Delphide yeniyim burda yeni başlayanlar için sorular sorulsa

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
tayvan001
Üye

Delphide yeniyim burda yeni başlayanlar için sorular sorulsa

Mesaj gönderen tayvan001 »

Merhaba ,

Ben Delphi'de yeniyim ve bazı sorularım var bana yardımcı olabilir misiniz?

Copyfunction
StrLowerfunction
HexToBin function
StrCompfunction
Cothfunction
Randomizeprocedure
ArcCothfunction
QuotedStrfunction
Truncfunction
Insert procedure
Str procedure

Bunlar nedir nasıl kullanılır ne işe yarar? Ve Delphi'de internette döküman gerkçekten az bana bu gibi konularda yardım edermisiniz?
Bu ara Muğla Üni Pc Programlama okuyorum bunlarda Çok muhterem ödevim ama ne olduğu hakkında hiçbir hikrimyok.

Çözüm 1 olarak, Deplhi'de kodu yaz F1 bas derseniz. Malesef o işlem bende çalışmıyo bozuk. Herhangi bir yardımı olmuyo. Deplhibasics.co.uk derseniz ingilizce ve kodun ne işe yaradığı konusunda açıklayıcı bir bilgi yok. Bunları bilen kişi lazım.. .

Cevaplar için şimdiden Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Re: Delphide yeniyim burda yeni başlayanlar için sorular sor

Mesaj gönderen G.Arkas »

Ve Delphi'de internette döküman gerkçekten az bana bu gibi konularda yardım edermisiniz?
Milyonlarca kaynak var bakmayı bilmek lazım. Yeni başlayan birisi olarak bu kadar çabuk pes etme. Gerek türkçe gerekse de ingilizce kaynak bolluğu var Delphi dili için. Aynı zamanda Youtube gibi platformlarda binlerce görsel döküman bulabilirsin. Çok çabuk kestirip atmışsın. Aşağıda ki kitap ile başla.

Türkçe kaynak.

http://tdsoftware.files.wordpress.com/2 ... delphi.pdf
Resim
Kullanıcı avatarı
warder
Üye

Mesaj gönderen warder »

Okulunuzun kütüphanesinde Türkçe kaynaklar var sanıyorum.
Buradan
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
xCRaZYEmrEx
Üye

Mesaj gönderen xCRaZYEmrEx »

Milyonlarca kaynak var bakmayı bilmek lazım. Yeni başlayan birisi olarak bu kadar çabuk pes etme. Gerek türkçe gerekse de ingilizce kaynak bolluğu var Delphi dili için. Aynı zamanda Youtube gibi platformlarda binlerce görsel döküman bulabilirsin. Çok çabuk kestirip atmışsın. Aşağıda ki kitap ile başla.

Türkçe kaynak.

http://tdsoftware.files.wordpress.com/2 ... delphi.pdf
Gerçekten faydalı bir kitaba benziyor bu kitap benim de işime yarıyacak teşekkürler.
tayipk
Üye

Mesaj gönderen tayipk »

G.Arkas arkadaşın göstermiş olduğu kaynak gerçekten yeni başlayanlar için muhteşem bir kaynak hatta bende indirdim elimin altında bulunması için teşekkürler G.Arkas
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Cevap veren arkadaşlara samimiyetlerinden dolayı teşekkür ederim. Mesajı ilk okuyanlardan biri benim silecektim, boş mesaj olduğu için ama, gelen cevapları görünce doğru karar verdiğimi gördüm.
Hafta sonu ödevi verilmiş, ingilizce bilinmiyor ve tercümelerle uğraşmayada gerek yok. "Copyfunction" liste bile copy-paste.araya boşluk bile eklemeye gerek görülmemiş.Her google aramasında çıkan foruma üye olunup soru yapıştırılmış.
"Pc Programlama" sınav yada bu tip saçmalıklardan geçerli not alınırsa 50-60 yada neyse, bu kişilerin sıfatları "BİLGİSAYAR PROGRAMCISI" olacak. bunlarla aynı sıfata haiz olmak beni etkilemez, ama bu ATATÜRK'ün gençliği bu mu şimdi? bunlar mı bizi muasır medeniyet seviyesine çıkaracaklar?

"Çözüm 1 olarak, Deplhi'de kodu yaz F1 bas derseniz. Malesef o işlem bende çalışmıyo bozuk. Herhangi bir yardımı olmuyo. Deplhibasics.co.uk derseniz ingilizce ve kodun ne işe yaradığı konusunda açıklayıcı bir bilgi yok. Bunları bilen kişi lazım.. . "

"çalışmıyo" TÜRKÇE yi yazmaktan aciz ama üniversiteli, ilk okullarda öğretilmiş olması gerekmez mi?, F1 çalışsa ne fark eder ki? "....co.uk derseniz ingilizce" dolayısı ile "açıklayıcı bir bilgi yok." ve bu yüzdende paşaya "Bunları bilen kişi lazım.. . "
Bir ara rektörü aramayı düşünmedim de değil hani, "siz bu çocuklara ne yapıyosunuz?" diye sormak geldi içimden.
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SimaWB »

+1
There's no place like 127.0.0.1
tayvan001
Üye

Mesaj gönderen tayvan001 »

Herkese çok teşekkür ediyorum. delphi konusunda uzman bi Abiyle görüşebilirmiyim gerçekten beni okul değil yardım edebilecek abi mezun edicek :)
herkese teşekkür ederim.
Lütfen yardımcı olabilecek bi uzman abi yardım ederse benim için Süperman'den farksız olur :)

Her nekadar türkçeyi düzgün kullanmasak ya da konuştuğum gibi yazsamda Teşekkür ederim :)
Gerçekten öğretmenler dersi nasıl anlatıyo sizinle paylaşmak isterdim, Hatta kod yazmanın nasıl olacağını öğretmelerini tavsiye ederdim.
Mesela bize neden pascal öğretiyolar bilmiyorum sadece gösteriyolar. Bu da garip tabi, eleştirmek istesek bir sürü açık var ama napabilirler-napabiliriz ki imkanlar bu kadar

Tekrar teşekkür ederim. İlk kez bişi sordum, biraz pişman olsam da, küçük hataları görmezden gelip yardım eden herkese çok teşekkür ederim.
yeniyim gerçekten o yüzden bu cevapta karışık ve uzun oldu.
Zamanınızı aldığım için özür dilerim

İyi çalışmalar