Windows 7/8 Sorun
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Windows 7/8 Sorun
Selam arkadaşlar. Yapmış olduğum yazılımdan dolayı bazı kişiler sorun yaşıyor. Windows XP Vista sorunsuz çalışıyor. Bende 7 ondada sorunsuz çalışıyor. Amma bazı kişilerde sorunlu. Windows 7 ve 8 de. Sorun yazılıma normalde klik edince bazı sorunlar yaşandığını söylüyorlar. Amma yönetici adı ile yazılımı açtıkta sorun olmuyor. Bu sorunun çözümü varmıdır? Yazılımı normalde klik edince nasıl yönetici izni ile otomatik aça biliriz ya yazılımı 7 8 uyumlu hale getire biliriz. Bu sorunu sitenin codebank xyz sürümündede gördüm.
Re: Windows 7/8 Sorun
Merhaba.
- Önce projenin hangi Windows kaynağına erişmeye çalıştığını söylersen daha hedefe yönelik çözümler önerebilirim. Çünkü Windows registry ayarlarına erişirken de, c: sürücüsüne erişirken de hatta basit bir ini dosyası Create ederken de UAC (kullanıcı hesabı yetkilendirme) işlemine takılırsınız.
- Bu soruya cevap verirken belki de daha kısa yoldan alternatif üretecek hale geleceksiniz.
- Önce projenin hangi Windows kaynağına erişmeye çalıştığını söylersen daha hedefe yönelik çözümler önerebilirim. Çünkü Windows registry ayarlarına erişirken de, c: sürücüsüne erişirken de hatta basit bir ini dosyası Create ederken de UAC (kullanıcı hesabı yetkilendirme) işlemine takılırsınız.
- Bu soruya cevap verirken belki de daha kısa yoldan alternatif üretecek hale geleceksiniz.
Selam. Windows 7 üzerinde Delphi XE kurulu. Yazılımı yaptığım bilgisayarda sorun olmuyor. Amma başka bilgisayarlarda o sorunu veriyor. Windows 7 ve 8 de. Başka internetle çalışan yazılımlarda bu sorun yok.
Ali Bey, mesajım anlaşılır değilse söyleyin. İlk yazdığınızda ben sorunun ne olduğunu anladım. Çözüm tek değil size en uygun olanını söyleyelim, kimse yorulmasın.
Hocam özür dilerim ben yanlış anlamışım. Yazılımın oncreate olayında olmasını istiyorum. UAC manifest araştırdım biraz. En alternatif çözüm olarak res dosyasıymış qaliba.
@AliZairov
Uygulamanız ne işe yarıyor diye sormuş muharrem abi. Bunu şu sebeple sormuş. Windows üzerinde ne işlemi yaparken UAC devreye giriyorsa bunu farklı yöntemlerle yapabilir miyiz diye fikir yürütmek için sanırım. Uygulamanız Servis mi çağırıyor ya da Kayıt defterine mi müdahale ediyor ya da sniffer mı? bunlar UAC e takılır.
Uygulamanın UAC aşması için Memory de bypass yapman lazım. File Mapping ile. Ama bunu antivirüsler yakalar. Sen uygulamana .res olarak bir manifest ekleyip kullanıcı da Admin olarak çalıştırılmasını sağlaman gerekiyor. Forum da örnek manifest dosyaları var.
İyi çalışmalar...
Uygulamanız ne işe yarıyor diye sormuş muharrem abi. Bunu şu sebeple sormuş. Windows üzerinde ne işlemi yaparken UAC devreye giriyorsa bunu farklı yöntemlerle yapabilir miyiz diye fikir yürütmek için sanırım. Uygulamanız Servis mi çağırıyor ya da Kayıt defterine mi müdahale ediyor ya da sniffer mı? bunlar UAC e takılır.
Uygulamanın UAC aşması için Memory de bypass yapman lazım. File Mapping ile. Ama bunu antivirüsler yakalar. Sen uygulamana .res olarak bir manifest ekleyip kullanıcı da Admin olarak çalıştırılmasını sağlaman gerekiyor. Forum da örnek manifest dosyaları var.
İyi çalışmalar...
Selam. Yazılımım film izleme projesi. Servere bağlanıyor. Bilgi çekiyor. Bunu skype içinden kopyaladım. Bu işime yararmı? Sitedekileri araştırdım vin7 ile uyumlu bu ise vin8 uyumluluk içinde. Bu xmlde ne değişiklik gerekiyor kendi yazılımıma uyarlamam için.
Kod: Tümünü seç
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<assembly xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1" manifestVersion="1.0" xmlns:asmv3="urn:schemas-microsoft-com:asm.v3">
<assemblyIdentity
type="win32"
name="Skype.Phone"
version="6.10.0.104"
processorArchitecture="x86"/>
<dependency>
<dependentAssembly>
<assemblyIdentity
type="win32"
name="Microsoft.Windows.Common-Controls"
version="6.0.0.0"
publicKeyToken="6595b64144ccf1df"
language="*"
processorArchitecture="*"/>
</dependentAssembly>
</dependency>
<!-- Windows Vista application security requirements. -->
<trustInfo xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v3">
<security>
<requestedPrivileges>
<requestedExecutionLevel
level="asInvoker"
uiAccess="false"/>
</requestedPrivileges>
</security>
</trustInfo>
<compatibility xmlns="urn:schemas-microsoft-com:compatibility.v1">
<application>
<!--Windows 8-->
<supportedOS Id="{4a2f28e3-53b9-4441-ba9c-d69d4a4a6e38}"/>
<!--Windows 7-->
<supportedOS Id="{35138b9a-5d96-4fbd-8e2d-a2440225f93a}"/>
<!--Windows Vista-->
<supportedOS Id="{e2011457-1546-43c5-a5fe-008deee3d3f0}"/>
</application>
</compatibility>
</assembly>
Selam. rc dosyada manifest yazmışım sorun ordaymış. 24 yaptım sornsuz oldu. Şimdi exeni test etmem lazım sorun çözülerse paylaşırım.