Font da yazı tipi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

Font da yazı tipi

Mesaj gönderen haydarxxx »

Slm
Arkadaşlar delphide Label yada Edit gibi bileşenlerin Font özelliğine girdiğimizde Yazı tipi bölümünde delphinin derlemiş olduğu yazı tipleri var burada ki font tiplerini delphi neren alıyor windows un yazı tiplerini yada istediğimiz bir font tipini kullanabilirmiyiz.Kullanabiliyorsak delphinin font kütüphanesi nerede tutuluyor nasıl buraya yeni font tipi ekleyebiliriz.Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
Merchant
Üye

Mesaj gönderen Merchant »

Kullanmak istediğin fontu c:/windows/fonts klasörünün içine atıp, Delphiyi kapatıp açarsan o fontu kullanabilirsin. Ancak eğer fontu dağıtacağın programda kullanıcaksan innosetup ile programda kullandığın fontları diğer bilgisayarlara yükleyebilirsin.
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

Mesaj gönderen haydarxxx »

Merchant dediğin yöntemi ben daha önce yapmıştım olmadı.Ama şimdi denedim font u alabildim :shock:

innosetup ı ınstool ile yaparken instoll a alacağımız fontları c:/windows/fonts yükle komutunu nasıl verceğiz yani programımız c:\...\ şeklinde exe si ve dataları kuruluyor ama fontları setup ayarında nasıl yapacağız ki fontlar c:/windows/fonts e gitsin.Yani biraz instool bilgiside alabilirmiyiz
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Bende benzeri bir sorun yaşamıştım, istersen viewtopic.php?t=16665 bağlantısına bir göz at.
Şaban Şahin AKMAN