zreport'da preview boş çıkıyor, neden?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
zreport'da preview boş çıkıyor, neden?
uzun uğraşlar sonucunda dot matrix yazıcı çıktılarını hızlı alabilmek için zreport'u yükledim. denemek için form'a yerleştirdim. üstüne bir kaç tane label koydum. standart labellardan koydum. standart labelı zreportun üzerine koyunca yazıtipi falan değişiyor. sanırım doğru yaptım. denemek için bir kaç tane band açtım. onların üstüne de label (zreport sekmesindeki zrlabel'dan) koydum. bastım preview'e BOŞ SAYFA. ne yaptıysam boş sayfadan başka bişey elde edemedim. acaba yüklemede yanlış bişey mi yaptım?
neden böyle oldu?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
neden böyle oldu?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
-
- Üye
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
s.a.
zrlabel koyman lazım.
kolay gelsin.
standartlabel ?nitrokonat yazdı: üstüne bir kaç tane label koydum. standart labellardan koydum. standart labelı zreportun üzerine koyunca yazıtipi falan değişiyor. sanırım doğru yaptım
zrlabel koyman lazım.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
zrlabel bantlardan başka bir yere konulmuyor. peki ben hiç bir field bağlantısı olmayan bir başlık nasıl yazıcam raporuma?
ikinci bir mevzu da şu: zreport'un dataset bağlantısını yaptım.
datail bant açtım. üstüne de zrlabelleri koydum. ama zrlabel'in field gibi bi propertisi yok. yani neye göre hangi field'i kullanacağını belirleyebilecek hiç bir özelliği yok.
zrlabel'ın object inspector'da 22 adet property'si var( yanında + olanlar kapalıyken). ama bunların arasında fieldname gibi bişey yok.
sanırım yüklemede bir sıkıntı var. ama bence bir sıkıntı olsaydı hata falan verirdi ama normal çalışıyor.
teşekkürler
ikinci bir mevzu da şu: zreport'un dataset bağlantısını yaptım.
datail bant açtım. üstüne de zrlabelleri koydum. ama zrlabel'in field gibi bi propertisi yok. yani neye göre hangi field'i kullanacağını belirleyebilecek hiç bir özelliği yok.
zrlabel'ın object inspector'da 22 adet property'si var( yanında + olanlar kapalıyken). ama bunların arasında fieldname gibi bişey yok.
sanırım yüklemede bir sıkıntı var. ama bence bir sıkıntı olsaydı hata falan verirdi ama normal çalışıyor.
teşekkürler
-
- Üye
-
- Üye
çok sorunsuz kullandığım bir komponent ama hata nerde anlayamadım. istersen herşeyi silbaştan yeniden yap bi yerde hata yapıyorsundur. aynı form üzerine bir dbGrid koy, dataların gerçekten varmı. sonra zreportun variable larını ayarlayıp zrLabel ları koyup ayarlarını yap. son olarak ta zReport1.Preview kullanarak ekrana geliyormu bak. Zaten yapılacak başka birşey yok.
.
.
-
- Üye
-
- Kıdemli Üye
Sorunun kaynağını tespit etmek için demoyu derleyip çalıştırabilirsin öncelikle..Diğer konu ise Inject baskılar için harici bir raporlama bileşeni daha kullanman gerekecek büyük ihtimalle.Çünkü laser ya da sıradan püskürtmeli bir yazıcı kullanan bir çok kullanıcı grafik formatından faydalanmak isteyecek ve bu harici bir ihtiyaç daha doğuracak.Fastreport ya da muadili araçlar çözüm gibi görünse de ben bunların da stabil bir sonuç vereceğini sanmıyorum, font düzenlemesi haricinde bir farklılık yok çünkü..Bunun için bir çözüm üretmiştim yakın zamanda ama halen bölük börçük durumda.Fırsat bulunca bunu component haline getirip foruma göndermeyi düşünüyorum inşallah.
Kolay gele..
Kolay gele..