aşağıdaki procedure ile memo1 içindeki sql komutları ile tabloda değişiklik yapabiliyorum
2 konu da yardım istiyorum .
1. memo1 içindeki sql komutlarını çalıştırmadan önce söz dizimi açısından kontrol edebilir miyim.
2. form da tablo_adi diye text var bu text si data_prg.data_form.LISANSDBF.Transaction.CommitRetaining;
buradaki LISANSDBF nasıl yazarım data_prg.data_form.tablo_adi.text.Transaction.CommitRetaining; //farklı tabloları güncelleye bilmek için lazım
procedure Tsqlguncelfrm.Button1Click(Sender: TObject);
begin
if tablo_adi.text='' then begin
showmessage ('İşlem yapılacak tablo adı Boş olamaz');
exit;
end;
Try
IBSQL1.Close;
IBSQL1.SQL.Clear;
ibsql1.SQL.Add(memo1.Lines.Text);
ibsql1.ExecQuery();
data_prg.data_form.LISANSDBF.Transaction.CommitRetaining;
except
showmessage ('Hata oluştu sql komutları çalıştırılamadı.');
HandleCreateException;
End;
IBSQL1.Close;
end;
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
aşağıdaki procedure ile memo1 içindeki sql komutları ile tabloda değişiklik yapabiliyorum
2 konu da yardım istiyorum .
1. memo1 içindeki sql komutlarını çalıştırmadan önce söz dizimi açısından kontrol edebilir miyim.
2. form da tablo_adi diye text var bu text si data_prg.data_form.LISANSDBF.Transaction.CommitRetaining;
buradaki LISANSDBF nasıl yazarım data_prg.data_form.tablo_adi.text.Transaction.CommitRetaining; //farklı tabloları güncelleye bilmek için lazım
procedure Tsqlguncelfrm.Button1Click(Sender: TObject);
begin
if tablo_adi.text='' then begin
showmessage ('İşlem yapılacak tablo adı Boş olamaz');
exit;
end;
Try
IBSQL1.Close;
IBSQL1.SQL.Clear;
ibsql1.SQL.Add(memo1.Lines.Text);
ibsql1.ExecQuery();
data_prg.data_form.LISANSDBF.Transaction.CommitRetaining;
except
showmessage ('Hata oluştu sql komutları çalıştırılamadı.');
HandleCreateException;
End;
IBSQL1.Close;
end;
denedim
a. noktadan sonra kullanılabilen komutlarda geliyor Transaction.CommitRetaining yok ama update yapılabilir.
ama
data_prg.data_form.a. a hatalı tanımlanmamış diyor data_prg.data_form olmadan a. kullanırsan noktadan sonra kullanılabilen komutlar geliyor derliyor ama
program çalıştırınca sql hatası veriyor ( tablo_adi) alanındaki yazan tabloya ulaşamıyor.
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
denedim
a. noktadan sonra kullanılabilen komutlarda geliyor Transaction.CommitRetaining yok ama update yapılabilir.
ama
data_prg.data_form.a. a hatalı tanımlanmamış diyor data_prg.data_form olmadan a. kullanırsan noktadan sonra kullanılabilen komutlar geliyor derliyor ama
program çalıştırınca sql hatası veriyor ( tablo_adi) alanındaki yazan tabloya ulaşamıyor.
Merhaba;
Dataset'e Transaction'un tanımladığından emin olun.
Form2 üzerindeki "LISANSDBF" adındaki Dataset'e erişmek için
Uses .......
DATA.DB;
.
.
.
var
tablom:TDataset;
Begin
tablo_adi.Text:='LISANSDBF' // Bu alan Form üzerinden sizin Elle girdiğiniz Dataset Adınız.
tablom.Name:=tablo_adi.Text;
Form2.tablom.Transaction.CommitRetaining;
End;
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..