Sql Delete Hatası

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
tuna
Üye

Sql Delete Hatası

Mesaj gönderen tuna »

Ms Sql'de satır silme işlemi yapıyorum ama sürekli aynı hatayı veriyor ve silme işlemi gerçekleştiremiyorum.

Kullandığım komut

Kod: Tümünü seç

delete from CARI where ID=73
Verdiği hata:

SQL Execution error.
Executed sql statement: DELETE FROM CARI WHERE ID=73
Error source: NetSqlClient Data Provider
Error Message: Subquery returned more than 1 value. This is not permitted when the subquery follows =,!=,<,<=,>,>= or when the subquery is used as an expression.
The statement has been terminated.

Bu komutu direk query analizer den de yazsam aynı hatayı veriyor.
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Re: Sql Delete Hatası

Mesaj gönderen conari »

Cari bir Tablomudur view midir? ID de 1 den fazla kayıt dönüyor ondan bu mesajı alıyorsunuz
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
Kullanıcı avatarı
tuna
Üye

Mesaj gönderen tuna »

Cari bir tablodur. ID ise otomatik artan field dır. Yani verdiğim sayıdan başka yok. Olamazda zaten.
Hem zaten diyelimki birden fazla kayıt dönsün ben zaten delete fonksiyonunu kullanıyorum. Yani geriye dönen bütün kayıtları silmesi gerekir. (delete komutunu başka tablolardada kullanıyorum. Toplu halde silme vs.)
Hakan Can
Üye

Mesaj gönderen Hakan Can »

CARI tablosuyla ilgili trigger mevcut muhtemelen ve triggerda multi row mantığına uymayan bir yapı var (mı)?
Kullanıcı avatarı
tuna
Üye

Mesaj gönderen tuna »

Hakan Can yazdı:CARI tablosuyla ilgili trigger mevcut muhtemelen ve triggerda multi row mantığına uymayan bir yapı var (mı)?
Çok teşekürler Hakan bey. Gerçektende öyleymiş. Cari tablosunda trigger varmış. Trigger'i incelediğimde sorunun buradan kaynaklandığını gördüm.
Zaten trigger'a bakmak neden aklıma gelmedi valla bilmiyorum. Zaten bugünlerde böyle hatalara çok düşüyorum. Heralde kafam çok yoğun :)
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

tuna yazdı:Cari bir tablodur. ID ise otomatik artan field dır. Yani verdiğim sayıdan başka yok. Olamazda zaten.
Hem zaten diyelimki birden fazla kayıt dönsün ben zaten delete fonksiyonunu kullanıyorum. Yani geriye dönen bütün kayıtları silmesi gerekir. (delete komutunu başka tablolardada kullanıyorum. Toplu halde silme vs.)
Bu hata sorgu sonucunun birden fazla kayıtı etkilediğini gösterir.
Sizin trigger da anlaşılan bir den fazla satıra hitap etmiyor.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
Kullanıcı avatarı
tuna
Üye

Mesaj gönderen tuna »

conari yazdı:Bu hata sorgu sonucunun birden fazla kayıtı etkilediğini gösterir.
Sizin trigger da anlaşılan bir den fazla satıra hitap etmiyor.
Evet haklısınız. Bu tablonun trigger'ını ben yazmamıştım. Başka bir arkadaşım yazmıştı. Zaten probleminde o triggerda olduğunu gördüm. Sorun çözüldü şuan. Çok teşekür ederim. Gerçektende dediğiniz gibi.