğini anlatırsın (yada güvenlik duvarı seni tanır izin veriyim diye sorar) benim derdim ADSL 'in herhangi bir ayar yapmadan default ayarlarından hadiseyi cözmek cünkü ileri düzey bir kullanıcı değil se kişi bu portlar üzerinde oynayamaz... bu chat programı olur, uzaktan erişim olur, dosya sistemi olur.........

Bilmiyorum anlatabildim mi ?
4.
Hepiniz dehşetsiniz ...... Şu na cevap verecek biri yok mu ?

Uzak bilgisayar 88.168.58.12 (salıyorum internet çıkış İP si ADSL in) altında ondan internet cıkışı alan 192.168.1.11 diye bir local makina olsun.....

Yaptığınız bir program local makinada çalışsın client modunda istediğiniz portu size acsın (ama 192.168.1.11 de) herhan gi bir uzak noktadaki bir bilgisayar 192.168.1.11 tanımlı default portları kullanarak ADSL (80-21-23 portları olur genelde) ulaşabilir mi ?.Bu yazışma programı olur, aktarım programı olur vs bi şey olur...

Lütfen Cevabı Bilmiyorsanız, rica ediyorum fikir yürütmeyin (bu arada messenger bi örnek, yapısyla ilgili ayrıntılı bilgi için acık kaynak kodlu messengerlar var inceleyebilirler)

Evet yada hayır ... Ben Evet olabilir diyen varsa bunun nasıl olabileceğini soruyorum........
5.
Herkeze cok teşekkürler ... Benim kızmam herkezin bildiği şeyleri tekrar tekrar yazılması....

Upnp bi çıkış yolu olabilir herkeze tşk....
6.
Üşenmedim resmini yaptım daha iyi anlaşılsın diye... Zira konu hakkında bi başkası araştırma yaparsa en azından bu yolla doyurucu bir bilgiye sahip olsun... Şimdi Baştan beri sorduğum soruyu tekrar soruyum bu şekil üzerinden ...
x kuracağımız bir client programı ile y kuracağımız bir server program vasıtasıyla (üstüne basa basa söylüyom ADSL nat mat falan portlarını kurcalamadan) bir birleriyle bağlantı kurmaları mümkün mü daha doğrusu y ----> x herhangi bir veri gönderebilirmi ... Ben klasik client server mantığını kullanarak yaptığım bir programla x---y veri gönderdim fakat y-- >x gönderdiklerim boşlukta yankılandı (tıpkı bazı dediklerim gibi)
Upnp araştırdım pek türkçe kaynak olmasada hakkında doyurcu bir bilgiye ulaşamadım..Bildiğim windows uzaktan erişimi uzaktan yardım ve messengerın bu protokolu kullandığı....Yukarıda (enson yazan kardeşim) bu işin mümkün olmadığını söylemiş işte duymak istediğim cevaplardan biri "mümkün şu yolla , mümkün değil bu nedenden".... Ama benim karşımda oturan bi şahısta mümkün olmadığını idea ediyo)kendisi linux geliştiricilerinden) zaten bu bir tartışmayla başladı...Ben ise bi şekilde mümkün olacağını yoksa uzaktan erişim programı yazanların aclıktan öleceğini düşünüyorum...Birde son olarak işkembey-i kübradan salamayın sözüne kızan admine selam ve sevgilerimi gönderiyorum (ben atıfa hep diyom (karşımda oturan şahıs) ama o bu kadar kızmıyor..)
7.
Yaw bide bana kaba diyonuzzzzzzzzz. bin bilsende bir bilene sor ......... senin cözümün en mantıklı olanıydı(ilk verdiğin yanıt da) burdaki arkadaşlarında dediği o ... Fakat imkanlar kısıtlı güclü bir server kurup clientlerı onun üzerinden haberleştirmek gibi bir lüx yok...
8.
iyide canım kardeşim formda cevap yazanları cok iyi okuyorum . Cok da iyi anlıyorum insanlar bu formu bi şeyler öğrenmek bilgilerini paylaşmak icin kullanmalı ben tutup sorduğum soruyla aslında alakısız olduğunu (1 cevap haric) uzun uzun anlatabilirim.Ama bunu ifade etmekle kalıyorum insanlar yazılanları anlamamakla sucluyor beni git firewall ne onu öğren diyo... beliki (benim gibi kullaktan duyduğu) bazı şeyler var onu söylüyor... Sen otur Upnp + Delphi diye bi arat bir tane mantıklı sonuc cıkıyormu... internette konuyla alakalı bir site biliyorsan paylaş, bu formun amacı o (herhalde) yoksa ukalalak değildir herhal... Azizim benim sözüm sana değildi message kutuma adminin atığı mesaja yanıttı....
ertug
Üye

Mesaj gönderen ertug »

Bu konu "bir deli kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış"a döndü. Absal zaten yeni üye olmuş buraya da sorusuna cevap aramak için gelmemiş besbelli. Onun ilgilendiği tek şey arkadaşıyla girdiği iddia ve haklı çıkarak egosunu tatmin etmeye uğraşıyor. Dolayısıyla ben sayfanın altındaki "Bu başlığı takip etmeyi bırak" bağlantısına tıklıyorum.

Admin arkadaşlardan ricam bu konuyu kilitlemeleri yönündedir. Ben bu forumu Türkiye'nin en seviyeli 2 forumundan biri olarak görüyorum. Bu tür kişilerin bu görüşümü değiştirmesine izin vermeyiniz.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

absal yazdı:firewall ne onu öğren diyo... beliki (benim gibi kullaktan duyduğu) bazı şeyler var onu söylüyor...
Burada gülmekten koptum. :D İnadım inat öğrenmeyeceğim diyorsun yani ve ekliyorsun benim sizin bilginize güvenim yok. Bkz. önceki mesajım. Evet arkadaş. Ne acı ki, sen firewall nedir, NAT nedir bilmiyorsun ve öğrenmelisin. Bunun için de sınırsız kaynak bulabilirsin. Bunu söylememin neresi kötü? Neden birşeyi bilmediğini iddia edince gocunuyorsun? Buraya bunu sormak için gelmedin mi yani? Birşey öğrenmek için gelmedin mi? Biliyorsan eğer, oturur Linux geliştiricisi arkadaşınla yaparsın.
absal yazdı: Sen otur Upnp + Delphi diye bi arat bir tane mantıklı sonuc cıkıyormu...
Ben sana mantıklı bir sonuç çıkacak dedim mi? Ben zamanında merak ettim. Araştırdım ve bu istediğini Windows API ile Upnp kullanarak yaptım. Sana da microsoft sitesinden araştırabilirsin diye yön gösterdim. Eline kodu mu verecektim?
absal yazdı: herhalde) yoksa ukalalak değildir herhal... Azizim benim sözüm sana
:twisted:

@ertug a katılıyor bu konunun fazla uzadığını farkediyorum.

Bu konunun 1 hafta kadar önce Linux-programlama listesinde de sorulduğunu ve aynı şekilde cevap verdiğimi de hatırlıyorum.