stringgrind ve bitbuton kulanarak hesap makinesi yapmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
bunyamincapar
Üye

stringgrind ve bitbuton kulanarak hesap makinesi yapmak

Mesaj gönderen bunyamincapar »

]stringgrind ve bitbuton kulanarak hesap makinesi yapmak

iyi günler ben bişey soracaktım

ben stringgrind ile hesap makinesi nasıl yapabilirim aceba bende toplamanın kodlar var ama hep hata veriyor 3 adet stringrind olmalı ilkinde ilk sayı 2.de ise ikincı sayı ve 3.de ise toplamlarını yazan stringgrindler olmalı hepsının kodları ise bitbutona yazılmalı ama toplama icin yaptıgımda nedese kodta hata var anlıyamadımm ve sıze zorma geregı duydum yardımcı olabilirseniz cok sevinirim şimdiden çok tesekkür ediyorum
Dosya ekleri
Ekran Alıntısı.JPG
Ekran Alıntısı.JPG (12.01 KiB) 768 kere görüntülendi
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: stringgrind ve bitbuton kulanarak hesap makinesi yapmak

Mesaj gönderen mrmarman »

- Hocam toplama kodları var hata veriyor derken suya yazı yazmak yerine, yere basan kod örnekleri yazsan da (herkes adına yazmış olmayayım) ne demek istediğine en azından naçizane kendim bari vakıf olsaydım. :roll:

- Stringgrid ile hesap makinesi derken de bildiğimiz anlamda bir hesap makinesi butonları mı olacak her hücre ?! onu anlamadım.

- Yazdığın mesajı kendin düzgün görüyor olabilirsin, benden söylemesi; foruma eklediğin screenshot bende çok küçük çıkmış oradan da anlaşılmıyor.

- Excel benzeri hücrelere değer verip, yeni bir hücrede bu hücre içeriğini toplasın mı istiyorsun ? izahatı biraz genişletir misin ?
3 adet stringrind olmalı ilkinde ilk sayı 2.de ise ikincı sayı ve 3.de ise toplamlarını yazan stringgrindler olmalı hepsının kodları ise bitbutona yazılmalı
..demişsin. 3 adet stringgrid için ilkinde sayı 2.'de ise derken satır sütun adreslersen daha anlaşılır olur. Mesela [Sutun, Satir] olarak adreslersen [2,1] 'de (5) var diyelim. [3,1]'de de (10) var diyelim. İkinci ve üçüncü stringgrid ile ilgili hiçbirşey yazmamışsın ne işe yarayacak bu diğerleri ?! Hepsinin kodları ise bitbutona yazılmalı ne demek ?!

Sorularını netleştir, yeniden sor yardımcı olmaya çalışalım. :idea:
Resim
Resim ....Resim