hem autoinc hem de değil peki ne olacak o zaman

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Misafir

hem autoinc hem de değil peki ne olacak o zaman

Mesaj gönderen Misafir »

Bir kayıt ve bir çeşit sıralı no fakat bu sıralı no belli kayıtlardan sonra tekrar 1 dönmesi lazım no olarak bu nasıl olacak ama ben otomatik olmasını istiyorum... Örneğin bu tekrar 1 e dönme olayı müşteri cari nosu tdeğiştikten sonro olacak...Yani autoinc bu olayı yapar mı yapmaz mı...Yapmazsa Nasıl yapılabilir... :roll:
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Autoinc de kayıt silindiğinde dahi birdaha o numarayı başka kayda veremezsin. Buyüzden kendin manuel olarak artırmalısın. Mesela max. alıp bir artırarak yapabilirsin. Veya bir tabloda numarayı tutup ordan okuyup tekrar onu bir atırıp update yapabilirsin.
Arifceylan28
Üye

Mesaj gönderen Arifceylan28 »

Sitede de bu konu hakkında bilgi vardı

http://www.delphiturkiye.com/index.php? ... c_siralama
P206
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen P206 »

Eğer interbase kullanıyorsan burada generatorün değerini sıfırlarsın sonra ki kayıt girişinde 1 den başlar.
Bu arada öreneğin ref alanını bu değeri (ben hep ref adını kullanırım) tutuyorsan, bu alanı unique gibi bir şekilde tanımlama. O zaman aynı numaralarda elinde bir daha olacak.
O kaydı silip ilerde aynı mumara vermek istiyorsan o kaydı yapacak ken autoinc i kullanmamalısın ya generatörün değerini değiştireceksin, yada trigerı inactive edeceksin.

Biraz karışık oldu ama :?
I love my car.
Blog Yaptık
alipolatolu
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen alipolatolu »

Merhaba;

Eğer gruplama yapabiliyorsanız, yani artırılacak kayıt grubunu belirleyebiliyorsanız

INSERT INTO TableName (Alan1, Alan2, vs) VALUES
(
SELECT (MAX(Alan1) + 1), Alan2Degeri, vs
)

şeklinde yapılabilir autoinc işlemi. Eğer grup yapamıyorsanız işiniz daha zor, teker teker kontrol edip kayıtları bulmak sonra en büyüğünü bulup 1 arttırıp yeni eklemek gibi işlemler yapmanız gerekir

Umarım faydası olmuştur.

Polat,