Merhaba,
.NET ile geliştirilen Web Servislerini hiç bir uygulamaya ihtiyaç kalmadan doğrudan browser dan test edebiliyoruz, Delphide üretilen servisler için .NET stili teste olanak sağlayan bileşenler mevcutmudur?
Kolay gelsin.
XML Web Servislerinin Testi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
XML Web Servislerinin Testi
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Bende bu aralar Web Servisleri ile ilgileniyorum fakat browser üzerinden göremiyorum. localhost:1024 olarak server kuruyor fakat browser üzerinden ulaşılamıyor. Clint daha server kurulu olmadıgını soyluyor anlamıs değilim. Kitapda(Marco Contu) bağlanmış ben bi türlü bağlanamıyorum. Başarmış olan var mı?
Delphi de Web Servisi oluşturmak istediğinizde, size 2 temel seçenek sunar,
birisi ISAPI DLL , diğeri GCI EXE, ikisinide IIS üzerinde kodlar ve yürütülebilirler yetkisine sahip bir sanal dizinde http://localhost/sizindizin/sizin.dll şeklinde çalıştırabilirsiniz bu konuda yeniyseniz ve testler yapacaksanızi CGI EXE yi tercih edin, çünkü her derleemde sunucuyu re-start etmenize gerek kalmaz.
birisi ISAPI DLL , diğeri GCI EXE, ikisinide IIS üzerinde kodlar ve yürütülebilirler yetkisine sahip bir sanal dizinde http://localhost/sizindizin/sizin.dll şeklinde çalıştırabilirsiniz bu konuda yeniyseniz ve testler yapacaksanızi CGI EXE yi tercih edin, çünkü her derleemde sunucuyu re-start etmenize gerek kalmaz.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
- Web Service olayını Indy ile kurarsanız hali hazırda kurulu bir IIS'e de ihtiyacınız kalmaz. Dilediğiniz port dinlemeye alınır, eğer WSDL adına bir TRemotable sınıfından fonksiyon / procedure çağrısı alırsanız devreye girerek cevap verir.
- WebBrowser ile de direkt görebilirsiniz. Uygun bir zamanda Makale olarak örnekli olarak yayınlıycam. Araştırmanız için bilgi amaçlı yazayım istedim..
Ref : viewtopic.php?p=110707&highlight=wsdl#110707
- WebBrowser ile de direkt görebilirsiniz. Uygun bir zamanda Makale olarak örnekli olarak yayınlıycam. Araştırmanız için bilgi amaçlı yazayım istedim..
Ref : viewtopic.php?p=110707&highlight=wsdl#110707
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
Sizlerden bana tavsiyede bulunmanızı isteyeceğim.
İki yontemden bahsedildi ve benim düşündüğüm projede pc uygulamasının yanında web ile de veri tabanına erişimine ihtiyacım var. WSDL oluşturmam gerekiyor. Bu durumda hangi yöntemi tercih etmeliyim. indy ile mi? oluşturmalıyım. İndy ile 1024 portunu dinleyen fakat bağlantı kuramadığım bir örneği incelemiştim. Elimde Marco Cantu yazarlı bir delphi 7 kıtabı var. Bu kıtabı okudum fakat yeterli şekilde delphi ile web'e açılma olayını bir türlü halledemedim(Kafam iyice karıştı).
Sizlerden bana tavsiyede bulunmanızı isteyeceğim.
İki yontemden bahsedildi ve benim düşündüğüm projede pc uygulamasının yanında web ile de veri tabanına erişimine ihtiyacım var. WSDL oluşturmam gerekiyor. Bu durumda hangi yöntemi tercih etmeliyim. indy ile mi? oluşturmalıyım. İndy ile 1024 portunu dinleyen fakat bağlantı kuramadığım bir örneği incelemiştim. Elimde Marco Cantu yazarlı bir delphi 7 kıtabı var. Bu kıtabı okudum fakat yeterli şekilde delphi ile web'e açılma olayını bir türlü halledemedim(Kafam iyice karıştı).