Exe içinden exe oluşturmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Exe içinden exe oluşturmak
Başlıktada belirttiğim gibi exe içinden başka bir exe işlemi nasıl oluşturulur.
"Bismillah Her Hayrın Başıdır"
---------------------------------------
"Computer Engineer since 2008"
"I'm looking for a good job since 2010"
- fatihtolgaata
- Üye
- İletişim:
Re: Exe içinden exe oluşturmak
Başlığı mı kastediyorsun yoksa bu dediğini mi bilmiyorum ama her iki kastetdiğin şeye de cevap vermeye çalışayım.osmanlı_06 yazdı:bir exe işlemi
Bir exe işlemini oluşturabilmek için CreateProcess api'si kullanılır. Ama bu cevabı istediğini zannetmiyorum. Tek yapmak istediğin mevcut bir exe'yi çalıştırmak ise WinExec veya ShellExecute fonksiyonlarını kullanabilirsin.
Eğer başlıkta yazılanı kastediyorsan; bir derleyici nasıl yapılır, exe'nin yapısı nedir bilmeden veya özel amaçlı bir bileşen(var mı bilemiyorum, belki vardır özel amaçlar için) kullanmadan bu dediğini yapamazsın. En fazla yapabileceğin şey önceden bir exe'yi derleyip oluşturmak ardından programın içine resource olarak gömmektir. İhtiyacın olunca da resource'dan çıkarırsın. Bu işlemin nasıl yapıldığı ile ilgili forumda arama yapabilrsin.
-
- Üye
İlgilendiğiniz İçin teşekkür ederim.Ama öncelikle sorumu tam anlamayadını zannediyorum.Yapmak istediğim şey şu idi: Kullanıcıdan aldığı bir takım değişkenleri işleyerek başka bir exe dosyası oluşturmak örneğin ekrankoruyucu gibi.fatihtolgaata yazdı:Başlığı mı kastediyorsun yoksa bu dediğini mi bilmiyorum ama her iki kastetdiğin şeye de cevap vermeye çalışayım.osmanlı_06 yazdı:bir exe işlemi
Bir exe işlemini oluşturabilmek için CreateProcess api'si kullanılır. Ama bu cevabı istediğini zannetmiyorum. Tek yapmak istediğin mevcut bir exe'yi çalıştırmak ise WinExec veya ShellExecute fonksiyonlarını kullanabilirsin.
Eğer başlıkta yazılanı kastediyorsan; bir derleyici nasıl yapılır, exe'nin yapısı nedir bilmeden veya özel amaçlı bir bileşen(var mı bilemiyorum, belki vardır özel amaçlar için) kullanmadan bu dediğini yapamazsın. En fazla yapabileceğin şey önceden bir exe'yi derleyip oluşturmak ardından programın içine resource olarak gömmektir. İhtiyacın olunca da resource'dan çıkarırsın. Bu işlemin nasıl yapıldığı ile ilgili forumda arama yapabilrsin.
2.olarak insan çalışarak neden bir derleyici yapamasın derleyici oluşturmak o kadar da zor bir şey değil ama geliştirmek önemli olan.
Yine de ilgilendiğin için tekrar teşekkür ederim.
"Bismillah Her Hayrın Başıdır"
- fatihtolgaata
- Üye
- İletişim:
osmanlı_06 yazdı:Başlıktada belirttiğim gibi exe içinden başka bir exe işlemi nasıl oluşturulur.
Bir şey demiyorumosmanlı_06 yazdı:Ama öncelikle sorumu tam anlamayadını zannediyorum.

Bunun için resource'daki bilgileri okuyup ekrana basan bir exeyi önceden oluşturmalısın. Ardından bu exe'yi esas programının içine gömmeslisin. Ardından bu exe'nin resource'unu her defasında değiştirip farklı sonuçlar elde edersin. Yani exe aynı exe ama resource'lar değişik.osmanlı_06 yazdı:Yapmak istediğim şey şu idi: Kullanıcıdan aldığı bir takım değişkenleri işleyerek başka bir exe dosyası oluşturmak örneğin ekrankoruyucu gibi.
Tabi ki Delphi'yi de yapan insanoğlu, Java'yı da. Zaten ben de sen yapamazsın diye bir şey söylemedim. Açıkcası 3-4 defa kendi yazdığımı okudum, nasıl böyle bir sonuç çıkardın hayret ettim doğrusu.osmanlı_06 yazdı:2.olarak insan çalışarak neden bir derleyici yapamasın derleyici oluşturmak o kadar da zor bir şey değil ama geliştirmek önemli olan.
Yine de bir şey değil.osmanlı_06 yazdı:Yine de ilgilendiğin için tekrar teşekkür ederim.

Kolay gelsin.