TStream(Hakkında Geniş bil istiyorum) Yardım
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
TStream(Hakkında Geniş bil istiyorum) Yardım
Selam Millet
Baylar Bayanlar TSream işlemi nasıl yapılıyor
Bir değişkene listBoxtaki bilgileri atamak istiyorum
değişkenle (Stream tipinde Değişken.Items.SavetoFile)Seklinde yapmak istiyorum
Nasıl yapa bilirim
Şimdiden herkeze Teşekkürler
Baylar Bayanlar TSream işlemi nasıl yapılıyor
Bir değişkene listBoxtaki bilgileri atamak istiyorum
değişkenle (Stream tipinde Değişken.Items.SavetoFile)Seklinde yapmak istiyorum
Nasıl yapa bilirim
Şimdiden herkeze Teşekkürler
- sabanakman
- Kıdemli Üye
-
- Üye
Kod: Tümünü seç
var
NewForm1:Tform1;
Indexle:Integer=0;
Bellek:TStream;
Procedure TForm1.Button1Click(Sender:Topject);
Begin
Indexle:=ListBox1.ItemIndex;
NewForm1:=Tform1.Create(Owner);
Bellek:=Tsream.Create(Self);
Bellek:=TListBox1.Item.String[Indexle]
NewForm1.Caption:='Metin:'+Bellek+'_No:'+Indexle;
NewForm1.Show;
//Buşekilde yapsam kod çalışırmı Amacım ListBoxk Kutusundaki
//Seçili olan metni NEWfORM1.CAPTİON a AKTARMAK İSTİYORUM
end;
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Çok zorlamışsın ama
Ayrıca soru yazmadan (cevabı beğenmediğin için) önce bir test et bakalım olmuşmu. Cevaplarda kafana yatmayan şeyler varsa en iyi böyle çözersin.
yanlış. Bunlara hiç gerek yok. Bir kere tipleri uyuşmuyor. Şu şekilde yap.İsmail_ycl yazdı:Kod: Tümünü seç
. . . Bellek:TStream; Procedure TForm1.Button1Click(Sender:Topject); Begin . . . Bellek:=Tsream.Create(Self); Bellek:=TListBox1.Item.String[Indexle] NewForm1.Caption:='Metin:'+Bellek+'_No:'+Indexle; . . .
.
.
.
Bellek:String;
Begin
.
.
.
NewForm1.Caption:='Metin:'+Bellek+'_No:'+IntToStr(Indexle);
.
.
.
Şaban Şahin AKMAN
@İsmail_ycl
- Buradaki örneğinizde, öğrendiklerinizde bir karışıklık olduğu açık. Şöyle örnek bir kod ile anlamaya çalışalım...
- Yanlış anlamış olabilirim, çünkü istedikleriniz, kodlamaya çalıştığınızın altında bir detay kadar küçük kalmış.
- Öncelikle sistem doğru kurulmalı, ondan sonra diğer işlemlerin nasıl çalışması gerektiği irdelenmeli.
- Probleme çözüm üretmek için önce problemin kaynağını anlamak lazım. Bunun için müsadenle aşağıda buna anlam kazandırmaya çalışıcam...
Önce kodunuzu sizin yazdığınız şekliyle tekrar yazayım.
- Burada Global tabir edilen genel bir grup değişken tanımladığınızı görüyorum. Procedure içeriğinde ise, tahmin ediyorum ki TListBox içersindeki seçili olan item için bir FORM oluşturup, bu formun başlığını da o metni koymak istiyorsunuz.
- Doğru ise bu başlıktaki sorunuzu "Dinamik bir form oluşturup başlığını belirlemek nasıl olur ?" olarak adlandıralım.
- Bu çerçevede Stream'ı unutun. Konu ile uzaktan yakından ilgisi yok.
- Aşağıda kendimce bu konuya örnek teşkil edecek bir hazırlık yaptım. Nasıl işlediğini test edip sorunlarınıza çözüm olabileceği noktada değerlendirin.
- Kaynak Kod ve çalışır haldeki EXE'si için Ref : http://rapidshare.com/files/15830398/Di ... e.zip.html
- Buradaki örneğinizde, öğrendiklerinizde bir karışıklık olduğu açık. Şöyle örnek bir kod ile anlamaya çalışalım...
- Yanlış anlamış olabilirim, çünkü istedikleriniz, kodlamaya çalıştığınızın altında bir detay kadar küçük kalmış.
- Öncelikle sistem doğru kurulmalı, ondan sonra diğer işlemlerin nasıl çalışması gerektiği irdelenmeli.
- Probleme çözüm üretmek için önce problemin kaynağını anlamak lazım. Bunun için müsadenle aşağıda buna anlam kazandırmaya çalışıcam...
Önce kodunuzu sizin yazdığınız şekliyle tekrar yazayım.
var
NewForm1 :Tform1;
Indexle :Integer=0;
Bellek :TStream;
Begin
Indexle:=ListBox1.ItemIndex;
NewForm1:=Tform1.Create(Owner);
Bellek:=Tsream.Create(Self);
NewForm1.Caption:='Metin:'+Bellek+'_No:'+Indexle;
NewForm1.Show;
//Buşekilde yapsam kod çalışırmı Amacım ListBoxk Kutusundaki
//Seçili olan metni NEWfORM1.CAPTİON a AKTARMAK İSTİYORUM
end;
- Doğru ise bu başlıktaki sorunuzu "Dinamik bir form oluşturup başlığını belirlemek nasıl olur ?" olarak adlandıralım.
- Bu çerçevede Stream'ı unutun. Konu ile uzaktan yakından ilgisi yok.

- Aşağıda kendimce bu konuya örnek teşkil edecek bir hazırlık yaptım. Nasıl işlediğini test edip sorunlarınıza çözüm olabileceği noktada değerlendirin.
Procedure TForm1.FormOlustur( Baslik : String; Idx:Integer );
begin
If FindComponent(Format('FORM_%.3d',[Idx])) is TForm
then begin
ShowMessageFmt('Form Mevcut, en öne alıyorum : %s, (%d) = %s', [Baslik, idx, Format('FORM_%.3d', [Idx])]);
TForm(FindComponent(Format('FORM_%.3d',[Idx]))).BringToFront
end
else begin
ShowMessageFmt('Create Edilecek : %s, (%d) = %s', [Baslik, idx, Format('FORM_%.3d', [Idx])]);
With TForm.Create(self) do begin
Caption := Baslik;
Name := Format('FORM_%.3d', [Idx]);
OnClose := FormClose;
OnDestroy := FormDestroy;
Show;
end;
end;
end;
procedure TForm1.FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
begin
Action := caFree;
end;
procedure TForm1.FormDestroy(Sender: TObject);
begin
TForm(Sender) := Nil;
end;
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
If ListBox1.ItemIndex < 0 then begin
ShowMessage('Önce Seçim Yapınız...');
Exit;
end;
FormOlustur( ListBox1.Items[ListBox1.ItemIndex], ListBox1.ItemIndex );
end;
+1
@mrmarman, hocam kesinlikle sana katılıyorum, aynı şey viewtopic.php?t=18875 bu topicde benimde başıma geldi, kendimi kötü hissettim, silmede silemiyoruz. Ancak durumu toparlayacak bir ikişey zırvaladım
Eğer Yöneticiler tag düzenleme olayına girecekse divxplanetteki gibi Spoiler tarzı bir tag ekleyebilirler mi acaba!
Mesela kod tagını kullanırken bir uniti komple örnek gösterirken açılır-kapanır tarzda bir tag olursa bu okunmayı ve topic takibi oldukca kolaylastirir kanisindayim.
"» Tıkla Katili Öğren - Tekrar Tıkla Bilmiyormuş gibi yap - Click to show Spoiler - click again to hide... «" gibi
Resimle şunun gibi;
Spoiler Tag (Close)
Spoiler Tag (open)
@mrmarman, hocam kesinlikle sana katılıyorum, aynı şey viewtopic.php?t=18875 bu topicde benimde başıma geldi, kendimi kötü hissettim, silmede silemiyoruz. Ancak durumu toparlayacak bir ikişey zırvaladım

Eğer Yöneticiler tag düzenleme olayına girecekse divxplanetteki gibi Spoiler tarzı bir tag ekleyebilirler mi acaba!
Mesela kod tagını kullanırken bir uniti komple örnek gösterirken açılır-kapanır tarzda bir tag olursa bu okunmayı ve topic takibi oldukca kolaylastirir kanisindayim.
"» Tıkla Katili Öğren - Tekrar Tıkla Bilmiyormuş gibi yap - Click to show Spoiler - click again to hide... «" gibi
Resimle şunun gibi;
Spoiler Tag (Close)
Spoiler Tag (open)