wrong title ile kasıt ne? hata ne anlayamadım... ve raporun 2. sçeneğinde 00 (başarılı) raporu döndürüyor ama xml içinde belirtmiş olduğum numaraya sms gönderilmiyor. Neden??
Hata ya da eksik nerede?
En son CinAnka tarafından 12 Nis 2006 04:11 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
delphi nin hangi versiyonunu kullanıyorsunuz? delphi 6 içerisinde bulunan parser işi hallediyor. daha alt bir versiyon (delphi4-5) kullanıyorsanız hata oradan kaynaklanmış olabilir.
yukarıda vermiş olduğum kodu kullanıp sms göndermek için turkcell ya da telsim gibi hizmet sağlayıcı bir firma ile anlaşıp kontor almanız gerekiyor. Maalesef internet üzerinden de olsa sms yollama olayı beleşe olmuyor:) Kontor almak için başvurduğunuzda size bir kullanıcı adı ile şifre verecekler; siz de kod içerisinde bulunan ilgili kısma(username ve password) bu bilgileri yazacaksınız.
yalnız, belirtmekte fayda var: yukarıda vermiş olduğum xml yapısı hizmet aldığınız firmaya göre değişkenlik gösterir...
merhaba,
bu xml kodlarını temin eden firma ile bağlantıya geçtiğimi söylemiştim.
ben bi kullanıcı adı falan satın aldım. sizin yazdığınız kodların onlara ait olduğunu doğruladılar. yalnız program yine aynı hatayı veriyor.
Programinız hata veriyor çünkü aşağıda verdiğiniz kodda, xml içerisinde outbox-name kısmını boş bırakıyorsunuz. Outbox-name dediğimiz şey, mesaj gittiğinde, mesajın altında gönderenin kim olduğudur. Yaptığınız sözleşmede, bir outboxname belirlemişsinizdir. belirlemediyseniz, bioteknonun web sitesinden, hesap bilgilerinizi kullanarak hesabınıza girin ve oredan mesaj başlığı tanımlayın. onaylandıktan sonra da programınızda kullanın...bu alanı doldurmak zorundasınız. boş bırakırsanız, yazdığınız kod hata verecektir...
dediğin gibi outboxname'i de temin ettim ve koda ekledim. ama burdaki hata çok daha farklı bişey.
xml versiyonu quoted string olmalıdır. yani birinci satırdaki xml version bilgisi yazılışında bi problem var.
ben bu satırı kullanıyorum ve programım çalışıyor. zaten bu satır bioteknonun vermiş olduğu xml in bir kısmı. eğer sorun yaşamaya devam ederseniz, bioteknoyu arayıp yetkili birisi ile görüşün. mesela zuhal Hnm...
ben bu satırı kullanıyorum ve programım çalışıyor. zaten bu satır bioteknonun vermiş olduğu xml in bir kısmı. eğer sorun yaşamaya devam ederseniz, bioteknoyu arayıp yetkili birisi ile görüşün. mesela zuhal Hnm...
sayın @cinanka, bu idHTTP1 in propertiesinde herhangi bir değişiklik falan yaptınız mı?
yani ufacık kod. sizin yazdığınız aynı kodu yazdım. ama hiç beklemeden buton1e basılınca hemen bu hatayı veriyor. illa ki basit bi ayarsızlık var bence, ama nerde?
yazdığım kodu sizin için gözden geçirdim, ama değişik bir şey göremedim. idhttp1 bileşenine herhengi bir özellik belirtmedim. gerçekten çok ilginç yaa... bence hata farklı bir kısımdan kaynaklanıyor. projenizin o kısmını bana yollarsanız inceleyip daha kesin bir yanıt verebilirim...