Merhaba, paradox veritabanın ile ilginç birşey yaşıyorum. Formumda bir adet table, datasource, grid ve edit ekleyerek veritabanını bağlıyorum.
Table1.append;
table1adı.asstring:=edit1.text;
table1.refresh;
Bu şekilde basit olarak kayıt ekledikten sonra grid içinde girilin bilgiyi görüyorum. Programı kapatıp açtığımda, yazılan bilgi kayboluyor.
Delphi 7 de aynı projeyi çalıştırdığımda sağlıklı bir şekilde çalışıyor ve kayıp yaşamıyorum.
Table özelliklerinde cached update:=true, update mode:=where all.
Acaba sorun nerede
teşekkürler..
Xe4 paradox bilgi kaybı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: Xe4 paradox bilgi kaybı
Kaydınızı table1.refresh; yerine table1.post; ile tamamlayın. Ayrıca kayıtların tam olarak diske yazılabilmesi için onAfterPost olayından sonra da table1.FlushBuffers kodunu yamakta fayda olacaktır. Bu arada 17 yıl önce ölen paradox'tan ilk gol böyle yeniliyor
. Büyük çapta projelerde ise hezimetten kaçamazsınız, uyarmadı demeyin
.

Şaban Şahin AKMAN
dediklerinizi uyguladım fakat sonuç değişmedi. Bence paradox değilde yeni delphi sürümleri epey sinir bozucu. Delphi 7 ile ister interbase,oracle, paradox çatır çatır kullanıyor. Delphi xe sürümlerinde, kullanıcılara kolaylık amaçla yaptıkları şeyler, bence daha çok zorlaştırmaktan başka bir şey olamamış.. Açıkçası resmen nefret ettim. Basit bir şey için lokal veritabanı olarak basitçe kulllandığımız paradox'u kullanamayacaksak ne kullanacağız. Firebird client ve serverlarını mı kuralım illaki
))
Yardım için teşekkürler bir türlü sorunu düzeltemediğim gibi kaynakta bulamadım. En güzeli D7 sürümüne dönmek sanırım.

Yardım için teşekkürler bir türlü sorunu düzeltemediğim gibi kaynakta bulamadım. En güzeli D7 sürümüne dönmek sanırım.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Programı bir de yönetici olarak çalıştırmayı deneyin isterseniz. Belki diske yazamıyor olabilir.
Şaban Şahin AKMAN
Kod: Tümünü seç
Table1.Append;
Table1Adi.AsString='TEST DENEME';
Table1.Refresh;
Kod: Tümünü seç
DbiSaveChanges(Table1.Handle);
Bu arada USES kısmına BDE eklemeyi de unutmayın.