ftpde var olan access db ye nasıl bağlanılır

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
İFFORWHİLE
Üye

ftpde var olan access db ye nasıl bağlanılır

Mesaj gönderen İFFORWHİLE »

merhaba

access db kullanarak kendi bilgisayarımızda işlemler yapabiliyoruz

peki ya internette var olan okuma yazma izni olan klasörün içindeki

access db ye nasıl bağlantı kurarım

neden böyle bir soru yazdıgımıda belirteyim belki abiler daha basit bir

fikir önerebilirler

1 bayii olacak

bayideki

kişi programa girdiginde internet üzerindeki access veritabanına bağlanarak bilgileri girebilecek

2 müşteride olacak

müşteride kendisine verilen programa girdiginde

internet üzerindeki access db ye bağlanarak sipariş çıkabilecek

böylelikle bayiideki kişi sisteme girdiginde verilen siparişleri görebilecek

ve kendi cari programına import edebilecek

yani ftp üzerinde ortak bir db olacak sadece db kendi harddiskimde

degilde ftp de olacak nasıl yaparım :)))
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

bunu php yada asp ile yap.. yada web servis kullan.. yada aceesleri lokal kulan ama ftp indir ve ypload et...

ben phpyi sec derim.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

Şimdi hatayı baştan yanlış database seçerek yapmışınız...Yani bir sürü server-client çalışabilen databaseler varken neden access seçtiniz anlamadım...yoğun işlemlerde ve kayıt sayısı arttıkça göçecek bir database yani göçecek derken işlemler çok yavaşlayacaktır hatta hata verecektir....access local kullanım için tasarlanmıştır....MySQL veya firebird kullanabilrdiniz....Neyse ben çözüme geleyim...Direk erişim sağlanamadığı için access'in bulunduğu makinaya bir tane uygulama yazacaksın bu uygulama bir nevi server olacak yani...client uygulamaların yani kullanıcıların programıda bu servise bağlanacak bu bağlantıyıda indy ile yapabilirsin...bağlandıktan sonra nasıl veritabanı işlemleri yapacaksın? Şöyle; istemci servis programa kodları gönderecek servis programda bunu access'e işleyecek bu kadar yani...Tahminimce bu anlattıklarımı uygulamaya dökmeyeceksiniz ama ben yinede bir yol göstereyim dedim...
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

Battosai yazdı:Şimdi hatayı baştan yanlış database seçerek yapmışınız...Yani bir sürü server-client çalışabilen databaseler varken neden access seçtiniz anlamadım...yoğun işlemlerde ve kayıt sayısı arttıkça göçecek bir database yani göçecek derken işlemler çok yavaşlayacaktır hatta hata verecektir....access local kullanım için tasarlanmıştır....MySQL veya firebird kullanabilrdiniz....Neyse ben çözüme geleyim...Direk erişim sağlanamadığı için access'in bulunduğu makinaya bir tane uygulama yazacaksın bu uygulama bir nevi server olacak yani...client uygulamaların yani kullanıcıların programıda bu servise bağlanacak bu bağlantıyıda indy ile yapabilirsin...bağlandıktan sonra nasıl veritabanı işlemleri yapacaksın? Şöyle; istemci servis programa kodları gönderecek servis programda bunu access'e işleyecek bu kadar yani...Tahminimce bu anlattıklarımı uygulamaya dökmeyeceksiniz ama ben yinede bir yol göstereyim dedim...
bir çok hosting şirketi bu tip bir şeye izin vermez.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

Ben meselenin o tarafına bakmam eğer delphi ile bağlanacaklar ise yöntem bu. Dediğin gibi bu tarz bi işe yetkileri yoksa o zaman php ile yapılabilir...tabi burda delphi ve php birlikte olmalı ki programlarını kullanabilsinler bu iş içinde her post işi için php kodu yazmaları gerekecektir biraz zahmetli olacak ve tahminimce programlarını tamamen değiştirmek istemeyeceklerdir...bu işin başka çıkarı yok gibi....