MS-SQL e internetten bağlanma

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
İletişim:

MS-SQL e internetten bağlanma

Mesaj gönderen csunguray »

MS-SQL e (Örn. Enterprise Manager'dan) internetten bağlanırken bazı Server'lara doğrudan bağlanabiliyoruz. Ama bazı server'lara bağlanamıyoruz. Bağlanamadığımız serverlara ancak şu koşulda bağlanıyoruz. Windows Explorer ı açıp \\serveradi_veya_ip_adresi\paylasim yazdığımızda kullanıcı adı ve şifresi soruyor. Kullanıcı adı ve şifresini doğru yazıp bağlantı kurduktan sonra MS-SQL ile de bağlanabiliyoruz. Eğer paylaşıma bağlanırken şifreyi kaydedersek MS-SQL e de her zaman bağlanabiliyoruz. Eğer bağlantıyı internet üzerinden kuruyorsak tutup da paylaşımları internete açmak sorun teşkil ediyor.

Ben hangi koşulda doğrudan, hangi koşulda şifre ile bağlandığımızı çözemedim. Veya nasıl bu şifreyi sormadan sadece MS-SQL şifresini kullanarak bağlanabileceğimizi de çözemedim. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı? MS-SQL in Authentication modu "SQL Server and Windows" olarak ayarlı.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri

Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)