Google da arama yaptırmak ve sonuçlara tıklatma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
S_HA_DO_W
Üye

Google da arama yaptırmak ve sonuçlara tıklatma

Mesaj gönderen S_HA_DO_W »

Direk üye olup konu açmak ne kadar etik olur bilmiyorum ama site üzerinde baya gezinip aramalarda bulundum
fakat pek sonuç bulamadım bulduklarımı sandığımda baya bir karışıktı ve çözemedim
bu konuyu açmamın sebebi ise bilgisi olan arkadaşların yardımı ile direk olarak gerekli konulara giderek daha düzenli bir arama yapmam
neyse konuya döneyim biraz.
istediğim şey tam olarak şöyle birşey
belirlediğim ip ler arasında rasgele bir ip çekeceğim (bu kısmı ben kendim halledebiliyorum ama ip yi atama kısmını bilmiyorum yani listeden ip seçmesi kolay iş zaten de giriş yaparken ip adresinin benim seçtiğim olmasını nasıl yaparım bilmiyorum) Sanırım Proxy ile yapılıyor bu dediğim
ip adresi ayarlandıktan sonra google üzerinden istediğim bir kelimeyi arayacak ve istediğim sitenin adresini görünce o sayfayı açacak
belirlenmiş bir süre sayfada kaldıktan sonra aramaya kaldığı sayfadan devam edecek yada baştan başka bir arama yapacak
bu tarz bir program yazmak istiyorum.
biliyorum bu tarz programlar internette bolca satılmakta
amacım kullanmaktan ziyade bu mantığı anlamak ve bu bilgileri gerekirse başka projelerimde kullabilmektir.
sizden direk program istemiyorum yada direk kodlarını
sadece bu program için gerekli bileşenler nelerdir. ne gibi yollar izlemem lazım bu konuda bilgi vermenizdir.
varsa bu tarz yazılmış bir programın kodlarını da inceleyebilirim
amacım öğrenmek kesinlikle burdan aldığım şeyler ile bir program yazıp satma gibi bir amacım yoktur.
Üniversitede öğrendiğim kadarı ile delphi bilgim var ama çok yetersiz kendimi geliştirmek istiyorum
geliştirdiğim kısımda yine kendim ile ilgili web sitesi üzerine aramalardır.
yardımcı olan ve olmayan bütün arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Re: Google da arama yaptırmak ve sonuçlara tıklatma

Mesaj gönderen G.Arkas »

@Muharrem Arman Hocanın yazdığı bir örnek mevcut kaynak kodlarıyla tam burada.Google Crawl

http://delphiturkiye.com/forum/viewtopi ... ogle+crawl
Resim
S_HA_DO_W
Üye

Re: Google da arama yaptırmak ve sonuçlara tıklatma

Mesaj gönderen S_HA_DO_W »

@G.Arkas
cevabın için teşekkür ederim kardeş
verdiğin konuyu iyice inceleyeceğim

burda sanırım google da arama olayını anlatmış usta
birde proxy olayını halledersem birşeyler ortaya çıkarabilirim
yardımlarınızı yorumlarınızı beklemeye devam ediyorum arkadaşlar