Yeni kayıtta ilk kayda gitme sorunu hakkında
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
- İletişim:
Yeni kayıtta ilk kayda gitme sorunu hakkında
Merhaba, Delphi7 ile bir program yazmaktayım Veri tabanı olarak Access kullanmaktayım, Müşteri adında bir ana tablom ve detay tablom ise Numune adına 2. bir tablo. Numune formuna gelip yeni kayıt dedikten sonra boş alana veri girince ilk kayda gidiyor ve düzenleme moduna geçiyor otomatik olarak. Bir türlü çözemedim yardımcı olabilirseniz sevinirim.
o{-0-}o
Re: Yeni kayıtta ilk kayda gitme sorunu hakkında
İşlemlerde neler kullandığınız ve kodlarınızı paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırız...namelesshero yazdı:Merhaba, Delphi7 ile bir program yazmaktayım Veri tabanı olarak Access kullanmaktayım, Müşteri adında bir ana tablom ve detay tablom ise Numune adına 2. bir tablo. Numune formuna gelip yeni kayıt dedikten sonra boş alana veri girince ilk kayda gidiyor ve düzenleme moduna geçiyor otomatik olarak. Bir türlü çözemedim yardımcı olabilirseniz sevinirim.
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Re: Yeni kayıtta ilk kayda gitme sorunu hakkında
ana ve detay tablo kullanımında asıl olan öncelikli ana tabloda işlem yapmaktır ama siz önce detay tabloyu dolduruyor gibisiniz yapmanız gereken eğer numune tablonuzu önce dolduruyorsanız birbirine ilişki alanlarını çok iyi yönetmeniz gerekecektir.