Dbisam ve Update sql bileşenin kullanımı hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ikut

Dbisam ve Update sql bileşenin kullanımı hakkında

Mesaj gönderen ikut »

Merhaba

Şimdi hemfikirizki query kullanımı bir çok açıdan tabledan iyidir. Ancak sorunum şuki benim formlarım genelde jenerik... mesela sabit bir liste formunu inherit ediyorum ve o liste formutundaki kayıt ekle tuşu; formdaki dbgrid e bağlı olarak "dbgrid.datasource.dataset.append" yada "dbgrid.datasource.dataset.edit" gibi jenerik olarak çalışıyor.

Şimdi buna benzer birşeyi Query ler için yapabilirmiyim bu bir.

İncelediğim kadarı ile update sql bileşenleri ile "dbggrid.datasource.dataset.deletesql.exec" gibi bir jenerik kod kullanmak mumkun gorunmekte. Bunu deneyen yada kullanan varmı.

Son olaraksa interbase update sql inde component built in in editorler bu sql leri yazmaya kolaylık sağlıyor. Db isamda bu yok. bir tabledan bu insert delete ve modify sql leri otomatik yazan bir şey varmıdır ?

Saygılar
En son ikut tarafından 22 May 2006 01:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

DBIsam veritabanı (son versiyonlarını bilmiyorum) SQL92 ye tam destek vermektedir, dolayısıyla bu tarz sql cümlelerini çalıştırmakta herhangi bir sorun yaşamazsın (gerçi paradoxta bile bi sorun olmaz).Örneklediğin gibi bir komut tabii ki sorunsuz çalışır.Ancak kullandığın bileşende de olduğu gibi genel mantık delete metodunu çağırmaktan geçer ki senin yazdığın kodu kendisi icra ettirir bu durumda.Ek olarak projenin büyüklüğüne göre olayı biraz daha basite indirgemende fayda var vs.vs.

Kolay gele..