Faturadaki Farklı KDV ornlarını ve Tutarlarını bulma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
tayipk
Üye

Faturadaki Farklı KDV ornlarını ve Tutarlarını bulma

Mesaj gönderen tayipk »

Merhaba arkadaşlar yazdığım ticari programda fatura içinde bulunan ürünlerin farklı kdv ornalarını ve kdv tutarlarını hangi yöntemle nasıl bulabilirim. Örneğin faturada 3 kalem ürün var bunlardan 2 tanesi %18 kdv li 1 tanesi %8 kdv li ben fatura altına %8 KDV Tutarı : 10.25 TL %18 KDV Tutarı : 12.00TL gibi bir ibareyi nasıl koyarım. Yardımlarınız için Şimdiden teşekkürederim arakadaşlar
En son tayipk tarafından 09 Eyl 2014 01:24 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
Senat0r
Üye

Re: Faturadaki Farklı KDV ornlarını ve Tutarlarını bulma

Mesaj gönderen Senat0r »

Kod: Tümünü seç

select ((sum(f.TOPLAM)*8)/100) as 8kdv from tblfaturadetay f where f.faturaid=7 and f.BIRIMKDV=8
select ((sum(f.TOPLAM)*18)/100) as 8kdv from tblfaturadetay f where f.faturaid=7 and f.BIRIMKDV=18
Abi ilk aklıma gelen çözümü yazdım daha değişik çözümlerde uygulanabilir burda da bazı sorunlar akla gelecektir mesela kdv oranı başka şeylerde olabilir burdaki parametreyi dışardan girmek gerekir.
gideceği limanı bilmeyen gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...

Kod: Tümünü seç

Delete from hayat where cins="çıkarcılar"
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Mesaj gönderen greenegitim »

kdv oranlarına göre sumlayabilirsin ayrıca kdv dışında ürünlerin toplamınıda göstermen yararına olacaktır daha sonra müşterilerinden böyle bir istek gelebilir hata işçilik-hizmet tutarı ayrı malzeme satışlarını ayrı dahi isteyen muhasebeci olacaktır örnek bir faturada
Toplam Tutar 300
KDV tutarı 44
Genel Toplam 344

----------------------------------------------
işçilik toplamı 200 TL kdv tutarı 36 TL
malzeme toplamı 100 TL kdv tutarı 8 TL
-------------------------------------------------
kdv % 8 ürün toplamı 100 TL kdv tutarı 8 TL
kdv % 18 ürün toplamı 200 TL kdv tutarı 36 TL
gibi
Mücadele güzelleştirir!
tayipk
Üye

Mesaj gönderen tayipk »

cevaplariçin teşekkürederim gözterdiğiniz yoldan devam edecem sağolun arkadaşlar.
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.