Form Görülmeyecek ama üzerindeki image görülecek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
cortex
Üye

Mesaj gönderen cortex »

İçine de bir form tasarlıyorum ve üzerinde bir image var. Formun görülmesini istemiyorum ama üzerindeki image görülür olacak böyle bir şey yapan var mı? WinAmp veya benzeri programlardaki Skin'ler gibi bir şey
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

ilk once yapsaydın :ara transparan
viewtopic.php?p=20484#20484

bi denesene, shapeler gozukuyordu da resimleri hiç denemedim
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

Delphi 5 de CoolForm isimli bir comp. vardı.
bmp resmi seçiyorsun sadece resmi gösteriyor. formu hareket ettirince arkasındaki görüntüde güncelleniyordu.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
celalatak
Üye

Mesaj gönderen celalatak »

Merhaba
Formun borderStyle özelliğine bsNone ata; formun üzerine imageni yerleştir. Tabi kapatma simge durumuna küçültme butonlarını senin yapman lazım.
Formu image üzerine basıp hareket ettirmek için imagenin MouseDown olayına aşağıdaki kodu yaz.

procedure TForm1.Image2MouseDown(Sender: TObject; Button: TMouseButton;
Shift: TShiftState; X, Y: Integer);
begin
ReleaseCapture;
Form1.perform(WM_SYSCOMMAND, $F012, 0);
end;

kolay gelsin;
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Formun BorderStyle ını none seçince forumun çerçevesi kayboluyor zaten. Bu şekilde kullanabilirsin sanırım.
cortex
Üye

Mesaj gönderen cortex »

Teşekkürler formun border özelliğini kapatıp, image ın arka rengini pempe yaptım sonra formun transparan özelliğini açıp transparan rengide pembe yapınca olay istediğim gibi oldu fakat, şimdi

ReleaseCapture;
Form1.perform(WM_SYSCOMMAND, $F012, 0);

şunuda yazdım cillop gibi oldu :lol:

teşekkürler herkese
alipolatolu
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen alipolatolu »

Sorununuzu çözmüşsünüz ama sanırım "Region" kullansanız daha iyi sonuçlar alırsınız. Şu anda uygulamanızda hala formunuzun görünmeyen alanları kullanıcı tarafından tıklanabilir, aktif edilebilir durumdadır diye tahmin ediyorum. İsterseniz bir deneyin. Bence bu tür konularda "Region" kullanmak daha iyi sonuçlar verebiliyor.

CreateRoundRectRegion ile formunuza köşeleri yuvarlak bir şekil verebilirsiniz, veya CreateEllipticRegion ile daire veya elips şeklinde formunuz olabilir. Bu API fonksiyonlarını kullanarak reminize göre bir region oluşturup formunuzu değişik şekillere sokabilirsiniz, hatta formunuzun ortasında bir delik olur, ve bu delik gerçek bir delikmiş gibi çalışır. Yani arkasında bir Masaüstü kısayolu varsa bu delik içinden çift tıklayarak çalıştırabilirsiniz.

Umarım sorunuzu yanlış anlamamışımdır,

Kolay gelsin

Polat,