şimdi yukarda belirtilen adb komutlarına göre Gauge yada Progress Barı ayarlamak istiyorum yani adb işlemine göre otomatik ayarlamasını istiyorum.aralarına yüzdelik biçiminde bende yapıyorum.ama bu benim işimi görmüyor.bu tek adb olmuyabılır ornegın başka bir exede olabilir mesele o exe telefona yazılım atıyor.ben o exe yüzde kaç ise Gauge yada Progress Barında ona göre ilerlemesini istiyorum.umarım anlabılmısımdır.yardım eden ustalarıma şimdiden cok teşekkür ederim.
...aralarına yüzdelik biçiminde bende yapıyorum.ama bu benim işimi görmüyor.bu tek adb olmuyabılır ornegın başka bir exede olabilir mesele o exe telefona yazılım atıyor.ben o exe yüzde kaç ise Gauge yada Progress Barında ona göre ilerlemesini istiyorum
Yüzdelik derken progressbar ve gauge başka nasıl ilerleyebilir ki? Yukarıdaki cümleden maalesef bir şey anlayamadım. Harici bir exeden mi veri almak istiyorsunuz? Exenin ilerlemesini şu şekilde alabilirsiniz belki ama ilk aklıma gelen Windows 8 le gelen (7 de de olabilir hatırlamıyorum) uygulamaların progress detaylarını taskbarda gösteriyor. O değeri alabiliyorsunuz. Ama nasıl olduğunu hatırlayamıyorum. Google da bulabilirsiniz.
hocam cevap vverdiğiniz için teşekkür ederim.şimdi söyle anlatayım örneğin adb işlem yapıyor.ve bu işlemde yüzdelik belirtmiyor.bende yukardaki komut aralarına.söyle kodlar ekliyerek örneğin;
ordakini 10 20 yapıp altındakı komutun arasına ekliyerek progess ilerletiyorum.yanı aralarını bende ilerletiyorumdaki kastım budur.ben adb işlem yaparken otomatik veriyi adbden alıp ılerlemesını istiyorum.yada başka bir exe komut verırken o exeden veri alıp otomatik ilerlemesini isitiyorum.mesele exe işlemi aşlattı işte %10 geldı progesste aynı şekilde %10 olucak işte exe işlemi bitirdi diyelim progess %100 olucak.yada işlem hata verdi %10da progesste ona gore orda durucak.umarım anlatabılmısımdır.
Progressbar veya gaue senin bahsettiğin şekilde işliyor. Komutlar arasına yüzde ibareleri yazarak.
Mesela 400 tane dosyayı kopyalama işleminde progress max özelliğini 400 ayarlıyoruz. Ya da dosyayı diske yazarken progressı dosyanın byte'ına göre ayarlarsın.
İşleme şekli bu şekilde. Netteki progress bar örneklerine gözatabilirsin.
İşlem süresi değişkendir. Her bilgisayarın CPU ve Ram gücü farklı olduğundan o işlemin süresini statik yapamazsın. Dolayısıyla bu bir çözüm değil. Daha iyi düşün. Ben senin yerinde olsam (Bunu defalarca kullandım) ShellExecuteWait ile işlem bitene kadar gauge yada progressbarı marquee modunda göstertir ve işlem tamamlanınca kaldırırdım.