Alias Kullanmadan FastReport da BDE bağlantısı nasıl Yapılır

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
Yavuz
Üye

Alias Kullanmadan FastReport da BDE bağlantısı nasıl Yapılır

Mesaj gönderen Yavuz »

Ben önce şunları yaptım ,
Forma bir adet frxReport bileşeni koydum ve içinde kendi bileşenlerinden bir Table ekledim ancak program derlendikten sonra çalışma esnasında kırıldı. Sonra da FR3 bileşenlerinden bir adet frxBDECompenets bileşenini ekleyince (Bu sırada rapor içinden database name ve table name leri alias bağlantısı olarak yaptım) ve preview de listeleme işlemi gerçekleşti.
Daha sonra ise alias yerine bağlantıyı kod ile yapmam gerekti ve şöyle bişi denedim,

Kod: Tümünü seç

(frxReport1.FindObjext('BDETable') as TfrxBDEDatabase).DatabaseName:='C:\Prog\Data';

(frxReport1.FindObjext('BDETable') as TfrxBDEDatabase).TableName:='C:\Prog\Data\dat.dbf'
bu şekilde çalıştırnca bana Source File not Found başlıklı ve Path to source file ... diyen bir browse penceresi gösterdi (içindede varsayılanı BDECompenents.pas yazısı vardı) tabi istediği şeyi bulamayınca da program kırıldı.

Şimdi nolcak. Yani kısacası Alis tanımlamadan FastReport içindeki bir BDE tableye formumdaki table yada guery i nasıl bağlayacağım ?

Teşekkürler ...
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

Merhaba

Kod: Tümünü seç

..sql.add('Select* from "'+'c:\Deneme\xxx.dbf'+'"');
şeklinde deneyebilirmisiniz....
Kullanıcı avatarı
Yavuz
Üye