Benim orada kasıt ettiğim web sayfasından değişkene kodu nasıl alacağını göstermiş demekti. çünkü siz orada farklı birşey sormuşsunuz şimdi son iletinizde ise farklı
Ben buna istinaden söylüyorum.
hido yazdı:Selam;
İnternet explorer da ('onmousedown') sayısal değerini almak istiyorum fakat (message 'Could not convert variant of type (Dispatch) into type (OleStr)'. Process) hatası aldım...
Hatayı araştırdım ancak çözememdim onmousedown alanı örnek: (onmousedown="return rwt(this,'','','','28',') deki gibi bu alandan 28 rakamını nasıl alabilirim...
Sizin kodunuza baktığımda başlıca hatalarınız
1) değişken tipiniz sizin ki variant, örnekteki olevariant;
2) Örnekte dikkat ettiyseniz baştan create ole objet diyerek bir ole nesnesi yaratılmış ve bu explorerı işaret etmiş. Sizde bu kısmı göremedim. Eğer global tanımlama yaptıysanız bilemem.
3) Global tanımlama ile yaptığınızı varsayarak ve değişkeniniz olevariant olduğunu düşünürsek geriye iki kontrol aşamanız kaldı. Birincisi gelen değer boşmu değilmi, ikincisi ise sayfa kaynağından kodu çekmeden önce sayfa complate oldumu kontrolu yapmalısınız. Complate olmadan çekmeye çalışıyorsanız sorun çıkarabilir.
Bunları göz önünde bulundurarak denemenizi tavsiye ederim.
Kolay gelsin