FastReport Bileşenlerim Neden Çalışmıyor ?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
Yavuz
Üye

FastReport Bileşenlerim Neden Çalışmıyor ?

Mesaj gönderen Yavuz »

FastReport3 ü XP üzerinde D7 için kurdum ve RecompileWizard ile compile ettim ve FR3.0 paleti oluştu. Bu paletten form üzerine FrxReport bileşeni koyup çift tıklanınca rapor düzenlemesi yapılabiliyor ama projeyi derlemeye çalıştığımda;
[Fatal Error] Unit1.pas(7) : File Not found : 'frxClass.dcu'
hatası alıyorum
'frxClass.dcu' yu arattım gerçektende bilgisayarımda bulamadım.
Bu durumda ne yapmam gerekir ?

Ayrıca tarif edildiği gibi türçe olsun diye delphiyi kapatıp wizardı çalıştırdığım halde bir türlü türkçe olmadı. Neden olmadı ?

T e ş e k k ü r l e r ...
assoft

Mesaj gönderen assoft »

Library path' e fastreport kaynak dosyalarını ekledinmi büyük bir ihtimal bundandır

Library path' e dcu dcu dosyaların olduğu dizini sanırım libd7 olması lazım
Browsing path' e de pas dosyaslarının olduğu oda source olması lazım eklersen jiç bir sorun olmaz inş.
Kullanıcı avatarı
Yavuz
Üye

Mesaj gönderen Yavuz »

Söylediklerinize baktım herşey yerli yerinde. Başka bişi olması lazım. Aynı problemi Jedinin Compenentlerini yüklediğim zamanda yaşadım. Bi şeyi eksik yapıyorum ama neyi ? Çözemedim. İşin tuhafı Jedi de de FastReport tada insatall işlemlerinde hata vermiyor ama sonradan da dcu ları bulamıyor (istediği dcu lar bilgisayarda yok!)
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

merhaba aldığın hata delphi kütüphanesinde fastrpeot bileşenlerine ait dcu ların olmamasıdır. arkadaş yıkarıda bahsetmiş. fastreport dizininde bulunan Libd7 klasörünün içerisinde bulunan bütün dcu uzantılı dosyaları Borland Delphi7 klasörünün altındaki Lib klasörüne kopyalamalısın. yine hata verirse libd7 deki tüm dosyaları delphi7 lib klasörüne kopyala kolay gelsin...
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
Kullanıcı avatarı
Yavuz
Üye

Mesaj gönderen Yavuz »

Arkdaşlar dediklerinizin hepsini sırayla uyguladım ve sorun köşeye sıkışarak sonunda çözüldü.
Problem install da imiş ; ben FR3 ün trialini kullandığım halde wizardda FR3 versiyonu olarak "trial" yerine "professional" ı seçiyordum !!! Orada da triali seçince sorun kalmadı

Hepinize sonsuz teşekkürler ....