Arkadaşlar Delphi 7 de Bir Uygulama Hazırladım Yalnız Uygulamayı Açmak İçin Tıkladığımda O Hazırladığım Uygulama Açılmadan Bir exe Çalıştırmak İstiyorum...
Yani Açılışta Şöyle Bir exe Çalıştırmak İstiyorum... Önce Bu exe Çalışacak Sonra Program Başlıyacak Bunu Nasıl Yapabilirim??? Yardımlarınızı Bekliyorum...
https://www.youtube.com/watch?v=5F7KVS_amRM
Program Açılmadan Önce Exe Çalıştırmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Program Açılmadan Önce Exe Çalıştırmak
Sevgiler Yalan Olmuş Yalan Sahtekar Bırakıpta Bir Gün Seni Gitmeyecek Mi?
- barisatalay
- Üye
- İletişim:
Re: Program Açılmadan Önce Exe Çalıştırmak
Videodaki olay bir splash scrrendir. Ayrı bir exe olduğunu sanmıyorum.
Yeni bloğum: http://brsatalay.blogspot.com.tr/
project menüsünde source seçeneğine tıklayınca main fonksiyonunu içeren kodun bulunduğu dosya açılıyor.
Bilmiyorum delphide ve 7 versiyonunda var mı? C++ Builder i 5 versiyonundan beri kullanırım hepsinde var..
Her şeyin ilk başladığı yer orası.. Formlar create edilmeye başlamadan istediğiniz programa parametre gönderip başlatabilir, başladığından emin olana kadar bekleyebilir ve sonra akışı aşağıya yani formların create aşamalarına verebilirsiniz.
Programın ikinci kopyasının çalışmasının denetelendiği kısım dersem örnek kodlar da bulabilirsiniz.
Bilmiyorum delphide ve 7 versiyonunda var mı? C++ Builder i 5 versiyonundan beri kullanırım hepsinde var..
Her şeyin ilk başladığı yer orası.. Formlar create edilmeye başlamadan istediğiniz programa parametre gönderip başlatabilir, başladığından emin olana kadar bekleyebilir ve sonra akışı aşağıya yani formların create aşamalarına verebilirsiniz.
Programın ikinci kopyasının çalışmasının denetelendiği kısım dersem örnek kodlar da bulabilirsiniz.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
Mustafa Kemal Atatürk...
-
- Üye
barisatalay yazdı:Videodaki olay bir splash scrrendir. Ayrı bir exe olduğunu sanmıyorum.
o videoyu ben hazırladım

Zafere Giden Her Yol Mübahtır Diyerek Şöyle Bir Çözüm Ürettim

https://www.youtube.com/watch?v=Md0l5utZ97k
Kod: Tümünü seç
Function ExecuteAndWait(sExecutableFile : String; wWindowState : Word = SW_SHOWNORMAL) : Boolean;
var
siInfo : TStartUpInfo;
piInfo : TProcessInformation;
begin
FillChar(siInfo, SizeOf(siInfo), #0);
with siInfo do begin
cb := SizeOf(siInfo);
dwFlags := STARTF_USESHOWWINDOW;
wShowWindow := wWindowState;
end;
Result := CreateProcess(NIL, pChar(sExecutableFile), NIL, NIL, FALSE, CREATE_NEW_CONSOLE or NORMAL_PRIORITY_CLASS, NIL, pchar(ExtractFilePath(sExecutableFile)),siInfo, piInfo);
if Result then
WaitForSingleObject(piInfo.hprocess,INFINITE);
end;
Kod: Tümünü seç
if ExecuteAndWait('Saplash_Uygulaması.exe') then
Form1.Show;
-
- Üye
G.Arkas yazdı:Yukarıda ki kodda, önce çalıştırmak istediğin uygulamayı çalıştırıp sonra kendi uygulamanın formunun gösterilmesini sağlayabilirsin.Kod: Tümünü seç
Function ExecuteAndWait(sExecutableFile : String; wWindowState : Word = SW_SHOWNORMAL) : Boolean; var siInfo : TStartUpInfo; piInfo : TProcessInformation; begin FillChar(siInfo, SizeOf(siInfo), #0); with siInfo do begin cb := SizeOf(siInfo); dwFlags := STARTF_USESHOWWINDOW; wShowWindow := wWindowState; end; Result := CreateProcess(NIL, pChar(sExecutableFile), NIL, NIL, FALSE, CREATE_NEW_CONSOLE or NORMAL_PRIORITY_CLASS, NIL, pchar(ExtractFilePath(sExecutableFile)),siInfo, piInfo); if Result then WaitForSingleObject(piInfo.hprocess,INFINITE); end;
Parola ekranının OnCreate ya da OnShow olayına yazıp deneyebilirsin. Deneme şansım olmadı ama daha önce buna benzer işler de kullanmıştım.Kod: Tümünü seç
if ExecuteAndWait('Saplash_Uygulaması.exe') then Form1.Show;
Kardeşim Teşekkür Ederim Dediğim Gibi Çalışıyor