Arkadaşlar merhaba;
Şu ana kadar çok kez ihtiyaç duymama rağmen bir sürüm kontrol ve yedekleme sistemi kullanmamıştım.Forumdan TortoiseSVN hakkında yazılanları okudum ve aslında şu ana kadar kullanmamış olmamın çok büyük eksiklik olduğunun farkına vardım.Meğerse ne kadar hayat kurtarıcı fonksiyonları varmış.
Şu an öğrenmeye çalışıyorum ve önceleri denemeler yapıyorum.Ama bir konuda takıldım.Şöyle ki;
Proje klasörümün içinde kod dosyalarından başka dosyalarda var doğal olark.Örneğin Firebird DB dosyası.
Proje klasörümü TortoiseSVN ile yedekleyip güncellemeler yaptıktan sonra değişiklikleri commit ediyorum.Ve sonra Update Revision diyerek eski bir sürüme dönebiliyorum.Tüm dosyalar o versiyondaki haline dönüveriyor.Ancak Firebird DB dosyasında bunu yemiyor.
Örneğin DB dosyasına bir tablo ekliyorum.Ve sonra commit ediyorum TortoiseSVN'i.Sonra ise bu tablonun eklenmediği bir önceki versiyona döndürmeye çalışıyorum tüm dosyalar dönüyor ancak Firebird DB dosyası geriye dönmüyor.Nette biraz araştırdım mmType parametresinin application-stream gibi birşey(yazılışta hata olabilir) olması gerektiği yazıyordu.Bende öyle yapmak için Propertiesê girdiğimde zaten öyle işaretli olduğunu gördüm.Sonra manuel olarak ta bu şekilde değer verdim ama sonuç gene aynı.
Siz db ve exe gibi binary dosyalarınızı TortoiseSVN ile nasıl revize ediyorsunuz?Acaba nerede yanlış yapıyorum.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler....
Tortoise SVN ve Binary dosyaların revizyonu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
Re: Tortoise SVN ve Binary dosyaların revizyonu
dll , exe , fdb gibi dosyalari svn ' e atmiyorum ben
bu nedenle benzer bir sorunla karsilasmadim
yalniz mantik olarak ha pas dosyasi ha exe ha fdb dosyasi arada bir fark olmamasi lazim.
fdb dosyasina sag tusla tiklayarak svn menusunden show log ile dosyanin tarhicesini inceleyin.
en son commit ettiginiz tarihteki degisikligi gostermemesi lazim.
revizyon numarasinin dogru oldugundan eminseniz buyuk boyutlu dosyalarda meydana cikan bir bug olabilir diycem ama svn oldukca yaygin kullanilan bir arac , bu tarz bir bug i olacabilecegine pek ihtimal vermiyorum acikcasi.
bu nedenle benzer bir sorunla karsilasmadim
yalniz mantik olarak ha pas dosyasi ha exe ha fdb dosyasi arada bir fark olmamasi lazim.
fdb dosyasina sag tusla tiklayarak svn menusunden show log ile dosyanin tarhicesini inceleyin.
en son commit ettiginiz tarihteki degisikligi gostermemesi lazim.
revizyon numarasinin dogru oldugundan eminseniz buyuk boyutlu dosyalarda meydana cikan bir bug olabilir diycem ama svn oldukca yaygin kullanilan bir arac , bu tarz bir bug i olacabilecegine pek ihtimal vermiyorum acikcasi.