SQL server çalışan bir programa anlam veremediğim bir hata

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
mmnckr
Üye

SQL server çalışan bir programa anlam veremediğim bir hata

Mesaj gönderen mmnckr »

arkadaşlar selam; bir üretim programı var. hammade,yarı mamul ve ürünler tanımlanıyor (bilgileri giriliyor.)daha sonra bir reçete ekranından bunların üretim reçetesi oluşturuluyor.üretim reçetesinde combobox lar var ve tıklandığı zaman tüm tanımlı hammadde,ürün ve yarı mamullerin hepsi bu comboboxta listeleniyor.buradan kullanılacak olan seçiliyor ve bunun gibi bir dizi işlemden sonra ürün reçetesi oluşturuluyor.Benim sorunum şu; bu combobox a tıkladığımda 2-3 öncesine kadar sorunsuz çalışıyordu şimdi ise bazı ürünleri gösremiyor tanımlı olduğu halde tanımsız diyor.yani birşekilde ürün table içindeki bazı ürünleri çekemiyorum.bunu sebebi ne olabilir.SQL veritabanını kullanıyor.
yardım ve yorumlarınızı bekliyorum.
mmnckr
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

"2-3 öncesine kadar"dan kastınız nedir?

Sorunu çözmek için verileri combo ile çekmek yerine dbgrid ile izleyin.Eğer dbgrid de veriler görülüyorsa sorun sql server dan kaynaklanmıyor demektir.
Kullanıcı avatarı
mmnckr
Üye

Mesaj gönderen mmnckr »

2-3 gün demek istemiştim orada.program yazılı ve kodları bende yok. ama tahminimce veri tabanında bir sorun var.çünkü 2004 yılının verileri başka database de tutuluyor. ve 2004 yılı sorunsuz çalışıyor.bu sorun 2005 database inde meydana geliyor.combo ya tıkladığımda bana hammadde , yarı ürün ve ürünlerin hepsini vermesi gerekiyor.ama ürünlerle ilgili bir sorun varki bana ürün listesinden sadece bazılarını veriyor.veritabanından ne yapıp bunu düzeltebilirim ki?
mmnckr
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Sql server ın query analyzer programını aç ve combonun verileri çektiği table dan

Kod: Tümünü seç

select * form combobox_In_verilerini_Iceren_tablo
çeklinde bir query çalıştır.Sonra combo box a gelen verilerle gelmeyenleri bu liste yardımı ile karşılaştır.Gelmeyen verilerin spesifikasyonunu incele.Mutlaka diğerlerinden daha farklı bir özellikleri vardır.Bir bool alan olabilir,bir null dönen alan olabilir....