free report resim yükleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
free report resim yükleme
free reportta raporumun içerisine otomatik resim yüklemek istiyorum bunun için insert picturenin içerisine nasıl bir script yazabilirim. yardımlarınınz için şimdiden teşekkür ediyorum.
- kadirkurtoglu
- Üye
konuyu biraz daha açık yazmak istedim:
Bir okul için yazdığım deneme takip programım var. bu programda deneme sonuçları her ders için ayrı bir grafikte sonuçlar gözüküyor. ben bu grafikleri raporumda gösteriyorum. Free report içerisinde bulnan chart bileşininde öğrencinin sonucu(doğru yanlışı götürdüğünde) negatife düştüğünde örneğin -5 free reporttaki grafikte pozitif gözüküyor. ben bu sorunu delphide gözüken dbchart bileşeni resim olarak kaydedip. free reporttan alarak çözmeyi düşündüm. grafiği resim olarak kaydediyorum ama free reportta resimi bir defa yüklüyor sonra hep aynı resmi açıyor. Halbuki delphideki sayfamda hangi öğrenci varsa o öğrencinin grafikleri resim şeklinde kaydediliyor. dolayısıyla her defasında farklı bir resmi yüklemem gerekiyor.
bu işin başka bir yolu varmı bilmiyorum.
herkese şimdiden teşekkürler.
Bir okul için yazdığım deneme takip programım var. bu programda deneme sonuçları her ders için ayrı bir grafikte sonuçlar gözüküyor. ben bu grafikleri raporumda gösteriyorum. Free report içerisinde bulnan chart bileşininde öğrencinin sonucu(doğru yanlışı götürdüğünde) negatife düştüğünde örneğin -5 free reporttaki grafikte pozitif gözüküyor. ben bu sorunu delphide gözüken dbchart bileşeni resim olarak kaydedip. free reporttan alarak çözmeyi düşündüm. grafiği resim olarak kaydediyorum ama free reportta resimi bir defa yüklüyor sonra hep aynı resmi açıyor. Halbuki delphideki sayfamda hangi öğrenci varsa o öğrencinin grafikleri resim şeklinde kaydediliyor. dolayısıyla her defasında farklı bir resmi yüklemem gerekiyor.
bu işin başka bir yolu varmı bilmiyorum.
herkese şimdiden teşekkürler.
sayın kadirkurtoğlu cevabınız için teşekkürler. kısa bir bilgi vermek istiyorum. benim grafik olarak resimlerim d:\deneme\G1.wmf olarak kayıtlı ben bu resmi programda print butonuna bastığımda raporumda otomatik olarak olarak almasını istiyorum. bunu ravede yapabiliyordum ama free reportta yapamıyorum. olayı dilimin döndüğü kadar anlatmaya çalıştım. birkaç satır örnk kod yazabilirsen sanırım daha çok işime yarar. teşekkürler