dbgrid de listeleme problemi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ege290806
Üye

dbgrid de listeleme problemi

Mesaj gönderen ege290806 »

merhaba değerli arkadaşlar sizlerden konu hakkında yardım istiyorum. araba bilgilerini tutan bir program yaptım kayıtları paradox7 de db ye kaydediyor.
kayıtlarımın hepsini dbgrid de listeletiyorum. sorunum şuki ben burada DBCheckBox veya buton veya herhangi bişey ile işaretleme yaparak mesela sigortasının bitmesine 10 gün kalan araçların listesini göstermek istiyorum
tüm sitelerin altını üstüne getirdim ama bir şey bulamadım bana yardım edebilecek değerli bir arkadaştan cevap bekliyorum saygılarımla
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: dbgrid de listeleme problemi

Mesaj gönderen mkysoft »

SQL kullanarak yada datasoruce'un filter özelliğini kullanarak yapabilirsiniz. tavsiyem SQL kullanmanız.
ege290806
Üye

Mesaj gönderen ege290806 »

teşekkür ederim uyarı mesajı verdirmekten vazgeçtim bayağı zorlucak beni çünkü
onun yerine ikinci bir dbgrit oluşturdum kayıtları aynı databaseden alıyor.
özlleliklerinden gözüken listesini kısattım ikitanede edit koyarak bugunun tarihini ve 30 gün ilerini editlere yazan buton oluşturdum ve o tarihler arası 2 dbgritte aratma yaptım o tarihler arası kayıt varsa gösteriyor yoksa göstermiyor. ama uyarı vermiyor vermesede olur bukadarını yaptıktan sonra ne yapalım artık.
teşekkür ederim ilginizden dolayı
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bobasturk »

merhaba,

aslında büyük bir kısmını yapmışsın, kodları buton yerine formun oncreat veya onshow kısmına yazıp,, sonrada query boş dönerse şöyle bir mesaj ver, query doluysa şöyle bir mesaj ver diyebilirsin. bu mesaj olayını label in caption ozelliğine atayabilirsin.

aslında tablonda sigorta başlama tarihi bitiş tarihi gibi alanın vardır muhakkak. günün tarihinden bitiş tarihini çıkartıp 10 gün => gibi bir sql sorgu ile bu iş yapılabilir gibi.

kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Resim