Merhaba.
- Sorunuz çok kapalı. Bu şekilde bir sonuç alamazsınız. Mesajınızı tekrar kendiniz okuyun, sanki -
ki ben böyle olmadığına kaniyim ama soru tarzınızı eleştirmek için yazıyorum- "boş bir proje oluşturdunuz, iki form koydunuz, ikinci formu kapatıp açıyorum. Bu işlemi bir kaç kez yapınca bu hatayı veriyor" gibi de algılanıyor demekten farkı yok.
(1) Oyum bundan yana ama sadece yorumluyorum, hatalı da olabilirim. DBComboBox35.Items.Clear deyip boşaltmadan her defasında veri girişi yapılıyor ve şişiyor olabilir.
(2)
şu linkte memory leak sorunu ile ilgili Embarcadero forumdaki başlığı inceleyin. Burada da ard arda 16000 kere aynı box'a erişim yapıldığında stabilitesini kaybettiği yazıyor. Benzeri bir durumu yaşıyor da olabilirsiniz.
- Daha önce başka bir başlıkta da yazmıştım, şimdi sizde de yineleyim. Kod okuyarak takip edemiyorsanız, hata takibi ve tespiti için EVENT'lardan başlayın.
(1)Öncelikle OnCreate, OnShow, OnActivate gibi form açılır açılmaz tetiklenenlerden başlayan bir silsile ile begin bloğunun hemen altında
komutu yerleştirin. Böylece o event bypass edilmiş olacaktır.
(2) Sonra sırasıyla bu event'lere eklediğiniz EXIT komutlarını kaldırarak tekrar çalıştırın.
(3) Hata geldiği anda o evete odaklanıp bu defa yapılan işlemlerin başlarında // comment tagı koyup çalıştırıp sırayla kaldırın.
- Bize sorarken şurada şu işlem yapılıyor deyip kod örneği koymazsanız hata mesajına bakıp kesin şundan bu hatayı veriyor demek imkanı yoktur. Buradaki hata Access Violation bile olsa, size şu bileşen daha create edilmeden erişmeye çalışıyorsunuz diyemeyiz, sadece öznesini kendinizin bulması adına yere basmayan cevaplar vermek zorunda kalırız.