client Socket Bağlantısı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
client Socket Bağlantısı
Merhabalar client ve socket bağlantısı yapmayı deniyorum ama yapamadım örnek varsa elinizde paylaşabilirmisiniz veyaha anlatsanızda olur teşekkürler yakşamlar.
Kod: Tümünü seç
Turn off the system
Re: client Socket Bağlantısı
"client ve socket bağlantısı" nedir?Acem0x0 yazdı:Merhabalar client ve socket bağlantısı yapmayı deniyorum ama yapamadım örnek varsa elinizde paylaşabilirmisiniz veyaha anlatsanızda olur teşekkürler yakşamlar.
Client-Server olabilir mi? Yada sadece socket?
Sadece bu forum da bile birçok örnek bulabilirsiniz. Bir de Google'a sorsanız, kim bilir ne kadar çok örnek çıkar

There's no place like 127.0.0.1
Evet server ve client yapmak istiyorum yapıyorum port host felan bir program yaptım ama başka bilgisayardan açtım serveri kendi makinamdan açtım olmadı local olarak bile çalışmadı sadece kendi makinamda çalışıyor programımı yükledim yardımcı olursanız sevinirim saygılar.
Dosya buraya yüklenimyor boyutu çok büyük link veriyorum http://www.dosya.tc/server35/aohz1m/Cha ... _.rar.html
Dosya buraya yüklenimyor boyutu çok büyük link veriyorum http://www.dosya.tc/server35/aohz1m/Cha ... _.rar.html
Turn off the system
Kendi makinanızda çalışması çok normal ve yine başka makinada çalışmaması çok normal. Peki Neden
- Socket bağlantıları sağlanırken 2 şeye çok dikkat etmek gerekir.
1 - Client ve Server uygualamaları aynı ağ üzerinde mi? (Yani aynı ağ geçidi üzerinde mi? Örn: 192.168.1.1)
2 - Aynı ağ üzerinde değilse modem üzerinden port yönlendirme işlemini yaptık mı?
Eğer senin durumun 1'ise normal şartlarda bağlantı sağlayabiliyor olmalısın! Peki anormal şartlar nelerdir?
1- Güvenlik duvarı ya da antivirüs yazılımlarının engellemesi
2- Aynı ağ üzerinde ama farklı ağ geçitlerine sahip olması
3- Makinelerde internet bağlantısının sınırlı yada hiç olmaması.
Eğer durumun 2. ise yapman gereken şeyler var
1- Modemin arayüzüne girip NAT/Port Forward özeliiği ile kullandığın portu "ilgili makinenin IP Adresine atamalısın" (Yani sadece portu açmak yetmiyor, Server makinenin IP Adresine yönlendirmen gerek)
2- Olası durumlarda Güvenlik duvarları bağlantıları engeleyebilir. Bu sebeple Server uygulamasını Güvenlik Duvarı ayarlarından -Güvenli Uygulama- olarak tanıtmak gerekebilir.
3- IP adresin belirli bir zaman diliminde değişeceği için (Örneğin bilgisayarı her başlattığında ya da modemi her kapatıp açtığında (modemi kapatmıyorum deme çünkü bazen istem dışıda kapanabilir modemler örneğin Elektrik kesintisi gibi durumlarda
)) DynDns, NoIp gibi hizmetlerden faydalanabilir ve IP Adresini sanal olarak sabitleyebilirsin
Çözüm : Eğer ben bunlarla uğraşamam her makineye nasıl port yönlendireyim? yapanlar nasıl yapıyor? diyorsan Reverse Connection (Ters Bağlantı) tekniğini araştırabilirsin. Böylece sadece tek makineye port yönlendirerek bütün sıkıntılardan kurtulursun. Hatta daha da ileri gidip bir Server kurarsın ve bütün Client-ların buraya bağlanıp hiçbir ayar gerektirmeden birbirleriyle mesajlaşmasını sağlayabilirsin ki doğrusu da budur zaten. Hiçbir chat(sohbet) uygulamasında Server(Sunucu) sohbete dahil olmaz. Client-lar yazışır ve sunucuda onların bu yazışmalarındaki trafiği yönetir.
Kolay gelsin.
Not: Bu arada kodların çalışıyor ancak, Client-lar arası yazışma yapmak istersen bu kod çalışmaz. Bazı yönlendirme algoritmaları hazırlamalısın.

- Socket bağlantıları sağlanırken 2 şeye çok dikkat etmek gerekir.

1 - Client ve Server uygualamaları aynı ağ üzerinde mi? (Yani aynı ağ geçidi üzerinde mi? Örn: 192.168.1.1)
2 - Aynı ağ üzerinde değilse modem üzerinden port yönlendirme işlemini yaptık mı?
Eğer senin durumun 1'ise normal şartlarda bağlantı sağlayabiliyor olmalısın! Peki anormal şartlar nelerdir?
1- Güvenlik duvarı ya da antivirüs yazılımlarının engellemesi
2- Aynı ağ üzerinde ama farklı ağ geçitlerine sahip olması
3- Makinelerde internet bağlantısının sınırlı yada hiç olmaması.
Eğer durumun 2. ise yapman gereken şeyler var
1- Modemin arayüzüne girip NAT/Port Forward özeliiği ile kullandığın portu "ilgili makinenin IP Adresine atamalısın" (Yani sadece portu açmak yetmiyor, Server makinenin IP Adresine yönlendirmen gerek)
2- Olası durumlarda Güvenlik duvarları bağlantıları engeleyebilir. Bu sebeple Server uygulamasını Güvenlik Duvarı ayarlarından -Güvenli Uygulama- olarak tanıtmak gerekebilir.
3- IP adresin belirli bir zaman diliminde değişeceği için (Örneğin bilgisayarı her başlattığında ya da modemi her kapatıp açtığında (modemi kapatmıyorum deme çünkü bazen istem dışıda kapanabilir modemler örneğin Elektrik kesintisi gibi durumlarda

Çözüm : Eğer ben bunlarla uğraşamam her makineye nasıl port yönlendireyim? yapanlar nasıl yapıyor? diyorsan Reverse Connection (Ters Bağlantı) tekniğini araştırabilirsin. Böylece sadece tek makineye port yönlendirerek bütün sıkıntılardan kurtulursun. Hatta daha da ileri gidip bir Server kurarsın ve bütün Client-ların buraya bağlanıp hiçbir ayar gerektirmeden birbirleriyle mesajlaşmasını sağlayabilirsin ki doğrusu da budur zaten. Hiçbir chat(sohbet) uygulamasında Server(Sunucu) sohbete dahil olmaz. Client-lar yazışır ve sunucuda onların bu yazışmalarındaki trafiği yönetir.
Kolay gelsin.
Not: Bu arada kodların çalışıyor ancak, Client-lar arası yazışma yapmak istersen bu kod çalışmaz. Bazı yönlendirme algoritmaları hazırlamalısın.

Yaptığım program haila çalışmıyor eskiden kendi bilgisayarımda çalışıyordu ama şimdi sürekli socket hatası veriyo 

Turn off the system