mdi ve child formlarda hata ..

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
kayipgemi
Üye

mdi ve child formlarda hata ..

Mesaj gönderen kayipgemi »

Arkadaşlar selamün alyeküm... Hayırlı ramazanlar olsun

ufak bir sorunum var ilgilenebilirseniz sevinirim.

form1 var bunu anamenü olarak kullanıyorum formun style özelliği normal form.

form2.showmodal;

form2 var bunuda mdi form olarak kullanıyorum

bir de form3 var form3 child menu kullanıyorum, child menu available de
form2 deki butonun altında form3 ü cagirmak icin su kod var

form3:=Tform3.Create(Application);
form3.Showmodal;

ama tıkladıgınızda cannot create form. no MDI forms are currently active hatasi veriyor

form1 i normal form olarak kullanmam gerekiyor bir de sunu soracak idim bir projede bir cok mdi form kullanabilirmiyim ve bunların child menulerini .. yardımlarınız için teşekkür ederim .. hayırlı ramazanlar olsun arkadaşlar
memiky
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen memiky »

Child formları açarken veya görüntülerken ShowModal metodu yerine Show metodunu kullanmalısınız. Ayrıca Child formu hangi formu temsil eden unit'te hazırlıyorsanız o formun MDIForm olması gerekir
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

Memik Yanık bizim forumumuza mı üye?
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

evet bir zamanlar yazdığı kitaplar hakkında forumda tartışma çıkınca iddalara cevap vermek için üye olmuştu...o gün bugün forumun üyesi ama pek aktif değil malesef.
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

Yazıları okudum, (bir kaç kişi hariç) olumsuz bir yaklaşım olmamış. Ama üye olması güzel bişey. Keşke Zeydin Pala, İhsan Karagülle gibi isimler de foruma üye olsa. Sonuçta onlar da illa ki bazı forumlara üyedirler.
memiky
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen memiky »

nitrokonat arkadaş merhaba;
Benim için forumların 2 işlevi var:
1- Meraklılar veya yolun başında olanlar hangi konularda takılıp yardıma ihtiyaç duyuyorlar?
2- Tecrübeli programcılar veya ekmeğini program yazarak kazanlar herkesin başına gelme ihtimali yüksek olan sorunların altından nasıl kalkıyorlar, nasıl çözümler buluyorlar?

ilk soruya cevap arama görece daha kolay. Çünkü her forumda yolun başında olan meraklı arkdaşlarlar mutlaka oluyorlar. 2. soruya cevap bulma konusunda delphiturkiye.com çok sayıda forumu izleyen birisi olarak oldukça iyi durumda olduğunu söyleyebilirim.

delphiturkiye.com'un müdavimleri bilgilerini paylaşma konusunda hiç cimri değiller. Bu nedenle bir yazar olarak delphiturkiye.com'da yazılanlardan yararlandığımı gizleyemem. Örneğin günlerce bir önceki offline versiyonu okumuştum.