DelphiTürkiye forum Kod Yarışması Başlıyor...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Bir öneri de benden
Proje öneren arkadaşlar arasında Ses tanıma, OCR yazılımı gibi tekliflerde bulunan olmuş.
Bu arkadaşlara önereceğim component
http://sourceforge.net/projects/fann adresindeki Fann componenti.Windows sürümü MVC++ ile yazılmış. Oluşan DLL dosyasını windows içine attığınızda bu sayfada verilen delphi componenti ile rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Ben başka NeuralNetwork componentleri ile A..Z arasındaki harfleri öğrenmeyi yaklaşık 15.000 EPoch da yaparken (yaklaşık yarım saat), A..Z,a..z arasındaki harfleri bu component 120 Epochda (10 saniye) tamamlıyor. Gerek OCR, gerek ses tanıma, parmak izi tanıma ve retina taraması için mükemmel bir component.Arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim.
Bu arkadaşlara önereceğim component
http://sourceforge.net/projects/fann adresindeki Fann componenti.Windows sürümü MVC++ ile yazılmış. Oluşan DLL dosyasını windows içine attığınızda bu sayfada verilen delphi componenti ile rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Ben başka NeuralNetwork componentleri ile A..Z arasındaki harfleri öğrenmeyi yaklaşık 15.000 EPoch da yaparken (yaklaşık yarım saat), A..Z,a..z arasındaki harfleri bu component 120 Epochda (10 saniye) tamamlıyor. Gerek OCR, gerek ses tanıma, parmak izi tanıma ve retina taraması için mükemmel bir component.Arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim.
Merhaba...
- Güzel bir Nick seçmişsin.
- Yarışma tarzı hakkındaki önerin, kendi aramızda da oylandı. Objektif değerlendirmeyi zorlaştıracağını, değişken türdeki projelerin puanlama yapacak ekip için zor olacağı şeklinde bir karara vardık.
- Herkes farklı bir tarafından tutacaktır. Değerlendirme kişiden kişiye farklılık -görecelilik- gösterecektir...
Eşit şartlarda bir karşılaşma olmasını istiyoruz. -Eşitlik İlkesi-
Belirlenecek projenin, birden fazla değişik açıdan kurgulanması söz konusu olacaktır.
Her katılımcının projedeki zorlandığı nokta(lar) bakımından bir diğerinin en iyi çözümünü irdeleyebileceği bir otam sunarak, etkinliğin eğitici yanının daha ağır basacağını değerlendiriyoruz.

- Görecelilik kavramının, objektif ölçütler bakımından kişiye göre değişkenlik gösteren yapı sergilediğini ve genellikle denk olmadığını sanıyorum hepimiz kabul ediyoruz.
- Bahsettiğin gibi proje seçimi açık bırakılırsa; piyasadaki eksiklerin belirli sayıda değil sonsuz oluşu, nette dolaşan özel kodların kullanııp kullanılmadığının tespitinin zorluğu -ki tricky kodlar nette sıkça mevcut- gibi sebeplerle, saatlerini geçirip kurgu yapan katılımcıya karşı avantaj elde etme ihtimali, eşitlik ilkesine aykırı olacaktır.
- Proje önceden belirlenecektir -ki bunu yarışmayı düzenleyen moderasyon grubu olarak da belirleyebilirdik ama seçimi katılımcılara bıraktık- Ayrıca katılacaklar için puanlama kriterleri önceden bildirilecektir.
- Bu bahsettiğim; katılımcıların dikkat edecekleri ve puanlamada kullanılacak kriterler aşağıdakiler benzeri olacak.
- Önerileri bekliyoruz... Geri sayım devam ediyor...
@gorecelik yazdı:yarışmayı belirli bir proje etrafında yapmayı ve kim daha iyi yaparsa onu birinci seçmeyi düşünüyorsunuz onun yerine herkes kendi projesini yapsa ve eleme alanındada
- Güzel bir Nick seçmişsin.
- Yarışma tarzı hakkındaki önerin, kendi aramızda da oylandı. Objektif değerlendirmeyi zorlaştıracağını, değişken türdeki projelerin puanlama yapacak ekip için zor olacağı şeklinde bir karara vardık.
- Herkes farklı bir tarafından tutacaktır. Değerlendirme kişiden kişiye farklılık -görecelilik- gösterecektir...

- Zaten bu başlık altında senin de sunacağını umduğum proje önerinde piyasada eksikliği duyulan bir noktaya temas edeceğine eminim.@gorecelik yazdı:kodlama zorluğu kalitesi projenin sağladığı faydalar yada piyasanın ne gibi eksiğine hitap ediyor neleri kolaylaştırıyor gibi etkenler eleme hususu olsa birçok alanda proje çıkacağına ve çok yararlı şeyler ortaya çıkacağına inanıyorum

- Görecelilik kavramının, objektif ölçütler bakımından kişiye göre değişkenlik gösteren yapı sergilediğini ve genellikle denk olmadığını sanıyorum hepimiz kabul ediyoruz.

- Bahsettiğin gibi proje seçimi açık bırakılırsa; piyasadaki eksiklerin belirli sayıda değil sonsuz oluşu, nette dolaşan özel kodların kullanııp kullanılmadığının tespitinin zorluğu -ki tricky kodlar nette sıkça mevcut- gibi sebeplerle, saatlerini geçirip kurgu yapan katılımcıya karşı avantaj elde etme ihtimali, eşitlik ilkesine aykırı olacaktır.
- Proje önceden belirlenecektir -ki bunu yarışmayı düzenleyen moderasyon grubu olarak da belirleyebilirdik ama seçimi katılımcılara bıraktık- Ayrıca katılacaklar için puanlama kriterleri önceden bildirilecektir.
- Bu bahsettiğim; katılımcıların dikkat edecekleri ve puanlamada kullanılacak kriterler aşağıdakiler benzeri olacak.
- Eşitlik ilkesin için söylediklerime rağmen göreceliği kırmak adına kesin sınırları olamayan ölçülerdir. Bu handikapı tolere edecek durum ise Moderasyon ekibi ve Admin ekibinin sayısının ve tecrübesinin çokluğudur.örnek kriterler yazdı:- Proje, istenen her işlevini gerçekleşiyor mu ?
- Delphi Kodlama standartlarına uyulmuş mu ?
- Gereksiz yere koda boğulmuş mu yoksa genelinde az kodla çok iş yaptırmayı başarmış mı ?
- Değişkenleri doğru kullandı mı ? ShortString yerine String, Word yerine Integer kullanmış olması gibi gelecekte önemli durumlara büyük oranda dikkat etmiş mi ?
- Programda create edilmiş her nesne free edilmiş mi gibi kurallara uyma
- Ekran kullanımı - göze hitap ediyor mu ?
- commentlerın düzgün eklenmiş mi ?
- dll ve harici fonksiyon kullanmada titizlik toplam
- vs.vs.
- Önerileri bekliyoruz... Geri sayım devam ediyor...
En son mrmarman tarafından 30 Nis 2005 04:40 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Merhaba ,
Ben hala eski önerim olan veritabanı tasarım aracı önerimin üzerinde hala duruyorum.Buna ek olarak yarışmanın bu proje seçilirse nasıl bir plan üzerinde gidilmesi üzerine önerilerim olacak.
1.Bu projenin ara yüzü bence forum kıdemlileri tasarlanması yapılabilir..
2.Bu yarışma için eger olabilirse bu forumda ayrı örnek ve öneri olarak http://www.delphiturkiye.net tahsis edilmeli sitedeki sayfaların projenin form yüzleri konmalı ve burdaki kullanılan elemanların ne tip fonksiyon yapacakları hakkında bilgilendirme yapılması olabilir.Ayrıca bu bu bölüm için forum düzenlemesi yapılabilir.Bu bölümde bu proje için sıkıntılarını paylaşıp ortak çözüm arayabilirler.Ve ya projenin daha iyi çalışması için fikir alışverişi yapabilirler.
3.Fonksiyonlar ve prodesürler ayrılmalı ve zorluk derecesine göre puanlaması yapılır. örnek trigger kodlama için yarışmacılar kodunu planlar ve yarışma jürisine gönderir.En iyi ve kaliteli kodu gönderen üye bu bölüm için puan alır.
3.Bu fonksiyonlar için kodlamayı en çok hangi üye puan alırsa tabiki bu gönderilen kodların kalite standardı belirlenerek yarışmanın birincisi seçilir.
..Ve uzun soluklu bu proje için ER modeling olan ve triggerlari SP kendisi oluşturan Türk Bilişimcilerinin gurur kaynağı olabilecek yapıt ortaya koyacağımıza inanıyorum.
Ben hala eski önerim olan veritabanı tasarım aracı önerimin üzerinde hala duruyorum.Buna ek olarak yarışmanın bu proje seçilirse nasıl bir plan üzerinde gidilmesi üzerine önerilerim olacak.
1.Bu projenin ara yüzü bence forum kıdemlileri tasarlanması yapılabilir..
2.Bu yarışma için eger olabilirse bu forumda ayrı örnek ve öneri olarak http://www.delphiturkiye.net tahsis edilmeli sitedeki sayfaların projenin form yüzleri konmalı ve burdaki kullanılan elemanların ne tip fonksiyon yapacakları hakkında bilgilendirme yapılması olabilir.Ayrıca bu bu bölüm için forum düzenlemesi yapılabilir.Bu bölümde bu proje için sıkıntılarını paylaşıp ortak çözüm arayabilirler.Ve ya projenin daha iyi çalışması için fikir alışverişi yapabilirler.
3.Fonksiyonlar ve prodesürler ayrılmalı ve zorluk derecesine göre puanlaması yapılır. örnek trigger kodlama için yarışmacılar kodunu planlar ve yarışma jürisine gönderir.En iyi ve kaliteli kodu gönderen üye bu bölüm için puan alır.
3.Bu fonksiyonlar için kodlamayı en çok hangi üye puan alırsa tabiki bu gönderilen kodların kalite standardı belirlenerek yarışmanın birincisi seçilir.
..Ve uzun soluklu bu proje için ER modeling olan ve triggerlari SP kendisi oluşturan Türk Bilişimcilerinin gurur kaynağı olabilecek yapıt ortaya koyacağımıza inanıyorum.
-
- Üye
Dil desteği bileşeni
Kolay gelsin arkadaşlar.
Siteyle 1 gün önce tanışmama rağmen artı izlenim bıraktı özellikle bu etkinlik.
Şu an hemen aklıma gelen küçük ama yararlı bir bieleşn tasarımı var: Dil desteği verebilen bir bileşen.
-Ağaç yapısına sahip bir sistemle aranan terimler rahatça bulunabilir. mesela : SabitTerimler.Cikis gibi bu terimin ( Cikis ) karşılığı sonradan yüklenebilen bir kelime olur (Çıkış,Exit gibi) böylelikle aranan kelime hem hızlı bulunur hemde kafa karıştırmaz
-Dışardan terim yüklenebilir
-Dışardan kelime yüklenebilir
aklıma gelenler bunlar
Biraz basit ama dil problemini ortadan kaldırabilir diye düşünüyorum
Teşekkürler iyi çalışmalar
Siteyle 1 gün önce tanışmama rağmen artı izlenim bıraktı özellikle bu etkinlik.
Şu an hemen aklıma gelen küçük ama yararlı bir bieleşn tasarımı var: Dil desteği verebilen bir bileşen.
-Ağaç yapısına sahip bir sistemle aranan terimler rahatça bulunabilir. mesela : SabitTerimler.Cikis gibi bu terimin ( Cikis ) karşılığı sonradan yüklenebilen bir kelime olur (Çıkış,Exit gibi) böylelikle aranan kelime hem hızlı bulunur hemde kafa karıştırmaz
-Dışardan terim yüklenebilir
-Dışardan kelime yüklenebilir
aklıma gelenler bunlar
Biraz basit ama dil problemini ortadan kaldırabilir diye düşünüyorum
Teşekkürler iyi çalışmalar
@coderlord Senin için açayım...
- Mesela DLL kurgusu yapılıyor. Aktaracağı ortalama string ifade boyundan eminken, ShortString kullanıp da sorunsuz parametre aktarma şansına karşılık, String kullanıp bir de ShareMem kullanma mecburiyetine sokması olumsuz puan demektir...
Bu bakımdan... Örnek olarak yanlış olduğunda ısrarlıysan kaldırabilirim... 

- Mesela DLL kurgusu yapılıyor. Aktaracağı ortalama string ifade boyundan eminken, ShortString kullanıp da sorunsuz parametre aktarma şansına karşılık, String kullanıp bir de ShareMem kullanma mecburiyetine sokması olumsuz puan demektir...

mrmcop ben daha yeni üye olduğum için bu siteye forumdaki yarışma başlığını görünce bakıyım dedim ve okadar yazıyı okuyamazdım okuduğum kadarıyla anladığımı ortaya koydum belki yanlış olabilir ama sonuçta bi görüştü benimki bide
Şu anda aklıma bi proje gelmedi gelirse belirtirim yarışmada görüşmek üzere
bunu yazman ne alaka konuyla onu anlayamadımGörecelilik kavramının, objektif ölçütler bakımından kişiye göre değişkenlik gösteren yapı sergilediğini ve genellikle denk olmadığını sanıyorum hepimiz kabul ediyoruz
Şu anda aklıma bi proje gelmedi gelirse belirtirim yarışmada görüşmek üzere

@gorecelik
- Alaka kurulan satırların paragraf yer değişikliği yaparken copy/paste sırasında silinmiş olduğunu yeni farkettim. O yüzden alakasız kalmış.
- Silinen paragraf şöyle bir girizgah içeriyordu...

- Alaka kurulan satırların paragraf yer değişikliği yaparken copy/paste sırasında silinmiş olduğunu yeni farkettim. O yüzden alakasız kalmış.
- Silinen paragraf şöyle bir girizgah içeriyordu...

- Şimdi herhalde anlam oturmuştur...eksik ilk paragraf yazdı:- Güzel bir Nick seçmişsin.

Yaw çorbada benim de tuzum olsun isterim, eğer oyun tarzı bir şey yazılacaksa, DelphiX'i kullansak ne dersiniz? Orada aradığımız pek çok şey var (Yani Multi User Game Session'a kadar yapılmış) Sprite, animation, pallette vs. vs. ) DirectX'i kullanmış olacağız veya OpenGL bişiler? Bilmem ne dersiniz? Yani standardlardan beklentiler konusunda DelphiX gibi yada OpenGL gibi birşeyler koyalım.
Kolay Gelsin
Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Merhaba, benim düşüncem geleceğe yönelik programlar yazmak ileride populer olacak bir program diye düşünüyorum tabi kendi fikrim;
şöyle ki;
1- günümüzde her kurum, kuruluş, şirket vb. yerlerde bilgisayar ağları var ve gelecekte bu şekilde. Yani programımız ağ üzerinde çalışmalı,
2- program içerisinde kullanıcılar birbiriyle iletişim kurabilmeli yazışmalar ve dosya iletimleri olmalı, msn gibi sesli iletişimi de desteklmeli,
3- veri tabanı kaçınılmaz zaten
ama sıradan sorgulama kayıt cart curt şeklinde kullanım değil, yapay zeka ve bulanık mantık uygulaması yapmalıyız ki gelecek budur
program veri tabanındaki geçmiş verileri incelemeli neyin faydalı olduğunu ve olabileceğini hesaplamalı bu madde önemli***** konuyla ilgili bilgisi olanlar farkındadır eminim.
4- programda network istatistiği ele alınmalı ve güvenlik takibi yapılmalı yine benim görüşüm geleceğin önemli bir alanı
5- bunlara ek olarak bir izleme departmanı düşünülebilir. hesap ve işlemlere karışmayan ama sürekli tüm kullanıcılarda inceleme, gözlem ve kontroller yapan bir modül. Aynı sistemde çalışacak ama aytı bir modul.
6- program yöneticileri haftalık, aylık vb gibi çalışma ve mevzuat istatistiğini alabilmeli istedikleri alandaki hareketlilikle ilgili rapor alabilmeli.
7 tabi programımızda personel takibi, muhasebe kayıt ve işlemleri ... gibi durumları da dahil etmeli.
Buyrun size bir proje bana çok orjinal geliyor ve yazılımla uğraşan kişinin kesinlikle yapmalıyız diyeceği türden birşey. Kapsam ve alan geniş kimsenin gözü korkmasın çünkü eleman sayısı da çok azmin elinden kurtulamaz bir proje
şöyle ki;
1- günümüzde her kurum, kuruluş, şirket vb. yerlerde bilgisayar ağları var ve gelecekte bu şekilde. Yani programımız ağ üzerinde çalışmalı,
2- program içerisinde kullanıcılar birbiriyle iletişim kurabilmeli yazışmalar ve dosya iletimleri olmalı, msn gibi sesli iletişimi de desteklmeli,
3- veri tabanı kaçınılmaz zaten

4- programda network istatistiği ele alınmalı ve güvenlik takibi yapılmalı yine benim görüşüm geleceğin önemli bir alanı
5- bunlara ek olarak bir izleme departmanı düşünülebilir. hesap ve işlemlere karışmayan ama sürekli tüm kullanıcılarda inceleme, gözlem ve kontroller yapan bir modül. Aynı sistemde çalışacak ama aytı bir modul.
6- program yöneticileri haftalık, aylık vb gibi çalışma ve mevzuat istatistiğini alabilmeli istedikleri alandaki hareketlilikle ilgili rapor alabilmeli.
7 tabi programımızda personel takibi, muhasebe kayıt ve işlemleri ... gibi durumları da dahil etmeli.
Buyrun size bir proje bana çok orjinal geliyor ve yazılımla uğraşan kişinin kesinlikle yapmalıyız diyeceği türden birşey. Kapsam ve alan geniş kimsenin gözü korkmasın çünkü eleman sayısı da çok azmin elinden kurtulamaz bir proje

Selamlar,
sipi_raca
Söylediklerin güzel ancak bu bir yarışma, belirli bir süresi olan ve sonucunda 1., 2. 3.'lerin olacağı bir yarışma
Süresi de 2 ay, bu söylediklerine yıllar lazım, (Bu tartışmaların ilk yapıldığı andaki konuşmalara bakmışsan, orada bir şey söylemiştim) hangi birimiz düzenli işlemler veya eylemler gerçekleştirebiliyor diye.
Maalesef henüz bu konuya mantık olarak hazır değiliz (naçizane fikrim)
Kolay Gelsin
sipi_raca

Maalesef henüz bu konuya mantık olarak hazır değiliz (naçizane fikrim)
Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Aslında benim anlattığım proje bir yarışmadan çok bir birliktelik projesi farkındayım yarışma sınırlarını aşan türden ve kişisel olarak yapılması biraz zor ve zaman alan türden.
Ama şöyle bir öneride bulunsam nasıl olur
Yarışma bittikten sonra Delphiturkiye ailesi olarak türkiyenin farklı yerlerinden insanları sanal ortamda bütünleştirerek bu güzel projenin adımlarını atabilir miyiz. Üya sayısı çok iyi aralarında programcı, mühendisler ve birçok bu bölüm öğrencileri var. herkese bir parça düşerse kişisel bazda basit bir hal almaz mı
ve yapabilir miyiz ?
Ama şöyle bir öneride bulunsam nasıl olur

Yarışma bittikten sonra Delphiturkiye ailesi olarak türkiyenin farklı yerlerinden insanları sanal ortamda bütünleştirerek bu güzel projenin adımlarını atabilir miyiz. Üya sayısı çok iyi aralarında programcı, mühendisler ve birçok bu bölüm öğrencileri var. herkese bir parça düşerse kişisel bazda basit bir hal almaz mı

ve yapabilir miyiz ?