Res dosyası olusturmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
secret_boy
Üye

Mesaj gönderen secret_boy »

merhaba sayın hdayi bey.ilk sorumdan farklı oldugunu soylemissiniz tamam ilkinden farklı olabilir ama birseyler yapmaya calıstıkca bazı hatalar ortaya cıkıyor ve bu hatalarda aynı programdan kaynaklanıyor bunun için farklı bir baslık acmaya gerek yok diye dusunuyorum.Ben de topic kirliligi yapmamak için bu baslık altında devam etmek istedim.
ilginiz içinde tesekkurler.
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

1. Yazdığın her program için bir başlık değil, sorduğun her soru için ayrı bir başlık açman gerekir. Bu başlık altında mediaplayer ile ilgili bir soru sordun, cevabını aldın ya da almadın farketmez, ben mediaplayer diye bir aram yaptığımda başlık ile çıkan sonuç uymadığı için benim aramam bana faydalı olmayacak. Arama yaparsan sana da faydası olmayacak bu tür kirlilikler yüzünden.
2. Mediaplayer ile mp3 dosyası çalmak için ne yaptın? hangi kaynakları kullanıyorsun? Yoksa foruma sorayım nasıl olsa biri kodu yazar gönderir mi diye düşünüyorsun?
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
secret_boy
Üye

1. Yazdığın her program için bir başlık değil, sorduğun her soru için ayrı bir başlık açman gerekir. Bu başlık altında mediaplayer ile ilgili bir soru sordun, cevabını aldın ya da almadın farketmez, ben mediaplayer diye bir aram yaptığımda başlık ile çıkan sonuç uymadığı için benim aramam bana faydalı olmayacak. Arama yaparsan sana da faydası olmayacak bu tür kirlilikler yüzünden.

Bende bu soylediklerinize eksiksiz katılıyorum.
2. Mediaplayer ile mp3 dosyası çalmak için ne yaptın? hangi kaynakları kullanıyorsun? Yoksa foruma sorayım nasıl olsa biri kodu yazar gönderir mi diye düşünüyorsun?
mediaplayer ile mp3 dosyası calmak için yaptıgım ve kullandıgım kaynak bu sekildedir.
http://www.hemenpaylas.com/download/111 ... r.rar.html
bu formda hiçbir zaman arastırma yapmadan soru sormadım ve sizin dediginiz gibi nasılsa birisi yazar kodu gonderir diye de dusunmedim.Forumda donen sonuclar genelde winamp calısma mantıgını ve mediaplayerle mp3,wav,midi.avi,vs sonuclar.ben bunları biliyorum.
Bilgisayarda mp3 çalmak için kullanılan program ne ise onunla çalar. Kendi exe'n ile çalmak istiyorsan bir adet mediaplayer componenti koyman gerekir.
sizin bu vermiş oldugunuz oneriye istinaden bende nerede degişiklik yapmam gerektigini sordum.cunku gomulu olan bir mp3 dosyasını mediaplayerle nasıl calıstıracagımı bilmiyorum.normal bir dosyadan okutma olsa onu biliyorum.yol belirterek yada opendialog bileseni kullanarak yapabilirim.
o yuzden aynı baslıkta yazdım.Eger dediginiz sekilde yapmam gerekiyorsa bende birdahaki sefere dediginiz gibi yeni bir baslıkta sorarım
saygılarımı sunar iyi calısmalar dilerim
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Aynı şekilde yapacaksın. Exe'ne gömmüş olduğun dosyayı temp olarak bi yere açacaksın ve medaiplayer componentine dosyaının bu olduğunu söyleyeceksin.

Kolay Gelsin...
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
secret_boy
Üye

tesekkurler