yeni kullanıcılar
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
yeni kullanıcılar
arkadaşlar ben bilgisayar prog. 2. sınıf öğrencisiyim delphide daha yeniyim ama bir sorunum var stok prog. hazırlıyorum 5 edittan oluşan bir prog. (kaydet,yeni giriş, önceki kayıt,sonraki kayıt ve değiştir butonlarım var) bu butonlardan değiştir butonunun kodunu bulamıyorum eğer biliyorsanız bana EN KISA ZAMANDA yardımcı olursanız sevirim.
s.a. Hocam eğer programınızı Ado bileşenleri ile Adoquery veya Adodataset ile yapıyorsanız veya benzeri bileşenlerle ......
1. Table1.append; ile yeni kayıt açabilir...
2. Table1.delete; ile kaydı silebilir.
3. Table1.updaterecord;
Table1.post; yazarak kaydı değiştirebilirsiniz...Edit işleminin çalışması için Kayıtlarda değişiklik yapılması gerekir. Yoksa Dataset not insert or edit mode diye bir hata alırsın...
Kayıtların durumu yani kişi yeni kayıt butonuna bastımı tablo append edilmeden kaydet butonuna basarsada aynı hatayı alacaktır. onun için yeni kayıt butonuna
bu şekilde yazarsan iki kere append önler ve yeni kayıt butonunu çalıştırmış olursun.
Kaydet butonunda ise
bu kodlarla eğer yeni kayıt açılmışsa kaydet şeklinde kontrolünü yapabilirsin.
Son kez sorunun cevabı da şu....
şeklinde kaydını değiştirebilirsin...
Son olarak delete işlemindede...
kaydın değişmediğini veya yeni kayıt butonuna basılmadığını anlayarak silme işlemini yaabliirsinz...
İyi Çalışmalar
1. Table1.append; ile yeni kayıt açabilir...
2. Table1.delete; ile kaydı silebilir.
3. Table1.updaterecord;
Table1.post; yazarak kaydı değiştirebilirsiniz...Edit işleminin çalışması için Kayıtlarda değişiklik yapılması gerekir. Yoksa Dataset not insert or edit mode diye bir hata alırsın...
Kayıtların durumu yani kişi yeni kayıt butonuna bastımı tablo append edilmeden kaydet butonuna basarsada aynı hatayı alacaktır. onun için yeni kayıt butonuna
Kod: Tümünü seç
if not (Table1.state in [dsedit, dsinsert]) then
begin
Table1.append;
end;
Kaydet butonunda ise
Kod: Tümünü seç
if (table1.state = [dsinsert]) then
begin
Table1.post;
end;
Son kez sorunun cevabı da şu....