Aslında bu işlem bile büyük ve zaman alıcı bir proje konusu. Ben sadece istenen konuşmayı anlayan ve yazıya döken kısmına oranlayarak kendimce basit ibaresini kullanmıştım. Çünkü bu ayrışma için ses frekans ve ses şiddetinin yapısını ve enstürmanların frekans ve ses şiddetinin yapısını çok iyi bilmek gerekiyor ve bu yapılar arasındaki farktan yola çıkarak ayrışma işlemi yapılabilir diye tahmin ediyorum. Bunu ifade edecek kod yapısının küçük olacağını sanmıyorum. Ayrıca insandan insana değişen frekansları ve ses şiddetlerinin birbirinden farkından bahsedersek konunun ne kadar derin olduğunu anlatan noktalardan birine dikkat çekmiş oluruz. Yardımcı olamadığım için kusura bakmayın, sadece o anda aklımdan geçen fikirleri yazmıştım. Türkçe yazılım olan KomutAnlar yazılımına da bir göz ucuyla incele derim.tuanna yazdı:Bu insan sesi ile enstüman sesini bir birinden ayıran kücük bir uygulama ve code örneği yazmanız mümkünmü...sabanakman yazdı:Ses frekansını müzikten ayıklamak fazla sorun sayılmaz. Çünkü insan sesi ile enstüman sesi birbirinden ayrışabilir. Asıl önemli olan ses bilgisinin analiz işlemi. Bu iş herhalde soğuk füzyonu bulmak kadar değerli olsa gerek.Zira yazılım sektörünün önde gelen firmaları yüzlerce kişilik kadrosuyla bu resim ve ses gibi bilgileri analiz etmek için uğraşmaktalar.
Önemli Not:Yazılım sektöründe imkansız diye bir şey yoktur.
Bir ses dosyasındaki sözleri dosyaya yazdırmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: Ses analizi
Şaban Şahin AKMAN
arkadaşlar bi sürü firma yıllardır deli gibi bununla uğraşıyor ama hala tam muvaffak olamadılar. bu konuda uğraşan bir türk de var şu gvz denilen sistemin babası ismini bilmiyom şimdi adamın. bu olay ayağa düşmedi henüz. var bi şeyler ama daha ham. bu iş tamamen matematik işi. fourier transformu ile yapılıyor. bi ara baya araştırdım. basit programla mantıkları ile alakalı bir konu değil. bu forumda kimse bu işi yapamaz. yapması için işi gücü bırakıp 3-5 sene bu işle uğraşması lazım o da belki. bu iş ayağa düştüğü zaman programcılık olayı da tamamen değişecek programlarda butonlar, kısayollar ve menüler olmayacak. klavye ve mouseler çöpe gidecek. bir çok konuda olacağı gibi programcılık mantığında da devrim niteliğinde değişiklikler olacak. kullanıcı bilgisayarla konuşarak istediğini yaptıracak.
"compiter 12455 nolu faturayı aç iskonto oranını %5den %10 çıkar bi de yazdırıver 3 nolu terminaldeki hpye" deyivereceksiniz bilgisayar da bunu yapacak.
daha akla hayale gelmeyecek dünya kadar senaryo yazabilirsiniz, tv kumandaları olmayacak mesela, evde lambaları, komibiyi şunu bunu kounşarak açıp kapatabileceksiniz. uzaaaaaaaaar gider.
"compiter 12455 nolu faturayı aç iskonto oranını %5den %10 çıkar bi de yazdırıver 3 nolu terminaldeki hpye" deyivereceksiniz bilgisayar da bunu yapacak.
daha akla hayale gelmeyecek dünya kadar senaryo yazabilirsiniz, tv kumandaları olmayacak mesela, evde lambaları, komibiyi şunu bunu kounşarak açıp kapatabileceksiniz. uzaaaaaaaaar gider.
Neredeeeeee?
Konuyla ilgisi olduğu için bende bir hayalimi aktarayım:
Ses kartları ve yazılım o kadar gelişse ki örneğin Neşet Ertaş'ın ses tonunu şarkısından bir programla çıkarıp ben mikrofondan türkü söylerken Neşet Ertaşın sesiyle tıpa tıp aynı tonla şarkı söylesem.
Bence bunların hepsi olacak, belki bir kaç yıl içinde.Umarım görürüz.
Kaşların karasına
Kurbanım arasına
Anca sen melham olun
Gönümün yarasına....
Bir düşünce:Hack etmediğimiz bir bu kaldı.
Ses kartları ve yazılım o kadar gelişse ki örneğin Neşet Ertaş'ın ses tonunu şarkısından bir programla çıkarıp ben mikrofondan türkü söylerken Neşet Ertaşın sesiyle tıpa tıp aynı tonla şarkı söylesem.
Bence bunların hepsi olacak, belki bir kaç yıl içinde.Umarım görürüz.
Kaşların karasına
Kurbanım arasına
Anca sen melham olun
Gönümün yarasına....

Bir düşünce:Hack etmediğimiz bir bu kaldı.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Loose Change
Şehir efsanemisidir bilmem ama böyle bir iddia var. 11 Eylül'de Beyaz Saray'ı hedef alan uçaktan yolcunun birisi telefonla annesi ile konuşuyor. Gerçi American Airlines bu olaydan 3 sene sonra baz istasyonlarını uçaklarına koymuş ya neyse. İddiada konuşmanın aslında bir başka kişi tarafından oluşturulup sonra o sesi o yolcuya benzeterek bir kayıt yapılmış.
Aslında bu teknolojinin değişik şekilde kullanımı şu anda mevcut. Mesela aranan bir kişinin herhangi bir telefon görüşmesi yaparak sesini duyurması yerinin nokta atışı tesbit edilebilir hale getiriyor. Meşhur gök yüzünü inceleyen (daha doğrusu ufo avının yapıldığı yer diye takdim edilen) uydu tarlasının asıl işlevi de budur. Bir başka şehir efsanesine göre ise Öcalan Kenya'da bu teknikle yakalanmış. Hoş benzeri bir mantıkla konuşma anında ses bilgisi değiştirilerek yakalanma işinden de sıyrılınabilir ya, neyse. 11 Eylül'de yakınlarını kaybeden insanların organize olarak hazırladıkları bu belgeseli eğer görmediyseniz muhakkak görün.
Tüm 11 Eylül Gerçeği Belgeselleri
http://www.question911.com/linksall.htm
http://www.technoslavery.com/documentary/
Aslında bu teknolojinin değişik şekilde kullanımı şu anda mevcut. Mesela aranan bir kişinin herhangi bir telefon görüşmesi yaparak sesini duyurması yerinin nokta atışı tesbit edilebilir hale getiriyor. Meşhur gök yüzünü inceleyen (daha doğrusu ufo avının yapıldığı yer diye takdim edilen) uydu tarlasının asıl işlevi de budur. Bir başka şehir efsanesine göre ise Öcalan Kenya'da bu teknikle yakalanmış. Hoş benzeri bir mantıkla konuşma anında ses bilgisi değiştirilerek yakalanma işinden de sıyrılınabilir ya, neyse. 11 Eylül'de yakınlarını kaybeden insanların organize olarak hazırladıkları bu belgeseli eğer görmediyseniz muhakkak görün.
Tüm 11 Eylül Gerçeği Belgeselleri
http://www.question911.com/linksall.htm
http://www.technoslavery.com/documentary/
Şaban Şahin AKMAN