Release modda değişken değeri farklı oluyor ve hata veriyordu sebebi nedir acaba?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
erkan1525
Üye

Release modda değişken değeri farklı oluyor ve hata veriyordu sebebi nedir acaba?

Mesaj gönderen erkan1525 »

Merhaba ustalarım,

Geçenlerde bir hata aldım ve internette saatlerce araştırıp sebebini bulamayınca her bir satırdan sonra dosyaya log atarak hatalı satırı birkaç saat sonrada hatayı buldum düzelttim ama sebebini anlamadım.

Hata debug modda oluşmuyor. Proje ile işim bittikten sonra release modda derledikten sonra oluşuyor.

Bir döngüde kullandığım i değişkenine başlangıçta bir değer atamıyorum.
Debug modda çalışırken i nin başlangış değeri 0 oluyor fakat release modda i nin değeri 10412764 oluyor ve list index out of bounds hatası veriyor.

i ye 0 değeri atayınca hata artık çıkmıyor fakat bu durum beni endişelendiriyor.

kodda birçok yerde başlangıç değeri atamıyorum umarım onlardada başlangış deeri atamam gerekmez :(
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Re: Release modda değişken değeri farklı oluyor ve hata veriyordu sebebi nedir acaba?

Mesaj gönderen sabanakman »

Yeni nesil derleyicilerde durum ne bilmem ama kötü haber! Bir değişkene ilk değer muhakkak verilmeli yoksa duruma göre rastgele değer alabilmekteler.
Şaban Şahin AKMAN

Re: Release modda değişken değeri farklı oluyor ve hata veriyordu sebebi nedir acaba?

Mesaj gönderen erkan1525 »

sabanakman yazdı:Yeni nesil derleyicilerde durum ne bilmem ama kötü haber! Bir değişkene ilk değer muhakkak verilmeli yoksa duruma göre rastgele değer alabilmekteler.
Çok kötü haber :(