Firebird Readonly

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
ikra
Üye

Firebird Readonly

Mesaj gönderen ikra »

hocalarim.

Firebird veritabani kullaniyorum. herhangi bir kayit yapmak istedigimde

Kod: Tümünü seç

---------------------------
Debugger Exception Notification
Project xxxx.exe raised exception class EDatabaseError with message 'Qlogins: Cannot modify a read-only dataset'. Process stopped. Use Step or Run to continue.
OK   Help   
böyle bir hata aliyorum. db yi readonly den nasil kurtarabilirim?
kıdemsiz üye
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

IBUpdateSQL1 kullandigim taktir de bu olay cözülüyor mus!
ben bundaki mantigi anlayabilmis degilim.

query ile herhangi bir veriyi secmis olabiliriz. herhangi bir ID nosu vermis olabiliriz. peki ben IBUpdateSQL1'in delete veya update kismina ne tür bir sql cümlesi yazmaliyim ki, query den secmis oldugum veriyi güncellesin veya silsin.

bir sekilde parametre göndermek gerekiyor...

bana bu isin mantigini anlatabilirmisiniz?

( biraz fazla oldum galiba )
kıdemsiz üye
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

IBDataSet ve IBUpDateSql kullanmaya calistim. sonuc ayni. readonly hatasi. RequestLive olayi da yok ki True yapayim :roll: sastim kaldim...
kıdemsiz üye
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

denemedigim hic bir yöntem kalmadi... sanirim 7 8 saati gecti üzerinde calisiyorum. forumda ki tüm yazilari birer birer okudum. cok cesitli yorumlar yapilmis. yapilan her yorumu degerlendirdim. fakat sonuc yine ayni. degisiklikler uyguluyorum ID must have a value hatasi aliyorum. yine degistiriyorum bu sefer unsupported feature hatasi aliyorum daha sonra yine degisiklik yapiyorum bu sefer hata yok fakat tabloya bir seyler eklenmemis. updatesql kullandim yine degisen bir sey yok. transaction u commit yaptim. kisacasi denemedigim hic bir yöntem kalmadi.

ibexpert ten generator u kontrol ettigimde islem yapilmis generator 1 artmis görünüyor. fakat tabloya islem yapilmiyor...

kendim sordum kendim cevapladim gibi oldu.

verdigim rahatsizliktan dolayi özür diliyor, tecrübelerinizi benimle paylasmanizi rica ediyorum...
kıdemsiz üye
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

tablonda mutlaka primary keye sahip bir alan olsun. gerisi viewtopic.php?t=9842&highlight=
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

IBDataSet kullandim Query yerine. query yalnizca select yapmaya yariyor. herhangi bir degisiklik yapmak istediginde read only hatasi veriyor. öyle ise query kullanmanin bir anlami yok. IBDataSet kullanarak bir kayit girmeyi basardim. 12 saatlik bir calisma sonunda...

Trigger daki generator olayini sildim. Hatta forumu gezerken, trigger i kaldirip Procedure yaz denmisti. onu da yazdim olmadi yine sildim. simdi Generator u direk delphi nin icinden IBDateset üzerinden cagiriyorum. fakat Foreignkey olarak belirledigim alana bilgi girisi yapamiyorum. normalinde burayada bir integer girebilmem gerekiyor.
kıdemsiz üye
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

queryide tıpkı ibdataset gibi kullanabilirin. master/detail içinde forumda bir makale var