DB'den kayıt okuma ve kayıt kontrolü..
DB'den kayıt okuma ve kayıt kontrolü..
Merhaba arkadaşlar,
ben bu kullanıcı adı şifresi bölümü yaptım
Kullanıcı adı :
şifresi :
buraya girilen bilgileri içeride userdb.mdb ye kaydettiriyorum girilen şifreyi md5 yapıp veritabanına kaydediyorum.. şimdi kayıtlı kullanıcı login olurken ben database'e odaklanıp şifre kontrol yaptırmak istiyorum (delphi 2005) bunun için ne yapmam gerekiyor.. diğer delphilerde örnek veriyorum Table1.Locate..... şeklinde bakabiliyorduk şimdi nasıl yapabilirim bu konuda fikri olan varmı acaba arkadaşlar
yani mesela diyecezki..
girilen şifre Textbox1.text eşitmidir? database'deki şifreye gibi?
onun dışında kayıt kontrolüda yaptıracam bu sayede örnek veriyorum
KulKodu diye bişi var, kaydet dediğimde bakıcak DB ye kulkodu daha önceden varsa böyle bir kullanıcı kodu var başka kod seçiniz diyecek.. yada daha önceden kaydetmişsiniz gibi bişi dedirttirecem ama buradaki DB'den veri okuma o anki veriyi okumayı yapamadım bir türlü:(( lütfen arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
Herkeze saygılar, sevgiler.
Mesut EREN
ben bu kullanıcı adı şifresi bölümü yaptım
Kullanıcı adı :
şifresi :
buraya girilen bilgileri içeride userdb.mdb ye kaydettiriyorum girilen şifreyi md5 yapıp veritabanına kaydediyorum.. şimdi kayıtlı kullanıcı login olurken ben database'e odaklanıp şifre kontrol yaptırmak istiyorum (delphi 2005) bunun için ne yapmam gerekiyor.. diğer delphilerde örnek veriyorum Table1.Locate..... şeklinde bakabiliyorduk şimdi nasıl yapabilirim bu konuda fikri olan varmı acaba arkadaşlar
yani mesela diyecezki..
girilen şifre Textbox1.text eşitmidir? database'deki şifreye gibi?
onun dışında kayıt kontrolüda yaptıracam bu sayede örnek veriyorum
KulKodu diye bişi var, kaydet dediğimde bakıcak DB ye kulkodu daha önceden varsa böyle bir kullanıcı kodu var başka kod seçiniz diyecek.. yada daha önceden kaydetmişsiniz gibi bişi dedirttirecem ama buradaki DB'den veri okuma o anki veriyi okumayı yapamadım bir türlü:(( lütfen arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
Herkeze saygılar, sevgiler.
Mesut EREN
muhtemelen kullanıcı adı alanın unique bir alandır.
gibi şifreyi öğrenirsin.
Kod: Tümünü seç
select sifre from users where kullaniciadi = 'xxx'
delphi.net ile çalışmadım ama aşağıdaki c# kodunu kendine uyarlarsın.
SqlConnection DBConn = new SqlConnection("xxxxxxx");
DBConn.Open();
string sql;
sql = "select * from TABLE where KULLANICI_ADI = '" + txtUserName + "' and txtSIFRE = '" + Password + "'";
SqlDataAdapter da_rc = new SqlDataAdapter(sql, DBConn);
DataSet ds_rc = new DataSet();
da_rc.Fill(ds_rc, "TABLE");
DBConn.DBClose();
if (ds_rc.Tables["TABLE"].Rows.Count != 1) // kayıt döndümü
return 0;
else
return (int)ds_rc.Tables["TABLE"].Rows[0][0]; // kullanıcı id
procedure TWebForm1.btnGiris_Click(sender: System.object;
e: System.EventArgs);
const
CnStr =
'user id=sa;data source=Admin;persist security info=False;initial catalog=WebStok';
SS = 'SELECT * FROM dbo.COMKULLANICI';
var
SqlCn: SqlConnection;
SqlDA: SqlDataAdapter;
ds: DataSet;
S: &string;
dt: DataTable;
C: Integer;
begin
if not ((tbKullanici.Text = '') and (tbSifre.Text = '')) then
begin
S := SS + ' WHERE AD=''' + tbKullanici.Text + ''' AND SIFRE=''' +
tbSifre.Text
+ '''';
SqlCn := SqlConnection.Create(CnStr);
SqlDA := SqlDataAdapter.Create(S, SqlCn);
ds := DataSet.Create;
SqlDA.Fill(ds, 'dbo.COMKULLANICI');
dt := ds.Tables['dbo.COMKULLANICI'];
DataBind;
C := dt.Rows.Count;
if c = 1 then
begin
if IsPostBack then
Response.Redirect(System.string.Format(c_UrlStr, [tbKullanici.Text,
tbSifre.Text]));
end
else
begin
SqlCn.Close;
Durum.Text := 'Kullanıcı Adı Yada Şifre Yanlış';
end;
end;
end;
evet hocam benim sorunuma benzer bir makale buldum fakat burada bir nokta var onu nasıl değiştirebiliriz?
viewtopic.php?t=11408
bu yukarıda kullanıcıların hepsine bakıp kontrol yapıyor benimkide yakla$ık öyle ama önce benimki kullanıcıyı bulacak içeride daha sonra databaseden o kayıttaki şifreyi bulacak buna göre bu yukarıdakini nasıl uyarlayabiliriz hocam?
Saygılarımla,
viewtopic.php?t=11408
procedure TWebForm2.Button1_Click(sender: System.Object; e: System.EventArgs);
Var
MyConnect:OleDBConnection;
MyCommand:OleDBCommand;
i:integer;
begin
//Bağlantıyı oluştur
MyConnect:=oleDbConnection.Create('Provider=microsoft.Jet.OLEDB.4.0;'+'data source='+Server.MapPath('/MyLoginProc/Data/Data.mdb'));
MyConnect.Open;
// bir seçim sorgusu oluşturalım. ihtiyacımız olan bir Command nesnesi
MyCommand := oleDbCommand.Create ( 'SELECT Count(*) as Toplam FROM KULLANICILAR where USERNAME='+#39+TextBox1.Text+#39+' And PASSWORD='+#39+TextBox2.Text+#39,MyConnect);
// ve komutu ExecuteReader ile işletelim. Dönüş değeri bir DataReader nesnesi.
i:=Convert.ToInt32(MyCommand.ExecuteScalar);
MyConnect.Close;
if i<1 then
Response.Write('Giriş başarısız')
else
FormsAuthentication.RedirectFromLoginPage(TextBox1.Text,True);
end;
bu yukarıda kullanıcıların hepsine bakıp kontrol yapıyor benimkide yakla$ık öyle ama önce benimki kullanıcıyı bulacak içeride daha sonra databaseden o kayıttaki şifreyi bulacak buna göre bu yukarıdakini nasıl uyarlayabiliriz hocam?
Saygılarımla,
SQL ile yapılan örneği ADO ya uydurmaya çalı$tım olmuyor yaff.. ado.net ile yapılanı varmı arkada$lar yada
bu

bu
kısımdaki CnStr 'ye access de ne yazabilirim acaba? belki öyle olunca sorunum düzelebilir amaprocedure TWebForm1.btnGiris_Click(sender: System.object;
e: System.EventArgs);
const
CnStr =
'user id=sa;data source=Admin;persist security info=False;initial catalog=WebStok';
SS = 'SELECT * FROM dbo.COMKULLANICI';

Hocam senin dediğini yaptım ayınısnıı fakat veritabanına bağlanamıyor bunu bi Acccess veritabanı dosyasından deneyebilirmisin bak hata veriyor hocam o zaman
birde şuradaki kodda hata veriyor
tbSifre.Text])); => Buradaki c_UrlSTR =>??? hata veiyor hocam
accessde bi yapabilirsem sorunum tamamdır , valla sabahtan beri uğraşıyorum hocam ya

tbSifre.Text])); => Buradaki c_UrlSTR =>??? hata veiyor hocam
accessde bi yapabilirsem sorunum tamamdır , valla sabahtan beri uğraşıyorum hocam ya

viewtopic.php?t=11408 bu işini görmüyor mu