tabloada daha önce kaydedilmiş kayıtları büyük harfe çevirme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
tabloada daha önce kaydedilmiş kayıtları büyük harfe çevirme
slm hocalarım...
başlık zaten yapmak isteidğimi anlatıyor.bir stok tablosu düşünün küçük harfle kaydedilmiş belki 500-600 kayıt bunların hepsini bir kerede büyük harfe çevirmek istiyorum...ama ingilizce karakterleri büyüttügünde düzeltecek.yani küçük kayıtta i büyük kayıtta I olacak yardım ederseniz çok sevinirim.bu işlem bi kere yapılıp database ye kaydedilecek.daha sonra zaten kendisi büyük girecek çok fazla olduğu için elle değiştirmek çok zaman alıcak .umarım anlatabilmişimdir.yardımlarınızı bekliyorum hocalarım...
Allah Yardımcınız Olsun...
Kolay Gelsin...
başlık zaten yapmak isteidğimi anlatıyor.bir stok tablosu düşünün küçük harfle kaydedilmiş belki 500-600 kayıt bunların hepsini bir kerede büyük harfe çevirmek istiyorum...ama ingilizce karakterleri büyüttügünde düzeltecek.yani küçük kayıtta i büyük kayıtta I olacak yardım ederseniz çok sevinirim.bu işlem bi kere yapılıp database ye kaydedilecek.daha sonra zaten kendisi büyük girecek çok fazla olduğu için elle değiştirmek çok zaman alıcak .umarım anlatabilmişimdir.yardımlarınızı bekliyorum hocalarım...
Kolay Gelsin...
..::ÖzSoft Computer Land & NetCity Internet Cafe::..
Re: tabloada daha önce kaydedilmiş kayıtları büyük harfe çev
Merhababoncapelo yazdı:slm hocalarım...
Kolay Gelsin...
Hocam kızmayın ama upcase komutunu bilmeyen kişi pek yoktur. Olayın mantığıda basit. forumda upcase ile ilgili onlarca thread mevcut oysa...
Kod: Tümünü seç
var
i:integer
begin
filex.open;
while not filex.eof do
begin
For i:=0 to filex.fieldcount-1 do
begin
// burada büyüğe cevirme olayını yapacaksın... eh artık o kadar
// zahmete gireceksin..
// filexfieldname.assitring:= StrUppercase(filexfieldname.assitring)
End;
end;
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Eksikleri Tamamlamak Gerek
Veritabanı ile ilgili soru olduğu için taşınması yakındır.
Keşke bir de hangi veritabanını kullandığınızı belirseydiniz. Çünkü delphi tarafından iş biraz uzayabilir.
eğer sql kodlarıyla yapılmak istenirse: (örnek SQL Server içindir)
burada upper fonksiyonu SQL Server için geçerlidir. Aşağıda diğer veritabanları için bunun yerine kullanılabilecek veritabanı fonksiyonları bulunmaktadır.
//upper<-paradox, sql server
//UCase<-jet bağlantılarında

ADOTable1.First;
while not ADOTable1.Eof do begin
ADOTable1.Edit;
ADOTable1Alan1.AsString:=UpperCase(ADOTable1Alan1.AsString);
ADOTable1Alan2.AsString:=UpperCase(ADOTable1Alan2.AsString);
ADOTable1.Post;
ADOTable1.Next;
end;
update Tablo set Alan1=Upper(Alan1),Alan2=Upper(Alan2)
//upper<-paradox, sql server
//UCase<-jet bağlantılarında
Şaban Şahin AKMAN
ikut hocam upcase komutunu biliyorum ama hiç kullanmadım...burada sizin örnek olarak gönderdiğiniz kodları arşivi katarak.daha sonra bu örnekleri kendime göre uyarlamaya çalışıyorum bu şekilde baya ilerledim yaşım 17 ne okul ne kurs hiç birşey görmedim kitap ve böyle forumlar...ayrıca sormadan önce forumda arattırdım ama bulamadım sanırım yanlış arama kelimeleri kullanmışım...burası bir paylaşım ortamıysa benim o soruyu sormam bence gayet normal.bilmiyorum siz doğuştan mı bunları biliyordunuz...ben bilmiyorum öğrenmeye çalışıyorum...yinede cevabınız için çok teşekkür ederim...yol gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Saygılar....
Saygılar....
..::ÖzSoft Computer Land & NetCity Internet Cafe::..
Re: Eksikleri Tamamlamak Gerek
Hocam söz konusu işlem delphiyi çalıştırdıktan sonra uygulanacak bir işlem olduğu için doğru yerde sorulmuş bir soru bence.sabanakman yazdı:Veritabanı ile ilgili soru olduğu için taşınması yakındır.![]()
Merhababoncapelo yazdı:ikut hocam upcase komutunu biliyorum ama hiç kullanmadım...burada sizin örnek olarak gönderdiğiniz kodları arşivi katarak.daha sonra bu örnekleri kendime göre uyarlamaya çalışıyorum bu şekilde baya ilerledim yaşım 17 ne okul ne kurs hiç birşey görmedim kitap ve böyle forumlar...ayrıca sormadan önce forumda arattırdım ama bulamadım sanırım yanlış arama kelimeleri kullanmışım...burası bir paylaşım ortamıysa benim o soruyu sormam bence gayet normal.bilmiyorum siz doğuştan mı bunları biliyordunuz...ben bilmiyorum öğrenmeye çalışıyorum...yinede cevabınız için çok teşekkür ederim...yol gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Saygılar....
Herkes gibi bende annemin karnında öğrenmedim. Ve hiç bir zamanda "ben bu işin kitabını yazarım mantığını" taşımadım...
Mesajım bir noktada bir uyarıydı. Şöyleki ; Sorunun şu şekilde sorunduğunu farzet.
"Merhaba ben x... Tablomda yanlış girilen kayıtlar var ve ben bunları büyük harfe cevirmek istiyorum. Tabloyu açıp sıraykla okutuyorum ama aradaki tüm alanlara nasıl erişirim bilmiyorum"...
Program yazdığına göre rapor alıyorsun yada dosyayı sıradan okumak nasıl elbette biliyorsun.
burada insanlar genel olarak yöntem göstermeyi severler yada sen işin bir kısmını yaopmış bir mantık hatası almışsındır o kodu gönderirsin kontrol ederiz.
Yoksa tavrım sana değil... Birşeyleri öğrenmen için. Ben "bana adres etiket source kodu" lazım diye thread açanlarıda gördüm... Sen olsan bu kadar hazırcılığa kızmazmıydın ?
-
- Üye
Benim kullandığım (küçük harfe çevir fonk. Bu forumdan almıştım) kodlar. Türkçe karakter sorunu olmaz.
function LowerCaseTr(Str:String) : String;
const
buyukharf:String='ÇĞIİÖŞÜ';
kucukharf:String='çğıiöşü';
var
I :Integer;
NewStr:String;
begin
NewStr:='';
For I:=1 To Length(Str) Do
if Pos(Str[I],buyukharf)>0 Then
NewStr:=NewStr+kucukharf[Pos(Str[I],buyukharf)]
else
NewStr:=NewStr+LowerCase(Str[I]);
Result:=NewStr;
end;
procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
begin
IBTable1.First;
IBTable1.DisableControls;
while not IBTable1.Eof do
begin
IBTable1.Edit;
IBTable1.fieldbyname('alanadınız').AsString:=LowerCaseTr(DBRichEdit1.Text);
IBTable1.Post;
IBTable1.Next;
end;
IBTransaction1.CommitRetaining;
ShowMessage('İşlem bitti');
IBTable1.EnableControls;
end;
Merhababoncapelo yazdı:bütün arkadaşlardan allah razı olsun...sorunu çözdüm olay tamam.ikut hocam sizde haklısınız.bi hatam varsa özür dilerim...
Teşekkürler...
Kardeş; ben seni hazırcılıkla suçlamadım. Bilmediğin içinde kızmadım. Zaten ilk threadde nerdeyse kodun tamamını yazmıştım ve bilerekte eksik bırakmıştımki sen kurcalayıp göresin.
Kafa göz yarmadan olmuyor maalesef bu işler. Özüre filanda gerek yok bu durumda. Kendine iyi bak...
Problemlerinizi çözdüğünüz yolu paylaşmanız aynı sorunu yaşayacak üyelerimize faydalı olacağını düşünüyorum hatta topik başlığınada çözüldü yazarak daha kullanışlı olacağına inanıyorum...boncapelo yazdı:bütün arkadaşlardan allah razı olsun...sorunu çözdüm olay tamam.ikut hocam sizde haklısınız.bi hatam varsa özür dilerim...
Teşekkürler...
Kolay Gelsin...q
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.