-
Memik bey, ben de aramıza hoşgeldiniz diyorum.
@Admin'imiz Mustafa Bey'in dediği gibi...
@Admin yazdı:İstediğiniz sayıda ve büyüklükte mesaj atabilirsiniz. Sanırım Fahrettin abinin ve mrmcop'un eski mesajları size boyut hakkında fikir verebilir Hepsini de zevkle okumuştuk.
..Uzun yazmıycam...
- Mustafa Bey, delphi bilgi ve tecrübesi ile bu forumu kurarak, Fahrettin Bey'in ev sahipliğinde gerek şahsının gerekse diğer kurucuların ve katılan üyelerin bilgisini yoğurarak değerli bir bilgi ortamı sundular. Bu ortam kimine göre kitap gibi kimine göre kitaptan daha değerli bir yapıdır. Benim için kitaptan daha değerli olduğunu söyleyebilirim. Sağolsun varolsunlar...
- Buradaki değerlendirmelerde gördüğüm, bir bilgisayar programlama dilini kitaptan öğrenme çabalarıdır. Hata olarak gördüğüm bu metodu ben de uygulamaya çalışmıştım.
- 1995-1996 yalnış hatırlamıyorum umarım, dönemin en kolay erişilebilen Delphi kaynağı olan kitabınızı aldım.
@ardahan mesajından hatırladım.
Red Kit okumak kadar kolay olduğu gibi bir yazı da vardı.
- Pascal tabanıma güveniyordum. Delphi'ye ilk adımı atar atmaz kitabınızla tanıştım. Delphi IDE'sini uygulamalı olarak denedim ve bana başvuru kitabı olarak yardımı olabileceğini değerlendirerek rafa kaldırdım. Bu arada üzgünüm ki programcılığı ilerlettikçe raftan geri masama koyamadım. Çünkü öğrendiğim temel sayılabilecek bilgiyi kitapta bulamama sorunu yaşıyordum.
- Sorun bu bilginin kitapta olmaması değil, kurgusunda bu bilgiyi destekleyecek noktayı bulamama sorunuydu. Bilgisayar ekranında değil ki CTRL+F ile find edebilelim. Index yapısından tutun, bir konuyu doğal olarak birden fazla yerde aramak gerekmesine kadar. Yani arkadaşların yaptığı okunabilirlik eleştirilerine benzer bir durum.
- Kitaptaki bilgi başlangıç düzeyi için yeterliydi. Buna bir sözüm olamaz. Ama üzülerek söylemeliyim, noktasal bilgiye ulaşılacak sistematik yapı mevcut değildi. Belki sayfa sayfa okunması için tasarlanmıştır ama programcılık bence sayfa sayfa ilerlemiyor. İşte bunu öğrendim.
- Diğer kitaplarınızı edinemediğimden, sadece bu ilk kitap hakkındaki gözlemlerimi bildirmek istedim. Umarım saygı sınırlarını aşmamışımdır.
- Buraya kadar sabırla okuduğunuz için teşekkürler...