Arkadaşlar,
hazirlamis oldugum programimin acilisinda parola sormasini istiyorum ve kullanici adi ve parola bilgisini de veri tabani dosyamdaki kullanici adli tabloda tutuyorum.
Formumu showmodal modda actigim zaman bir takim sorunlarla karsilasiyorum, duzeltmek icin birkac yontem denedim; ama basaramadim.
Bu konuda tecrubeli arkadaslarin tecrubelerini benimle paylasmalari mumkun mu acaba ?
Açılışta Parola Sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Açılışta Parola Sorunu
En son ChangeoveR tarafından 28 Haz 2011 03:53 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Re: Açılışta Parola Sorunu
karşılaştığınız sorunları yazsaydınız daha kolay olurdu. eminim programınızın bir MDI formu vardır. Bu MDI formunun on show olayında giriş formunuzu showmodal olarak create edin. doğru şifre girilene kadarda çıkılmasına izin vermeyin.
-
- Üye
Haklisiniz, biraz daha detay verebilirdim. Soyle ki; sozunu ettigim form yukarida verdigim linktekinin aynisidir, fakat bu formun uzerine ADOQuery ya da ADOTable nesnelerinden birini ekleyip, programi calistirdigim zaman hata mesaji aliyorum. Ayni durumu BDE bilesenlerinden table ya da query nesnesi ekleyerek yaptigim zaman herhangi bir hata mesaji almiyorum.

projenize datamodule ekleyip tüm data işlemlerini burda yapmanız düzen ve kolaylık bakımından daha iyi olur.
bu datamodule bi tane ADOConnection nesnesi koy bu nesneyi sql'e bağla bundan sonra projene ekleyeceğin tüm query ve table nesnelerinin connections property sini ADOConnection bağla.
bu datamodule bi tane ADOConnection nesnesi koy bu nesneyi sql'e bağla bundan sonra projene ekleyeceğin tüm query ve table nesnelerinin connections property sini ADOConnection bağla.
Kimseye hiçbir şey öğretemem, sadece onların düşünmelerini sağlayabilirim.
SOKRATES
SOKRATES
-
- Üye
Sorunumun anlaşılabilmesi adına nesneleri foruma eklemiştim oysaki...Rew33 yazdı:projenize datamodule ekleyip tüm data işlemlerini burda yapmanız düzen ve kolaylık bakımından daha iyi olur.

Arkadaşlar sorunu hallettim CoInitialize(nil); diyerek, ilgilenen arkadaşlara teşekkürler...
Türkçe bir hata mesajı aldığınıza göre soun ODBC'den kaynaklanıyor.
-
- Üye
Evet sorun ODBC ile baglanti kuran ADO bilesenlerinden kaynaklaniyordu...mkysoft yazdı:Türkçe bir hata mesajı aldığınıza göre soun ODBC'den kaynaklanıyor.