stok_takip_programı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
stok_takip_programı
kullanıcı veritabanına 1 adet ürün ekliyor.
ama aynı üründen 5 adet ekliyor.
benim istediğim aynı üründen eklediği zaman 1 adetin üstüne 5 adet ekliyorsa bunu 5 yapmasın sadece 1 üstüne eklesin yani 6 olsun.
İNŞAALLAH açıklayıcı olmuştur.
ama aynı üründen 5 adet ekliyor.
benim istediğim aynı üründen eklediği zaman 1 adetin üstüne 5 adet ekliyorsa bunu 5 yapmasın sadece 1 üstüne eklesin yani 6 olsun.
İNŞAALLAH açıklayıcı olmuştur.
Re: stok_takip_programı
mesela elma aldın 2 kg diyelim vt ye ekledin sonra başka bir faturanda 10 kg elma aldın birinde 20 kg aldın senin vt de
elma 2 kg
elma 10 kg
elme 20 kg şeklinde olacak mantık budur daha sonra sen şeklinde sorguayıp elma sayısını
32 olarak alırsın vt konusunda biraz daha araştırma yapmanı tavsiye ederim kolay gelsin
elma 2 kg
elma 10 kg
elme 20 kg şeklinde olacak mantık budur daha sonra sen
Kod: Tümünü seç
select sum(urun) from tablo where urun="elma" group by urun
32 olarak alırsın vt konusunda biraz daha araştırma yapmanı tavsiye ederim kolay gelsin
gideceği limanı bilmeyen gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...
Kod: Tümünü seç
Delete from hayat where cins="çıkarcılar"
teşekkür ederim saoğolasın
kod çalışmadı. benim yaptığım programın mantığı
kullanıcı stok adı=masaüstü stok modeli=asus stok adedi=5.... diye vt ye veri girdi
bu verinin aynısını bir daha girecek ama bu sefer stok adedini 1 yaptı.vt de 5 in üstüne +1 yapacak yani 6 yapcak
eğer verilerin iksi aynıysa bunu yapacak.değilse başka veriyi eklicek .
kullanıcı stok adı=masaüstü stok modeli=asus stok adedi=5.... diye vt ye veri girdi
bu verinin aynısını bir daha girecek ama bu sefer stok adedini 1 yaptı.vt de 5 in üstüne +1 yapacak yani 6 yapcak
eğer verilerin iksi aynıysa bunu yapacak.değilse başka veriyi eklicek .
Kısaca şöyle bir mantık kur.
Kullanıcı yeni bir veri eklemeden önce gidip tabloda o stoğun aynından varmı kontrol et, eğer yoksa yeni kayıt ekle, eğer varsa önceki kaydı update yap.
Kullanıcı yeni bir veri eklemeden önce gidip tabloda o stoğun aynından varmı kontrol et, eğer yoksa yeni kayıt ekle, eğer varsa önceki kaydı update yap.
başka bir sorum olacak
kullanıcı formda bir ürün seçti ve onu satın alacak satın al butonuna tıklayınca hesap no sunu falan yazacak butona tıkladığında satın alacak satın aldıktan sonra bunu satılanlar veritabanına ekleyecek. yarımızı bekliyorum.
kullanıcı formda bir ürün seçti ve onu satın alacak satın al butonuna tıklayınca hesap no sunu falan yazacak butona tıkladığında satın alacak satın aldıktan sonra bunu satılanlar veritabanına ekleyecek. yarımızı bekliyorum.
ne güzel yazmışsın yapacağın işlemleri, aynı sırayla yaz kodu gitsin.
mantığı yazabiliyom ama koda dökemiyom 

İşte orası işin can alıcı noktası (Aslında ne yazacağını kestirmek daha zordur bana göre).
Şu durumda mantığını yazman senin için vede bizim için pek bişey ifade etmiyor. Veritabanı nedir, tablolar nelerdir, alanları nelerdir, alış ve satışları ne şekilde tutuyorsun, Ürünleri ne şekilde tutuyorsun vs.vs. bunların hepsini yada bir kısmını bilmek lazım ki kod yazılabilsin.
Şu durumda mantığını yazman senin için vede bizim için pek bişey ifade etmiyor. Veritabanı nedir, tablolar nelerdir, alanları nelerdir, alış ve satışları ne şekilde tutuyorsun, Ürünleri ne şekilde tutuyorsun vs.vs. bunların hepsini yada bir kısmını bilmek lazım ki kod yazılabilsin.
doğru söze ne denir.
veritabanında ürünlerim var bilgisayar ürünleri kullanıcı bunu seçip satın al butonuna tıkladığında seni satış bilgileri sayfasına götürecek orda bilgileri yazdıktan sonra butona tıkladığında veritabanında o ürüne ait adet 10 ise kullanbıcı 5 aldıysa 10 dan 5 e inecek sonra bunu satılanla vt ye ekliyecek.
yani butona tıkladığımızda sadece o ürüne ait aded bölümünü kullanıcının yazdığı rakama göre nasıl veritabanından çıkaracaz.
yani butona tıkladığımızda sadece o ürüne ait aded bölümünü kullanıcının yazdığı rakama göre nasıl veritabanından çıkaracaz.