Merhabalar Delphi de ado ile sql e baglanti sagladim. Bir kisi rehberi uygulamasi yapiyorum ve isim soyisim vs bilgilerini Kisi ekle dedigimde kaydedilmesini istiyorum. Ancak bir turlu kaydedemedim. Programdan runtime srasinda hata aliyorum.
Bana ornek olarak Kaydet butonuna tikladigim da girdigim bilgileri kaydedicek kodlari soylebilirmisiniz.
Delphi Mssql Veri kaydetmek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Delphi Mssql Veri kaydetmek
Merhaba.
Forumda bir sürü benzer soru ve cevapları varken arayıp bulamadıysan bize uygulayıp başarılı olamadığın kod örneğini vermen, dolayısı ile bizim de sana nerede hata yaptığını söylememiz en doğrusu olacaktır.
Forumda bir sürü benzer soru ve cevapları varken arayıp bulamadıysan bize uygulayıp başarılı olamadığın kod örneğini vermen, dolayısı ile bizim de sana nerede hata yaptığını söylememiz en doğrusu olacaktır.
- pasa_yasar
- Üye
AdoQuery1.Append;
Adoquery1.FieldByName('isim').AsString := 'Mehmet';
Adoquery1.FieldByName('soyisim').AsString := 'Deniz';
AdoQuery1.Post;
Genel yapı bu. sql komutu ile de ekleyebilirsin ama şimdilik bu işini görür gibi. Verdiği hatayı yazarsan sorunu da anlamış oluruz.
Adoquery1.FieldByName('isim').AsString := 'Mehmet';
Adoquery1.FieldByName('soyisim').AsString := 'Deniz';
AdoQuery1.Post;
Genel yapı bu. sql komutu ile de ekleyebilirsin ama şimdilik bu işini görür gibi. Verdiği hatayı yazarsan sorunu da anlamış oluruz.
sql insert into konusunu araştırmanı tavsiye ederim. çok daha basit bir şekilde yapabilirsin.
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.