Başlangıç formunu değiştirme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Başlangıç formunu değiştirme
Form1,Form2,Form3 şeklinde 3 formum var.Hepsine projelerimi yazdım.Ancak tersten yol aldığım için Form3 ü başlangıç formu yapmak istiyorum.Şuanda başlangıçta Form1 açılıyor.DefaultMonitör de mainformu kurcaladım ama olmadı nasıl form3 ü başlangıç yapabilirim teşekkürler
Re: Başlangıç formunu değiştirme
Bir Delphi projesi oluşturduğunda DPR uzantılı bir dosyan olur. Onun içini incele.
Delphi içinden ana menüden Project->View Source ile de aynı dosyanın içeriğine ulaşabilirsin.
Yada yine Project menüsü altından Options'a gir. Orada Forms bölümü olmalı. Orayı incele.
Delphi içinden ana menüden Project->View Source ile de aynı dosyanın içeriğine ulaşabilirsin.
Yada yine Project menüsü altından Options'a gir. Orada Forms bölümü olmalı. Orayı incele.
There's no place like 127.0.0.1
-
- Üye
hocam dediğiniz şekilde inceledim.Form3 ile birlikte Form1 de her türlü açılıyor bu sefer de onu engelleyemedim.SimaWB yazdı:Bir Delphi projesi oluşturduğunda DPR uzantılı bir dosyan olur. Onun içini incele.
Project -> Options penceresini açtıktan sonra karşına gelen ekranda MainForm kısmından ana form yapmak istediğin formu seçeceksin.
Diğer formların FormStyle özelliğinide Normal yapıp denermisin?
-
- Üye
Hocam dediğinizi yaptım.Seçtiğim ana formla birlikte ilk formum aynı anda açılıyor.İlk formu bir türlü engelleyemedimcmkare yazdı:Project -> Options penceresini açtıktan sonra karşına gelen ekranda MainForm kısmından ana form yapmak istediğin formu seçeceksin.