İlginç bir problem Lütfen Yardım

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kilitli
habilkader
Üye

İlginç bir problem Lütfen Yardım

Mesaj gönderen habilkader »

Merhabalar. Acces veritabanı kullnarak geliştirdiğim bir projeyi FireBirde aktarıyorum ancak FB konusunda ki ilk tecrübem.
Projede Delphi 7, FB 2.0 ve IBX bileşenleri kullnıyorum
Probelemim şöyle;
Programın ana sayfasında bulunan bir Ana Menü ile CARİ KARTLAR, CARİ HAREKETLER ve TAKSİTLEDİRME sayfalarına giriyorum hiç bir problemim yok.

Ancak kullanıcı açısından da kolay olması için CARİ KARTLAR sayfasından da diğer 2 sayfaya butonlar ile ulaşılabilitor işte problem de tam burada çıkıyor. ANA sayfadan CARİ HAREKETLER veya TAKSİTLENDİRME sayfalarını açtığımda sayfa şak diye açılırken, CARİ KARTLAR sayfasından açmaya kaltığımda 15-20 Sn lik bir bekleme yapıyor.
Programı adım adım çalıştırdığımda beklemenin formun onshow olayında bulunan "IBDataset.open" komutunda yaptığını gördüm. Tablomdaki kayıt sayısı ise 2-3 adet. Aynı şey Access da hiç bir sorun oluşturmamıştı.
Sizce sebebi ne olabilir?
Şimdiden teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

viewtopic.php?t=6
* Mesajınıza uygun ve konuyu özetleyen kısa bir başlık yazın. Acil, Çok Acil, Önemli gibi ifadeler veya konuyla alakasız bir başlık kullanmayın.
Kilitli