Exede oluşan uniti dll'de kullanmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
datamole
Üye

Exede oluşan uniti dll'de kullanmak

Mesaj gönderen datamole »

Herkese merhabalar ABC isimli bir proje geliştiriyoruz projede 2tane plugin dll var bununla birlikte exe kısmında 2tane unit var.Exe kısmında oluşturduğum unitlerden bir tanesini Aplugin.dll'de kullanmak istiyorum fakat uses kısmına yazdığım zaman sorun yaşıyorum nasıl çağırmam gerektiği konusunda fikri olan var mıdır kusura bakmayın acemiyim anlatabildiğim kadar anlatmaya çalıştım
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: Exede oluşan uniti dll'de kullanmak

Mesaj gönderen mrmarman »

Resim
Resim ....Resim
datamole
Üye

Mesaj gönderen datamole »

Teşekkürler hocam,inceledim şimdi benim problemim tam olarak şu Resim plugin15.dll de bir adet buton koydum tıkladığım zaman Unitdatamodule.pas açılması gerek create işlemi yapmam gerekiyor fakat dll'de unitdatamodule'u dll'de uses olarak eklediğim zaman hata veriyor öteki eklenmiş usesları bulamıyor.Sizce nasıl çağırmalıyım
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Hocam DLL'yi uses'a eklemiyoruz...
Sistem PATH'inde tanımlı bir yer, daha da iyisi projenizin ulaşabileceği bir klasörde olması yeterli.

DLL projenizde EXPORTS ile belirttiğiniz fonksiyonu kullanabilmek için USES'a eklemeksizin bir tane procedure veya function tanım satırı eklemeniz kafidir. DLL olduğu için aşağıda bu procedure satırının bloğunu aramaz...

örnek :

Kod: Tümünü seç

function BenimIslemim(aSayisi, bSayisi:Integer):Integer; external 'DLLdosya.dll'
bu satır benzeri tanımı ikinci projenizde kullanacağınız unite yazıyorsunuz. Sonra da bir procedure veya function gibi kullanıyorsunuz.
Proje otomatik olarak ilgili DLL'ye başvurusunu yapacak ve bu paramatereler ile sorgusunu yapıp cevabını sizin projenize döndürecektir.
Resim
Resim ....Resim