Arkadaşlar ben daha yeniyim soracağım sorular size saçma gelebilir ama idare edin artık.
paradox7 yi kullanarak küçük bi program yaptım. Birkaç bilginin kaydını tutmaya yarıyor.
1.Program üzerinde değişiklik yaptığım zaman daha önceden kayıt etmiş olduğum verileri kaybediyorum. Örneğin tabloya sonradan bir alan daha ekledim ve baktım ki daha önce kaydettiğim veriler yok. (Bu veri kaybı önlenebilir mi? önlenebilirse nasıl?)
2. Bu programı setup dosyası haline getirdim ancak bilgisayara kurulduğunda delphiye ve programı yaptığım klasöre bağlı çalışıyor.Başka bilgisayarda delphi olmasada çalışmasını nasıl sağlarız.(sanırsam bu veritabanıyla alakalı hangi veritabanını kullanamak gerekir.)
3. Yaptığımız bu programlarda veri yedeği alma imkanımız var mı?
veri kaybı ve veri yedekleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
2. soruya cevap: hedef bilgisayara bde kurdurman lazım. bunun için installshield de merge and modules de bdeyi seçmen lazım. forumda konu daha önceden konuşuldu. daha detayli bilgi bulabilirsin.
3. soruya cevap: copyfile komutu ile verileri tuttuğun tabloyu başka bi sürücüye kopyalayarak yedek alabilirsin.
kolay gelsin
3. soruya cevap: copyfile komutu ile verileri tuttuğun tabloyu başka bi sürücüye kopyalayarak yedek alabilirsin.
kolay gelsin
Selam Önce iyi çalışmalar bizde bu yollardan geçtik..;
Yaptığın proğramdaki veri kaybı, Küçük te olsa Büyükte olsa Tablo yapındaki ayarlardan kaynaklanıyor.Bence tablo yapını yeniden kur.Takıldığın yervarsa Formda arattır,hem hatanı bulursun hemde tecrübe kazanırsın.
Birkeresinde bir arkadaş projesini ağda çalıştıramadığı için yardım istemişti.ona her türlüyolu gösterdik.ama nafile olmuyor diyordu bir türlü projesini ağda çalıştıramıyordu!.günlerce sürdü....hata nasıl çözüldü biliyormusunuz! Çok basit bir hata!,Ana bilgisayarı paylaşıma açarak!.????yani karşı Bilgisayarı paylaşıma açmamış!........................
Yaptığın proğramdaki veri kaybı, Küçük te olsa Büyükte olsa Tablo yapındaki ayarlardan kaynaklanıyor.Bence tablo yapını yeniden kur.Takıldığın yervarsa Formda arattır,hem hatanı bulursun hemde tecrübe kazanırsın.
Birkeresinde bir arkadaş projesini ağda çalıştıramadığı için yardım istemişti.ona her türlüyolu gösterdik.ama nafile olmuyor diyordu bir türlü projesini ağda çalıştıramıyordu!.günlerce sürdü....hata nasıl çözüldü biliyormusunuz! Çok basit bir hata!,Ana bilgisayarı paylaşıma açarak!.????yani karşı Bilgisayarı paylaşıma açmamış!........................