Yeni kayıtta ilk kayda gitme sorunu hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
namelesshero
Üye
İletişim:

Yeni kayıtta ilk kayda gitme sorunu hakkında

Mesaj gönderen namelesshero »

Merhaba, Delphi7 ile bir program yazmaktayım Veri tabanı olarak Access kullanmaktayım, Müşteri adında bir ana tablom ve detay tablom ise Numune adına 2. bir tablo. Numune formuna gelip yeni kayıt dedikten sonra boş alana veri girince ilk kayda gidiyor ve düzenleme moduna geçiyor otomatik olarak. Bir türlü çözemedim yardımcı olabilirseniz sevinirim.
o{-0-}o
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Re: Yeni kayıtta ilk kayda gitme sorunu hakkında

Mesaj gönderen brs »

namelesshero yazdı:Merhaba, Delphi7 ile bir program yazmaktayım Veri tabanı olarak Access kullanmaktayım, Müşteri adında bir ana tablom ve detay tablom ise Numune adına 2. bir tablo. Numune formuna gelip yeni kayıt dedikten sonra boş alana veri girince ilk kayda gidiyor ve düzenleme moduna geçiyor otomatik olarak. Bir türlü çözemedim yardımcı olabilirseniz sevinirim.
İşlemlerde neler kullandığınız ve kodlarınızı paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırız...
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
speed60
Üye

Re: Yeni kayıtta ilk kayda gitme sorunu hakkında

Mesaj gönderen speed60 »

ana ve detay tablo kullanımında asıl olan öncelikli ana tabloda işlem yapmaktır ama siz önce detay tabloyu dolduruyor gibisiniz yapmanız gereken eğer numune tablonuzu önce dolduruyorsanız birbirine ilişki alanlarını çok iyi yönetmeniz gerekecektir.