Exede oluşan uniti dll'de kullanmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Exede oluşan uniti dll'de kullanmak
Herkese merhabalar ABC isimli bir proje geliştiriyoruz projede 2tane plugin dll var bununla birlikte exe kısmında 2tane unit var.Exe kısmında oluşturduğum unitlerden bir tanesini Aplugin.dll'de kullanmak istiyorum fakat uses kısmına yazdığım zaman sorun yaşıyorum nasıl çağırmam gerektiği konusunda fikri olan var mıdır kusura bakmayın acemiyim anlatabildiğim kadar anlatmaya çalıştım
Re: Exede oluşan uniti dll'de kullanmak
Teşekkürler hocam,inceledim şimdi benim problemim tam olarak şu
plugin15.dll de bir adet buton koydum tıkladığım zaman Unitdatamodule.pas açılması gerek create işlemi yapmam gerekiyor fakat dll'de unitdatamodule'u dll'de uses olarak eklediğim zaman hata veriyor öteki eklenmiş usesları bulamıyor.Sizce nasıl çağırmalıyım

Re: Exede oluşan uniti dll'de kullanmak
Hocam DLL'yi uses'a eklemiyoruz...
Sistem PATH'inde tanımlı bir yer, daha da iyisi projenizin ulaşabileceği bir klasörde olması yeterli.
DLL projenizde EXPORTS ile belirttiğiniz fonksiyonu kullanabilmek için USES'a eklemeksizin bir tane procedure veya function tanım satırı eklemeniz kafidir. DLL olduğu için aşağıda bu procedure satırının bloğunu aramaz...
örnek :
bu satır benzeri tanımı ikinci projenizde kullanacağınız unite yazıyorsunuz. Sonra da bir procedure veya function gibi kullanıyorsunuz.
Proje otomatik olarak ilgili DLL'ye başvurusunu yapacak ve bu paramatereler ile sorgusunu yapıp cevabını sizin projenize döndürecektir.
Sistem PATH'inde tanımlı bir yer, daha da iyisi projenizin ulaşabileceği bir klasörde olması yeterli.
DLL projenizde EXPORTS ile belirttiğiniz fonksiyonu kullanabilmek için USES'a eklemeksizin bir tane procedure veya function tanım satırı eklemeniz kafidir. DLL olduğu için aşağıda bu procedure satırının bloğunu aramaz...
örnek :
Kod: Tümünü seç
function BenimIslemim(aSayisi, bSayisi:Integer):Integer; external 'DLLdosya.dll'
Proje otomatik olarak ilgili DLL'ye başvurusunu yapacak ve bu paramatereler ile sorgusunu yapıp cevabını sizin projenize döndürecektir.