Quikreport ile aya göre rapor nasıl çıkarılır?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
pelitt
Üye

Quikreport ile aya göre rapor nasıl çıkarılır?

Mesaj gönderen pelitt »

Selamlar arkadaşlar quikreport ile mesala combodan ayı seçip önizleme butonuna basıldığında sql deki örneğin aralık ayı kayıtlarının raporunu nasıl önizleme yaparım
önemli olan bağlantıyı nasıl sağlarım yardım edin selamlar
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Re: Quikreport ile aya göre rapor nasıl çıkarılır?

Mesaj gönderen CiTiZEN »

şöyle birşey olabilir aslında; kayıt yaparken bir alana sende kullanıcı dışı tarihi parçalayıp kayıt yapasın gün,ay,yıl şeklinde ayrı ayrı alanlara daha sonra kullanıcının isteğine göre örneğin ay olarak listeden seçer ve filtrelersin o ayki kayıtlar getirilir bunuda rapordaki dbtextlerin alanlarıyla senkronize edersin.

kolay gelsin.
UWESIS CORPORATION
pelitt
Üye

Mesaj gönderen pelitt »

zaten sql de ay olarak içeriği (OCAK,ŞUBAT,MART....ARALIK) olan bir sutunum ve aynı şekilde 2006 dan 2027 ye kadar giden bir yıl sutunum var (program ozamana demode olur :))
benim sitediğim ana forumdaki rapor al tıklandığı zaman çıkan rapor sayfasını seçimlere göre özelleştirme
dün aklıma geldi uygulayamadım mantıklımı bi bakın bakalım
ropora tıkladığımda
rapor formundaki quikreport un visible false olsun ordan combolardan vs. ay yıl seçeğim sonra o forumdaki başka bir butonla rapor görüntüle diyeyim o butonada
zquery nin sql ad kısmından comboları kaynak göstererek sorgulatayım rapor istediğim şekilde olmazmı inşallah olur yanlız kullanıcının tekrar butona tıklaması yerine seçilen seçim üzerine altta baskı ön izlemeyi istediğim boyutta gösterme şansım varmı (Zorlaştırmayalım kolaylaştıralım) acaba...
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Mesaj gönderen CiTiZEN »

pelitt yazdı:zaten sql de ay olarak içeriği (OCAK,ŞUBAT,MART....ARALIK) olan bir sutunum ve aynı şekilde 2006 dan 2027 ye kadar giden bir yıl sutunum var (program ozamana demode olur :))
benim sitediğim ana forumdaki rapor al tıklandığı zaman çıkan rapor sayfasını seçimlere göre özelleştirme
dün aklıma geldi uygulayamadım mantıklımı bi bakın bakalım
ropora tıkladığımda
rapor formundaki quikreport un visible false olsun ordan combolardan vs. ay yıl seçeğim sonra o forumdaki başka bir butonla rapor görüntüle diyeyim o butonada
zquery nin sql ad kısmından comboları kaynak göstererek sorgulatayım rapor istediğim şekilde olmazmı inşallah olur yanlız kullanıcının tekrar butona tıklaması yerine seçilen seçim üzerine altta baskı ön izlemeyi istediğim boyutta gösterme şansım varmı (Zorlaştırmayalım kolaylaştıralım) acaba...
rapor al butonuna tıklandığı zaman bir form veya panel açarsın, ordan kullanıcı yıl, ay, gün vs. seçer burda butona tıklatmak istemiyorsan (böyle anladım) yıl seçildiği zaman ay combobox ı, ay seçildiği zamanda gün combobox ı aktif olur, gün seçilincede filtreleme için sql ini çalıştırırsın rapor sayfanı gösterirsin.altta baskı önizleme ile de anladığım şey ise şu şekilde raporun bağlantılarını sql e göre ayarlayıp her değişiklikte yenileyerek önizleme sayfasının boyutlarını ayarlayıp bi kenarda gösterebilirsin (qreport um olmadığı için deneyemiyorum mantıken olması gerekli) mantıklı mı sorusuna da gelince bende güzel bir olaya benziyor :)
UWESIS CORPORATION
pelitt
Üye

Mesaj gönderen pelitt »

teşekkürler bunu şuna kullancağız mesala mayıs ayındayız ve bu ayki durumu gösteren aidat listeleri kapıya asacağız ama asmadan önce önceden exelde iki saat kimin nekadar borcu var vs. hesap yapıp üstüne yok sayfa sola kaçtı yok sağa kaçtı durumu can sıkıyordu yukardaki şekil olursa şıtandart :) olmuş olur. ay geldiği zaman yazdır demek yetecek selamlar çok teşekkür ettim

Yanlız anlamadığım şey comboları neden actif veya pasif ettiriyorsunuz ben sql sorguma where den sonra örnek kut='combo1' and dtr='combo2' vs. yapıyorum tablo iki seçimden hangisini bulursa veya ikisine göre filtreleniyor ikisinin içeriğini silince ise tüm kayıtlar geliyor yani sizin dediğiniz gibi birşey yaptığımda daha sağlıklımı olacak yoksa başka bişeymi düşündünüz...
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Mesaj gönderen CiTiZEN »

şöyle düşündüm hem kullanıcının bütün alanlardan (yıl, ay, gün) veriler seçmesi istenirse bu şekilde bir olay kullanılabilir hemde yıl seçmeden o yıla ait aylar ve kayıtları gelmez ay seçmeden ise o aya ait günlerdeki kayıtlar gelmez bu şekilde çekilen bilgiler az olacağı için performans kazancıda olur şeklinde düşündüm.Ama bu size kalmış tabi sistemin genel yapısını bilmediğim için seçenek sundum hangisi daha yatkınsa kullanırsınız

kolay gelsin
UWESIS CORPORATION
pelitt
Üye

Mesaj gönderen pelitt »

şimdi denedim yapılmayan birşey var oda önizleme modunu formun içine yüklemek ancak olmuyor
QRPreview nesnesi var istediğin boyuta ayarlayabiliyon vs. ancak bağlantı yapmak için hiçbir yol bulamadım sanırım
o nesne sadece open image diyaloğu ile açılan raporları gösteriyor
enson frame içine alayım dedim onuda başaramadım bu QuickRep1.Preview i nasıl aynı framede çalıştırırım sadece buton olayında vs. çalışıyor
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Mesaj gönderen CiTiZEN »

şu anda qreport a sahip değilim ama kullandığım zamanlardan kalma olarak şunu söyleyebilirim qreport u oluşturursunuz görüntüleyebilmeniz için preview komutu verirsiniz bu şekilde ayrı bir formda görüntülenir fakat eğer sorun bu qreport u oluşturduğunuz form içinde görüntülemek ise bildiğim kadarı ile böyle bir özelliğe sahip değil veya başka bir şekilde formun içine alınabilir belki ama nasıl alınır bende bilmiyorum
UWESIS CORPORATION
pelitt
Üye

Mesaj gönderen pelitt »

CiTiZEN yazdı:şu anda qreport a sahip değilim ama kullandığım zamanlardan kalma olarak şunu söyleyebilirim qreport u oluşturursunuz görüntüleyebilmeniz için preview komutu verirsiniz bu şekilde ayrı bir formda görüntülenir fakat eğer sorun bu qreport u oluşturduğunuz form içinde görüntülemek ise bildiğim kadarı ile böyle bir özelliğe sahip değil veya başka bir şekilde formun içine alınabilir belki ama nasıl alınır bende bilmiyorum
bilen birisi varsa çok iyi olacak google da biraz araştırdım bulamadım aya göre sorgulama yaptım sorunsuz çalışıyor yani şimdi ocak dediğimde tüm yılların ocak aylarını isim yazdığımda o isme ait kayıtları rapor olarak çıkara biliyorum yardımlarınız için teşekkür bilgi paylaşıldıkça çoğalır
emin_as
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen emin_as »

Burada ayrıntılı anlatım var.
http://www.delphipages.com/threads/thre ... 8&G=106079

Kilit event ise bu:

procedure TForm1.QuickRep1Preview(Sender: TObject);
begin
QRPreview1.QRPrinter := TQRPrinter(Sender);
end;

Quickrep1.Preview deyince yukarıdaki event ateşlenecek ve senin forma koydugun qrpreview1 de rapor görüntülenecektir.
pelitt
Üye

Mesaj gönderen pelitt »

çok sağolun teşekkürler deneyeceğim
pelitt
Üye

Mesaj gönderen pelitt »

pelitt yazdı:çok sağolun teşekkürler deneyeceğim
denedim çok süper oldu teşekkür
yanlız seçtiğim kayıtları id ye göre sondan başa sıralatamadım kodda yanlışlık var çözemedim
ZQuery1.SQL.Add('Select UYE.ADI, UYE.BLOK,HESAP.AIDAT,HESAP.AODEME,HESAP.YAKIT,HESAP.YODEME,HESAP.AY,HESAP.YIL,HESAP.NOTC,HESAP.ID From UYE,HESAP Where UYE.ID=HESAP.KIM and YIL LIKE '''+COMBOBOX1.text+'%'' AND AY LIKE '''+COMBOBOX2.text+'%'' and ADI LIKE '''+Edit1.text+'%'' and blok LIKE '''+COMBOBOX3.text+'%'' and uye.id desc ');